Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

ΜΕ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΞΠΡΕΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ



Και γίνεται η Ελλάδα ο μεγαλύτερος κράχτης παράνομων μεταναστών
Αλλοιώνεται ο εθνικός ιστός σε καιρούς που διακυβεύονται τα εθνικά μας δίκαια





Δικαίωμα της κάθε κυβέρνησης να ψηφίζει όποιον νόμο θέλει. Από τη στιγμή που έχει την πλειοψηφία στη Βουλή. Ακόμη και να αγνοεί αντιδράσεις. Και επιπτώσεις στο αύριο της χώρας. Δικαίωμα αναφαίρετο όμως είναι ο καθένας να έχει τις ενστάσεις του.

Και υπάρχουν πολλές σε σχέση με την εξαγγελία της κυβέρνησης, διά στόματος του αρμόδιου υπουργού, για χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας στα παιδιά μεταναστών που έχουν γεννηθεί εδώ.

Μακριά από μας κάθε σκέψη ρατσιστική! Όταν μάλιστα πολλοί Έλληνες πήγαν μετανάστες στην Αμερική, στον Καναδά, στην Αυστραλία, στη Γερμανία και σ’ όλα τα μέρη του κόσμου.

Η κυβέρνηση ανατρέπει νόμους αλλά και διαδικασίες που ισχύουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και στις ΗΠΑ, την «πατρίδα» της πολυπολιτισμικότητας.

Θα μπορεί, ανακοίνωσε ο κ. Ραγκούσης, να αποκτά αυτόματα την ελληνική ιθαγένεια παιδί μετανάστη που γεννήθηκε εδώ, αρκεί ένας από τους γονείς του να κατοικεί μόνιμα και νόμιμα στη χώρα επί πέντε συνεχή έτη.

Επίσης και το παιδί αλλοδαπών που έχει παρακολουθήσει τις τρεις πρώτες τάξεις του Δημοτικού ή έξι τουλάχιστον τάξεις ελληνικού σχολείου. Όπως επίσης τα παιδιά που γεννιούνται σε ελληνικό έδαφος, εφόσον δεν αποκτούν αλλοδαπή ιθαγένεια με τη γέννησή τους ούτε μπορούν να αποκτήσουν τέτοια ή είναι άγνωστης ιθαγένειας ή ένας από τους γονείς τους έχει γεννηθεί στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα στη χώρα από τη γέννησή του.

Μέχρι τώρα ισχύει, σύμφωνα με νόμο που ψηφίστηκε το 2005, παραμονή του αιτούντος 10 χρόνων, να έχει συμπληρώσει τον 18ο χρόνο της ηλικίας του, να ξέρει στοιχειώδη ελληνικά και να έχει μάθει ελληνική Ιστορία.

Κυρίαρχα τα ερωτήματα που προκύπτουν.

Δηλαδή θα γίνεται Έλληνας το παιδί που οι γονείς του είναι π.χ. Σομαλοί, Αφγανοί, Ιρανοί κ.λπ., χωρίς ελληνική παιδεία και συναίσθημα; Χωρίς να υπάρχει βούληση να θέλει να γίνει Έλληνας; Όταν η ιθαγένεια απονέμεται, που σημαίνει ότι πρέπει να συντρέχουν και ουσιαστικά κριτήρια ότι ο αιτών μπορεί να ενταχθεί στον ελληνικό λαό, στην ελληνική κοινωνία.

Είναι δυνατόν μοναδικό κριτήριο να είναι το να έχει πάει σχολείο;

Ισχύει αυτή η διαδικασία απόκτησης ιθαγένειας σε άλλη χώρα της ΕΕ και ποια είναι αυτή; Μετά δε την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας από τέκνα μεταναστών, δεν θα διεκδικήσουν, προσφεύγοντας σε δικαστήριο, να πάρουν και οι γονείς τους, ανεξάρτητα πλέον από τον χρόνο παραμονής, την ελληνική ιθαγένεια;

Το μόνο που πετυχαίνουν με το νέο αυτό καθεστώς είναι να γίνει η Ελλάδα ο μεγαλύτερος κράχτης παράνομων μεταναστών και να διασπαστεί ο εθνικός ιστός, απαραίτητος σήμερα, που καταρρέουν αξίες και παραδόσεις, μπροστά στους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα εθνικά μας θέματα, όπως και η ενότητα και η ομοψυχία του λαού.

Έχει πάντως τη δυνατότητα η κυβέρνηση να δώσει λύσεις στα προβλήματα διαβίωσης και εργασίας που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες –αρκετοί εκ των οποίων δείχνουν έμπρακτα ότι αγαπούν τούτη τη χώρα που τους φιλοξενεί– με το καθεστώς της μακράς διαβίωσης και με μέτρα για την κοινωνική τους ένταξη. Προφανώς όμως άλλες οι βουλές... Και βέβαια δικές της όλες οι ευθύνες για την αλλοίωση της χώρας, που αναπόφευκτα θα συμβεί...

Ή μήπως δεν αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση ότι άλλο πολιτική ένταξης, που είναι φυσικά αναγκαία, και άλλο απόδοση ιθαγένειας; Ή μήπως δεν βλέπει τον κίνδυνο να ανοίξουν Κερκόπορτες ανεξέλεγκτης αύξησης της λαθρομετανάστευσης;

ΥΓ.: Άραγε η κυβέρνηση αυτό το νομοσχέδιο θα το υποβάλει σε δημόσια διαβούλευση πριν το φέρει στη Βουλή; Και θα λάβει υπόψη την άποψη της πλειοψηφίας του λαού; Έτσι θα δείξει αν εννοεί τα όσα διακηρύσσει ή αν απλώς υποκρίνεται!
www.paron.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: