Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Πρόστιμα ΕΦΕΤ σε σουπερ μάρκετ και εταιρία τροφίμων

efet_copy_copy_copyΠρόστιμα συνολικού ύψους 160.000 ευρώ επιβλήθηκαν με απόφαση της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης μετά από εισήγηση του ΕΦΕΤ, σε ένα σουπερ μάρκετ και μια εταιρία τροφίμων, ενώ εκρέει η επιβολή προστίμου σε εταιρία γαλακτοκομικών προϊόντων για ανεπαρκή ασφάλεια τροφίμων και παραπλάνηση των καταναλωτών. Τα ασφαλή τρόφιμα δεν είναι προνόμιο αλλά δικαίωμα του Έλληνα πολίτη υπογραμμίζει η υπουργός Κατερίνα Μπατζελή.



Τα πρόστιμα αφορούν τις εταιρίες ΚΑΡΦΟΥΡ-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. (Κατάστημα Αμαρουσίου στη Λεωφόρο. Κηφισίας) και την ΧΑΛΒΑΔΟΠΟΙΪΑ ΒΟΛΟΥ ΑΕΒΕ.

Στην ΚΑΡΦΟΥΡ-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. επιβάλλεται πρόστιμο 80.000 ευρώ για παραπλάνηση καταναλωτή καθ’ υποτροπή και ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων και εξοπλισμού.

Στην ΧΑΛΒΑΔΟΠΟΙΪΑ ΒΟΛΟΥ Α.Ε.Β.Ε. επιβάλλεται πρόστιμο 80.000 ευρώ, για ακατάλληλα τρόφιμα και ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων. Οι ελεγκτές βρήκαν μεταξύ άλλων σουσάμι με περιττώματα ζώων.

Εκκρεμεί η επιβολή προστίμου που μπορεί να φτάσει το ένα εκατομμύριο ευρώ στην εταιρία γαλακτοκομικών προϊόντων ΒΙΟΓΑΛ ΑΘ. ΠΛΕΞΙΔΑΣ & ΥΙΟΙ Ο.Ε. με έδρα τα Τρίκαλα για σοβαρές παραβάσεις μεταξύ των οποίων παραγωγή και διάθεση στην αγορά νοθευμένων και μη κανονικών τροφίμων, εκτεταμένη παραπλάνηση καταναλωτή και κατοχή μη επιτρεπόμενων χρωστικών.

Διακινούσαν αντί για φέτα λευκό τυρί και αντί για φρέσκο γάλα γάλα σε σκόνη

Επιπλέον, η Υπουργός, Κατερίνα Μπατζελή αποφάσισε τον αποκλεισμό της ΒΙΟΓΑΛ ΑΘ. ΠΛΕΞΙΔΑΣ & ΥΙΟΙ Ο.Ε. από τα προγράμματα στήριξης και Αγροτικής Ανάπτυξης που χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο.

Σε δηλώσεις της, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σημείωσε: "Τα ασφαλή τρόφιμα δεν είναι προνόμιο αλλά δικαίωμα του Έλληνα πολίτη. Οι παραβάτες εκτός από την έλλειψη σεβασμού που επιδεικνύουν προς τους πολίτες-καταναλωτές, αποτελούν και αφορμή δυσφήμισης των αντίστοιχων κλάδων. Με την αναδιοργάνωση του ΕΦΕΤ το επόμενο διάστημα στοχεύουμε σε εντατικούς ελέγχους της αγοράς προκειμένου να πετύχουμε το μέγιστο δυνατό επίπεδο ασφάλειας των προϊόντων που διατίθενται προς κατανάλωση."

Δεν υπάρχουν σχόλια: