Γράμμα στον Άγιο Βασίλη
Ποιος είπε ότι τα Χριστούγεννα μόνο τα μικρά παιδιά κάνουν ευχές για το καινούργιο έτος; Ελάτε τώρα, όλοι μας μικροί πιστεύαμε στον χοντρούλη κύριο με τα κόκκινα και λευκά ρούχα (χμμμ, με ερυθρόλευκα μοιάζουν...), την τεράστια γενειάδα, το έλκηθρο και το υπέροχο γέλιο, το οποίο συνοδευόταν πάντα με το το "Χο, Χο, Χο. Merry Christmas" (τι μας θυμίζει, τι μας θυμίζει...).

Επειδή στην ομάδα του RedPlanet.gr αρέσει η υποτιθέμενη ύπαρξη μιας μηχανής χρόνου, που θα μας έστελνε σε εκείνα τα παιδικά και αθώα χρόνια που μπαίναμε στον πειρασμό να στείλουμε ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη, ζητώντας του τα δώρα μας για τη νέα χρονιά, έτσι αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι αντίστοιχο και φέτος. Ναι, ξέρουμε ότι σε πολλούς ακούγεται παλιμπεδισμός και παιδιάστικο, αλλά ποιος είπε ότι δεν επιτρέπεται αυτές τις ημέρες; Επιτρέπεται και με το παραπάνω, επομένως είπαμε να στείλουμε το δικό μας γράμμα για τον Ολυμπιακό της νέας περιόδου.

Ο σύλλογος του Πειραιά έχει πλήθος αγωνιστικών δραστηριοτήτων μέσα στο 2010, είναι μια χρονιά με ιδιαιτερότητες, μετά το φινάλε της σεζόν θα ακολουθήσει το χτίσιμο των ομάδων μας για την επόμενη και η... επίκληση της άνωθεν βοήθειας είναι αρκούντως σημαντική. Τι στα κομμάτια, δεν θα μας ακούσει ο Άγιος; Τη μισή Ελλάδα εκπροσωπούμε...

Προς Άγιο Βασίλη

Ξέρω ότι οι υποχρεώσεις σου είναι ανειλημμένες και πως τρέχεις από 'δω και από 'κει, αλλά ρίξε μια ματιά και στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Εκεί κατοικοεδρεύει ο μεγαλύτερος σύλλογος της Ελλάδας, τον οποίον αγαπούν και λατρεύουν εκατομμύρια άνθρωποι, οι οποίοι ζουν σε τούτο τον ευλογημένο τόπο, αλλά και στην ξενιτιά. Πιθανότατα, να έχεις... ενόχληση για τον Θρύλο και από κάποιο άλλο μέρος του πλανήτη. Αυτό που σου γράφω είναι πολύ σημαντικό και θέλω να με ακούσεις καλά. Άλλωστε, ξέρω ότι είσαι ικανός να ακους παράλληλα εκατομμύρια φωνές, να διαβάζεις ΟΛΑ τα γράμματα και να ικανοποιείς κάθε επιθυμία.

Ξεκινάω με το ποδοσφαιρικό τμήμα. Σε εκλιπαρώ, όχι άλλους τραυματισμούς... Μπουχτίσαμε φέτος και δεν προλαβαίναμε. Κακώς φτιάχτηκε το Ιατρικό Κέντρο και το ΚΑΤ στα Βόρεια Προάστια. Αν ήταν στον Πειραιά, χρυσές δουλειές θα κάνανε. Τι κακό ήταν αυτό φέτος; Ναι, ξέρω ότι υπήρχαν φοβερές ελλείψεις στο ρόστερ της φετινής ομάδας και έγιναν λάθη στην προετοιμασία και παράλληλα στις μετεγγραφές. Το κακό παράγινε όμως και ας μην επαναληφθεί και του χρόνου. Να έχεις καλά τους πάντες μέσα στην ομάδα και να φέρουν την πρόκριση στην 8αδα του Champions League. Εκεί κατά τους πρώτους μήνες, έχουμε αγώνες με την Μπορντό. Να είναι όλοι καλά, να γίνουν επιτέλους οι κινήσεις που πρέπει (βάλε το χέρι σου να μην υπάρξουν προβλήματα και να αποκτηθούν οι παίκτες που χρειάζεται ο Ολυμπιακός) και να φτάσει η ομάδα στη μεγαλειώδη πρόκριση (βλέπουμε μετά τι παραπάνω μπορούμε να κάνουμε).

Επίσης, να έρθει και το πρωτάθλημα. Θα είναι το 13ο τα τελευταία 14 χρόνια και το έκτο στη σειρά. Εντυπωσιάζεσαι και εσύ, έτσι; Δεν φαντάζεσαι πόσο πολύ το θέλουν όλοι στον Ολυμπιακό. Πρέπει να δοθούν "απαντήσεις" σε κάποιους που έχουν βγάλει γλώσσα και ζητούν αυτό που αποτελεί κεκτημένο του Θρύλου όλα αυτά τα χρόνια. Αυτή η Κούπα πρέπει να πιάσει λιμάνι, αρκεί να μην υπάρξουν ατυχίες και εμπόδια άλλου τύπου. Ελπίζω ότι εσύ δεν θα επιτρέψεις αδικίες και παρανομίες από κανέναν. Θα θέλεις ένα πρωτάθλημα σπαθένιο και δίκαιο. Μη νομίζεις, αυτό απαιτούν και στον Ολυμπιακό.

Στο μπάσκετ, όλα πήγαιναν καλά την περσινή σεζόν, αλλά στο τέλος χάλασε το πράγμα και χάθηκαν οι στόχοι. Την φετινή σεζόν, η διοίκηση κάνει και πάλι τα πάντα και ξοδεύει ένα κάρο λεφτά. Τι ζητάνε οι Αγγελόπουλοι... Απλά, να παίζονται όλα τα ματς καθαρά, να υπάρχει ηρεμία στο τμήμα και να είναι δίπλα ο κόσμος και προς Θεού όχι άλλη γρίπη των χοίρων!!! Δεν είχε προηγούμενο αυτό που συνέβη το προηγούμενο διάστημα. Μόνο το ίδιο το ΣΕΦ δεν έπεσε θύμα της πανδημίας. Άγιε μου Βασίλη, θέλω το 2010 να έρθουν και οι τρεις Κούπες στο λιμάνι και να ξεκινήσει η ερυθρόλευκη δυναστεία. Αν συμβεί αυτό, τότε η επόμενη σεζόν εκεί κατά τον Οκτώβριο θα είναι πολύ καλύτερη απ' όλες τις απόψεις και η... λίστα μου για σένα πολύ μικρότερη. Μπορούν τα παιδιά, υπάρχει η ποιότητα, πέρασε και εσύ στο μυαλό του κόσμου ότι αξίζει να στηρίξει αυτό το εγχείρημα.

Για τα τμήματα του βόλεϊ, τι να πω... Να συνεχίσουν έτσι και την επόμενη χρονιά. Το 2009 ήταν ονειρεμένο για τους άνδρες, ήρθε το νταμπλ και το ίδιο ευχόμαστε και παρακαλάμε και για το 2010. Βοήθα να μην υπάρχουν τραυματισμοί και οι παίκτες με τη σειρά τους θα κάνουν αυτό που μπορούν. Τον αιώνιο τον έχουν από κάτω, στην Ευρώπη θα κριθεί η πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League και έχουμε και το Κύπελλο. Ε, αν είναι όλοι υγιείς, τότε όλα θα γίνουν όπως πρέπει. Το ίδιο και με τα κορίτσια, Άγιε μου Βασίλη. Αυτό που σου ζητάω είναι απλά να τις κοιτάς και να τις κρατάς υγιείς. Μακάρι να έρθει το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία του τμήματος. Το αξίζουν βάσει εικόνας, έτσι δεν είναι; Τι ζητάμε, απλά να πάρει ο καθένας αυτό που του αναλογεί και η ομάδα του Γιάννη Νικολάκη αξίζει πολλά. Προσπαθούν, είναι μέσα και στους τρεις στόχους τους και ευχόμαστε τίτλους και διακρίσεις.

Για το πόλο, τι να ζητήσω... Για βρες μου έναν τρόπο για το πως μπορεί να χαθεί το νταμπλ; Δεν μπορεί, οπότε η ευχή μου είναι για την Ευρώπη. Ας έρθει η πρόκριση στο Final-4 και βλέπουμε μετά. Μπορούν, αξίζουν και με λίγη τύχη είναι σε θέση να τα καταφέρουν. Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για τα κορίτσια. Είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και το 2010 θέλουμε να έρθει και δεύτερο στη σειρά πρωτάθλημα και φυσικά το Champions Cup. Θα είναι μια ακόμη ευρωπαϊκή Κούπα στην ιστορία του Ολυμπιακού. Θα πανηγυριστεί δεόντως. Είσαι προσκεκλημένος στο πάρτι εκεί στα μέσα του χρόνου... Όλοι οι τίτλοι μπορούν να έρθουν και τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη έχουν τον τρόπο να τα καταφέρουν.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα τμήματα του συλλόγου, εύχομαι να έρχονται συνέχεια τίτλοι και διακρίσεις. Στον στίβο, ο κ. Τάκης Βεντίκος δίνει και την ψυχή του, ας πάρει άλλη μια χαρά του χρόνου με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Επίσης, η Κολύμβηση να διατηρήσει τα κεκτημένα της, επιτυχίες σε πινγκ πονγκ, ιστιοπλοΐα, πυγμαχία, Κανόε Καγιάκ και γενικά όπου εκπροσωπείται ο Ολυμπιακός.

Πάντως, πάνω απ' όλα εύχομαι όλοι όσουν φορούν τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο και τον υπηρετούν, να έχουν την υγεία τους. Πάνω απ' όλα είναι ο άνθρωπος και μετά όλα τα υπόλοιπα. Χαρά, ευημερία και υγεία σε όλο τον κόσμο λοιπόν και να μας ρίχνεις κανένα βλέφαρο που και που. Ο Ολυμπιακός ξέρει πως να φτάνει σε επιτυχίες, το αποδεικνύει άλλωστε εδώ και 84 χρόνια. Απλά, ζητάω από σένα το κάτι παραπάνω...

http://www.redplanet.gr