Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

Λίστες με "πουλημένους" στην Ελλάδα διακινεί το καθεστώς Γκρουέφσκι!

Αποδιοπομπαίους τράγους, μέσω λίστας προγραφών, αναζητεί το καθεστώς Γκρούεφσκι, για να δικαιολογήσει στο εσωτερικό της ΠΓΔΜ το αδιέξοδο μετά την απόφαση της Ε.Ε. να αναβάλει έξι μήνες τη συζήτηση για τ

ην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Βέτσερ» δημοσίευσε κατάλογο με τα ονόματα 20 πολιτικών, δημοσιογράφων και πανεπιστημιακών, αλλά και πέντε ΜΜΕ (εφημερίδων και τηλεοπτικών σταθμών), οι οποίοι υποτίθεται ότι αποτελούν την «πέμπτη φάλαγγα» που τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια χρηματοδοτείται από το «πέι ρολ» της Αθήνας.

Τη...φημολογία και την έντονη συζήτηση για το θέμα αυτό τροφοδότησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, ο οποίος δήλωσε ότι η λύση στο θέμα της ονομασίας θα βρεθεί μόνο όταν η Ελλάδα αρχίσει να αντιμετωπίζει τη χώρα του ως «μακεδονικό έθνος» και τους πολίτες της ως ανθρώπους και «όχι σαν αντικείμενα που μπορούν να εξαγοραστούν υπό καθεστώς πίεσης».

Ποια ονόματα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στη λίστα; Του πρώην προέδρου, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, του πρώην πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Μπούσκοφσκι, του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Λιούμπομιρ Φρίτσκοφσκι, της πρώην αρχηγού της αντιπολίτευσης Ρ. Σεκερίνσκα, αλλά και δημοσιογράφων όπως ο διαφωνών με τις επιλογές της κυβέρνησης, Μπράνκο Γκέροσκι και συγγραφέων όπως ο Τζαμπίρ Ντεράλα.

Ο τελευταίος μάλιστα μίλησε στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία,και κατήγγειλλε ασφυκτική πίεση της κυβέρνησης σε κάθε ανεξάρτητη φωνή της ΠΓΔΜ ενώ εξέφρασε και φόβους για τη ζωή δημοσιογράφων και διανοουμένων, οι οποίοι δεν έχουν κομματική στήριξη. «Μας αποκαλούν προδότες και ζητούν την κεφαλή μας επί πίνακι», την ίδια στιγμή που ο κ. Γκρούεφσκι νίπτει τας χείρας του και επικαλείται την ελευθερία του τύπου.

Από την πλευρά του ο Μπ. Τσερβένκοφσκι με τηλεοπτική του συνέντευξη απέδωσε ευθέως την όλη εκστρατεία στον πολιτικό του αντίπαλο και το κυβερνών κόμμα, οι οποίοι, όπως είπε, εδώ και χρόνια τον χαρακτηρίζουν «προδότη», επειδή μιλά για συμβιβασμό με την Ελλάδα στο θέμα της ονομασίας.

Αναλυτές στα Σκόπια χαρακτηρίζουν τη δημοσίευση της λίστας ως ένα «ποιοτικό βήμα» στη δίωξη της αντίθετης άποψης, αφού μέχρι τώρα η μεθοδολογία του καθεστώτος περιοριζόταν στη διαρροή φημών, ανώνυμων πληροφοριών και απειλών.

Τη φημολογία αυτή περί «εθνικών μειοδοτών» αναπαρήγαγε και το ημιεπίσημο site www.macedoniaonline.eu, προσθέτοντας ότι ορισμένοι δημοσιογράφοι και καναλάρχες, όπως ο ιδιοκτήτης της τηλεόρασης Α1, Βέλια Ράμκοφσκι, οι οποίοι υποτίθεται ότι χρηματίζονται από την Αθήνα, δεν προσπαθούν καν να το κρύψουν, αφού τα αυτοκίνητα με τα οποία κυκλοφορούν έχουν ελληνικές πινακίδες! Τον συγκεκριμένο επιχειρηματία τον κατηγορούν μάλιστα ότι έκανε πογκρόμ εναντίον όσων δημοσιογράφων δεν δέχτηκαν να προπαγανδίζουν τις ελληνικές θέσεις.

Στην επιχειρηματολογία αυτή αξιοποιούνται και τα όσα είχαν ακουστεί πριν από μερικά χρόνια στην Ελλάδα για τα λεγόμενα «μυστικά κονδύλια» του υπουργείου Εξωτερικών επί υπουργίας Σαμαρά (1989-1992), αποδέκτες των οποίων φέρεται να ήταν δημοσιογράφοι, προκειμένου να γράφουν «εθνικά» για το Σκοπιανό. Η υπόθεση αυτή ανασύρεται τώρα στη γειτονική χώρα, με αφορμή την ανάληψη της αρχηγίας της Ν.Δ. από τον πρώην υπουργό και καταβάλλεται προσπάθεια να θεμελιωθεί μια «συνέχεια» στη «βρόμικη εκστρατεία» της Ελλάδας για εξαγορά συνειδήσεων.

Μάλιστα η συντάκτρια του ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα, Βαλεντίνα Τραϊκόφσκα, δίνει ειρωνικά μια συμβουλή σε συναδέλφους της που θέλουν να βγάλουν λεφτά: να έρθουν στην Ελλάδα, όπου «η πληρωμή είναι καλή, ποτέ δεν χρειάζεται να γράψουν κάτι, γιατί «όλες οι πληροφορίες έρχονται προσυσκευασμένες»... Τ.Τσακίρογλου.


Πηγή:GREECE-SALONIKA.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: