Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Ηρακλής - Ολυμπιακός 1-3 την δέκατη φετινή νίκη του στην Α1 βόλεϊ ανδρών πανηγύρισε ο Ολυμπιακός

Ηρακλής - Ολυμπιακός 1-3
Αν ο στόχος του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με τον Ηρακλή ήταν διττός, τότε μπορεί να λεχθεί ότι "αποστολή εξετελέσθη". Πρωτίστως, η ομάδα του Άντερς Κρίστιανσον ήθελε τους τρεις βαθμούς της νίκης στην έδρα του "γηραιού" και παράλληλα μια επίδειξη ανωτερότητας και ρεβάνς για την ήττα στον πρώτο γύρο με 3-0 στο κλειστό του Ρέντη.

Οι Πειραιώτες πέτυχαν την δέκατη συνεχόμενη νίκη τους στην Α1 βόλεϊ ανδρών σε σύνολο 12 αγώνων και έπιασαν εκ νέου κορυφή με 30 βαθμούς, έναν παραπάνω από τον δεύτερο Παναθηναϊκό. Πλέον, με νίκη στις 30 Δεκεμβρίου στο "Μελίνα Μερκούρη" απέναντι στον Άρη, θα κάνουν τις καλύτερες δυνατές γιορτές. Με γέμάτες τσέπες μάλιστα μετά τις πληρωμές από τον Ερασιτέχνη, η ψυχολογία βρίσκεται στα ύψη...

Κορυφαίοι για τον Ολυμπιακό ήταν οι Ιβάν Μίλκοβιτς και Μίταρ Τζούριτς με 24 και 19 πόντους αντίστοιχα, ενώ οι Κάλα και Κανέλλος ήταν οι καλύτεροι για την γηπεδούχο ομάδα, η οποία έμεινε στους 26 βαθμούς, χάνοντας για 3η φορά την φετινή σεζόν.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι ξεκίνησε αρκετά καλά για τον Ολυμπιακό, ο οποίος προηγήθηκε με 6-8 στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ και με 10-15 λίγο αργότερα. Ο Ηρακλής απάντησε με ένα μίνι σερί τριών πόντων, για να κάνει το 13-16 στην συνέχεια ο Τζούριτς με μπλοκ άουτ. Ο Ανδρεάδης έφτασε την διαφορά στους πέντε πόντους με άσο, 17-22 και όλα έδειχναν ότι το 0-1 θα ερχόταν. Ένα μπλακ-άουτ στην συνέχεια, το γεγονός ότι στην ανατροπή του Ηρακλή δεν πήρε τάιμ άουτ ο Κρίστιανσον και οι σωστές επιλογές του "γηραιού" έφερε το ανέλπιστο 27-25 και το 1-0 στα σετ. Το κλειστό της Μίκρας είχε πάρει φωτιά και ο Ολυμπιακός έπρεπε να αντιδράσει άμεσα.

Η συνέχεια όμως δικαίωσε την καλή αγωνιστική κατάσταση των παικτών της ομάδας του Πειραιά, η οποία δεν επηρεάστηκε, έκανε το παιχνίδι της και δικαιώθηκε, κατακτώντας τα τρία επόμενα σετ και την "καθαρή" νίκη. Στο δεύτερο σετ, οι δυο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι το 14-14, αλλά ένα 4-0 των κυανόλευκων έβαλε για τα καλά σε θέση οδηγού τον Ηρακλή. Εκεί, μίλησε η καρδιά του πρωταθλητή και η εμπειρία των παικτών του Ολυμπιακού, ο Τίσερ μοίρασε καλά το παιχνίδι, ενώ δούλεψε καλά και το μπλοκ (πέντε πόντοι στο δεύτερο σετ). Στο 23-23 ανέλαβε δράση ο Τζούριτς, ο οποίος με δυο άσους καθάρισε το σετ για τους ερυθρόλευκους.

Στο τρίτο σετ, οι δυο ομάδες πήγαιναν μαζί μέχρι το 10-10, αλλά ο Ολυμπιακός έφτασε στο 11-16 με μπλοκ του Τζούριτς στον Κάλα. Το "μαξιλαράκι" των πέντε πόντων ήταν σημαντικό για τους παίκτες του Κρίστιανσον, αν και οι Θεσσαλονικείς αντέδρασαν. Με άουτ σερβίς του Τζούριτς και μπλοκ στο Μίλκοβιτς, ο Ηρακλής μείωσε σε 22-23, αλλά ένα μπλοκ άουτ σε πρώτο χρόνο του Σουλτανόπουλου και ένα καρφί του Μίλκοβιτς έφεραν το 23-25 για τους Πειραιώτες. Πλέον, απέμενε ένα σετ για να έρθει η νίκη, ενώ ο "γηραιός" ήθελε να φτάσει το ματς στο τάι μπρέικ.

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε το τέταρτο σετ ο Ολυμπιακός και το έκανε εύκολα δικό του με 25-18. Αν και μέχρι το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ ήταν μπροστά μόλις με έναν πόντο και με δυο στο δεύτερο, στην συνέχεια ανέβασε στροφές. Η διαφορά ολοένα και μεγάλωνε, ο Ηρακλής έκανε αρκετά λάθη και μάλλον φυσιολογικά έληξε το σετ στο +7. Ο Κανέλλος με άουτ πρώτο χρόνο στο φινάλε, έδωσε τέλος στο ματς και παράλληλα το έναυσμα για πανηγύρια στην ερυθρόλευκη πλευρά.


Τα σετ: 27-25, 23-25, 23-25, 18-25

Ηρακλής (Μπρόκινγκ): Κάλα 17 (17/36 επ., 64% υπ. - 36% άριστες), Μπάρανεκ 13 (10/17 επ., 2 μπλοκ, 58% υπ. - 39% άριστες), Κανέλλος 14 (9/13 επ., 2 μπλοκ, 2 άσοι), Κραλ 7 (4/9 επ., 3 μπλοκ), Προύσαλης 1, Γκασπαρίνι 10 (10/21 επ.), Μπαμπαλιούτας (λ, 71% υπ. - 67% άριστες), Γκόρτσανιουκ, Εφραιμίδης 1 (1 μπλοκ, 50% υπ. - 40% υπ.)

Oλυμπιακός (Κρίστιανσον): Κούναρι 3 (3/14 επ., 52% υπ. - 42% άριστες), Τίσερ 4 (2 μπλοκ), Κυριαζής 7 (3/13 επ., 3 άσοι), Ανδρεάδης 4 (1/5επ., 2 άσοι), Τζούριτς 19 (11/17 επ., 5 μπλοκ, 3 άσοι), Μίλκοβιτς 24 (20/33 επ., 2 μπλοκ, 2 άσοι), Στεφάνου (λ, 47% υπ. - 32% άριστες), Σουλτανόπουλος 5 (3/3 επ., 2 μπλοκ), Ιωάννου, Αγγελόπουλος

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Αντερς Κρίστιανσον: "Ήταν μια πολύ καλή νίκη για μας, αλλά είμαι πολύ ευχαριστημένος που ήρθε αυτό το αποτέλεσμα σε ένα δύσκολο αγώνα και χωρίς τον ένα βασικό μας ακραίο. Περιμένω να είναι πλήρης η ομάδα κάποια στιγμή. Ακούω κάθε φορά ότι έρχεται ο Φοντέλες. Έχω μια μικρή επιφύλαξη. Τώρα μου είπαν ότι ο παίκτης θα είναι εδώ πολύ σύντομα. Δεν έχουμε πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, όμως η ομάδα ανταποκρίνεται και είμαι ευχαριστημένος".

Δημήτρης Σουλτανόπουλος: "Καταρχήν θα ήθελα εκ μέρους όλης της ομάδας να ευχηθώ σε όλους τους φιλάθλους μας καλά Χριστούγεννα και φυσικά πολλούς τίτλους στον σύλλογό μας. Ηρθαμε στη Θεσσαλονίκη αποφασισμένοι να πάρουμε τη νίκη και μία άτυπη ρεβάνς από τον Ηρακλή για την ήττα μας στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Τα καταφέραμε χάρη στη συλλογική προσπάθεια και παρά την απουσία του Καλντέιρα. Αυτό είναι το σημαντικό, ότι λειτουργούμε ως ομάδα και μπορούμε να ξεπερνάμε τις ατυχίες που πολλές φορές είναι φυσιολογικές στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου. Εχουμε την ευκαιρία να ξεκουραστούμε μερικές ημέρες καθώς στις 30 Ιανουαρίου θα υποδεχτούμε τον Αρη. Αν νικήσουμε και σε αυτό το παιχνίδι θα έχουμε συμπληρώσει έναν ολόκληρο γύρο μόνο με νίκες που θα αποτελέσει μία ψυχολογική ένεση για τη συνέχεια που θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη με συνεχόμενα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη".

Δεν υπάρχουν σχόλια: