Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Την Πολιούχο της, Υπαπαντή του Χριστού, θα εορτάσει η Καλαμάτα την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010






ΦΩΤΟ 2,3,4,5 ΕΔΩ

Μια καλή ιδέα για μια εκδρομή στην πανέμορφη ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Μόλις 3 ώρες από την Αθήνα και επ ευκαιρία του εορτασμού της Υπαπαντής.
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Σημαντικό αξιοθέατο, συνδεδεμένο με την ιστορία της, είναι το κάστρο που έχτισε τον 13ο αιώνα ο Γουλιέλμος Βιλλαρδουίνος και δεσπόζει πάνω από την πόλη.


Η Μονή Καλογραίων, χτισμένη τον 18ο αιώνα, φημίζεται για τα μεταξωτά που υφαίνουν οι καλόγριες.


Στο αρχοντικό Μπενάκη στεγάζεται το αρχαιολογικό μουσείο της Καλαμάτας (τηλ. 2721 262090) με μοναδικά εκθέματα μεγάλης αρχαιολογικής αξίας. Στο λαογραφικό μουσείο (τηλ. 2721 28449) εκτίθενται κειμήλια της επαναστικής περιόδου, όπλα, γιαταγάνια και σπαθιά των οπλαρχηγών, η περικεφαλαία του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη και άλλα νεότερης και παλαιότερης εποχής αντικείμενα.

Σε παλιό αρχοντικό, επίσης, στεγάζεται και το δημαρχείο της πόλης, ενώ η βιβλιοθήκη περιλαμβάνει 60.000 τόμους βιβλίων.


Η επίσκεψη στα επιβλητικά κάστρα της Μεθώνης και της Κορώνης είναι μια βουτιά στο βενετσιάνικο παρελθόν της Πελοποννήσου.

Περάστε από το ιστορικό Ναυαρίνο, η ναυμαχία του οποίου έκρινε τον πόλεμο για την ελληνική ανεξαρτησία και κάντε στάση στην Πύλο. Δίπλα της, στη Χώρα, βρίσκονται τα ερείπια του παλατιού του σοφού βασιλιά Νέστορα, ενός από τα μεγαλύτερα αρχαία παλάτια που έχουν βρεθεί στην Ελλάδα. Περιπλανηθείτε στα δωμάτιά του και συνεχίστε με μια επίσκεψη στο παρακείμενο Μουσείο




Φαράγγι της Νέδας

Φαράγγι του Βυρού

Δεν υπάρχουν σχόλια: