Αλέφαντος: "Δεν πήρε τίποτα ακόμα ο ΠΑΟ"
Άλλωστε, οι τεχνικές του γνώσεις δεν αμφισβητούνται από πολλούς, η αγάπη του για τον Ολυμπιακό είναι μεγάλη και δεδομένη, επομένως πάντα προσπαθεί να μιλήσει την γλώσσα της αλήθειας όσον αφορά τον σύλλογο της καρδιάς του.

Ο γνωστός προπονητής μίλησε στην εφημερίδα ΦΩΣ και είπε αρκετά ενδιαφέροντα που έχουν να κάνουν με τους παίκτες της ομάδας του Πειραιά, την 9ημερη άδεια του Ζίκο στο ποδοσφαιρικό τμήμα, τον πρόεδρο, τις μετεγγραφές και τον Παναθηναϊκό.


Για το αν και κατά πόσο έγινε φαβορί ο ΠΑΟ μετά την ήττα του Ολυμπιακού στην Θεσσαλονίκη, είπε: "Να τα αφήσουν αυτά οι Παναθηναϊκοί, η προπαγάνδα τους δεν περνάει σε εμάς, που βλέπουμε δεκαετίες μπάλα. Κανένα πρωτάθλημα δεν πήρε ο Παναθηναϊκός και ούτε φαβορί έγινε. Ο Ολυμπιακός, άμα δουλέψει ο προπονητής όπως πρέπει, αν σταματήσει τους πειραματισμούς και επιστρέψουν οι τραυματίες, κάνοντας και ο πρόεδρος τη μεγάλη μεταγραφή που θέλει, αφού είναι εγωιστής, πάλι θα το πάρει το πρωτάθλημα".

Για το πρόγραμμα του ΠΑΟ, σχολίασε: "Ανοίγω τα κιτάπια μου και βλέπω το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού στον β' γύρο. Αυτά να γράψουν οι εφημερίδες πρωτοσέλιδο! Στην 17η αγωνιστική πάει στην Ξάνθη. Στην 19η αγωνιστική πάει στο Χαριλάου με τον Άρη. Στην 20η αγωνιστική παίζει με την ΑΕΚ. Στην 21 αγωνιστική πάει στη Λάρισα. Στην 23η αγωνιστική πάει στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ. Στην 24η αγωνιστική πάει στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο. Στην 26η αγωνιστική πάει στην Τρίπολη με τον Αστέρα. Στην 28η αγωνιστική πάει στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο, στην 30η αγωνιστική πάει στα Γιάννινα. Και έχει και τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ την 27η αγωνιστική. Πολλά δύσκολα ματς έχει ο Παναθηναϊκός στον β' γύρο. Να δούμε πως θα περάσει".

Για το μεγάλο ρεπό του Ζίκο, τόνισε: "Είναι μεγάλο ρίσκο, δεν χωράει στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Κατ' αρχήν, ο ίδιος ο Ζίκο έχει παραπονεθεί για την φυσική κατάσταση της ομάδας. Και τους αφήνει 9 ημέρες μακριά από το Ρέντη; Ό,τι πρόγραμμα να τους δώσει, άμα δεν είσαι πάνω από τον παίκτη, θα σου φύγει. Γιορτές είναι, στις πατρίδες τους θα είναι, ξενύχτια θα υπάρξουν, φαγοπότι θα υπάρξει, είναι πρόβλημα. Θα του φύγει του παίκτη ένα 20% της αερόβιας αντοχής του".

Εν συνεχεία μίλησε με καλά λόγια για τον Άρη και φυσικά τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ, τον οποίο έχει παρακολουθήσει και από κοντά για 25 ημέρες, όταν ο Αργεντινός ήταν προπονητής στην Ίντερ.

Για την παρουσία του Ντομί στο κέντρο, είπε: "Ανέκδοτο η χρησιμοποίηση του Ντομί σε αυτή την θέση, δεν μπορείς να πάρεις έναν μπακ και να τον βάλεις εκεί, ο μπακ μπορεί μέσα στο ματς να κλέψει ανάσες και να 'κάτσει', ενώ ο σύγχρονος αμυντικός χαφ πρέπει να τρέχει ακατάπαυστα. Τον δε Ντομί τον έχουμε δει ως μπακ ότι κάνει μια κούρσα και μετά θέλει 5 λεπτά για να συνέλθει και να κάνει δεύτερη. Ήταν και ο Ντουντού σε κακή μέρα, έχεις και τον Όσκαρ που επανειλημμένως έχω πει ότι δεν κάνει για τον Ολυμπιακό, είναι μπάλωμα, με αποτέλεσμα να είσαι αδύναμος στα χαφ και να σε πατήσει ο Άρης. Με έναν εκπληκτικό Ναφτί, που μου έβγαλε τα μάτια. Ο Ναφτί ήταν προχθές μικρογραφία Καρεμπέ".

Για τα μετεγγραφικά, δήλωσε: "Ο Ολυμπιακός ό,τι μεταγραφή και αν κάνει, ο παίκτης που θα πάρει, πρέπει να είναι ΓΡΗΓΟΡΟΣ με κεφαλαία γράμματα. Είτε πάρει τον μπαλαδόρο επιθετικό χαφ που είχα πει ότι προέχει -και μετά με ευχαρίστηση διάβασα για τον Μπεν Αρφά- είτε πάρει δεύτερο επιθετικό είτε πάρει αριστερό εξτρέμ, όποιος και αν έρθει, πρέπει να είναι γρήγορος".

Αναφερόμενος στον Γκαλέτι, εξέφρασε την άποψη ότι "γι' αυτό δεν έμεινε στην Ισπανία. Με τα προσόντα που έχει, θα μπορούσε να κάνει καριέρα στο εξωτερικό. Αφού έχει και τεχνική, έχει και ταχύτητα. Όμως, αν του πετάξεις τενεκέ πίσω του, θα τρέξει 20 μέτρα. Πρώτα θα τρέξει να γλιτώσει και μετά θα γυρίσει πίσω του να δει τι ήταν αυτός ο θόρυβος. Δεν είδες προχθές, από το πρώτο λεπτό ήταν εξαφανισμένος. Εκεί πρέπει ως προπονητής, να τον πιάσεις τον Γκαλέτι και να του μιλήσεις, να τον σηκώσεις, να τον εμψυχώσεις, αλλά και να τον φέρεις στο φιλότιμο".

Τέλος, είπε ότι με Μαρέσκα, Μέλμπεργκ και έτοιμους τους Τοροσιδη και Ντιόγκο δεν θα κουνηθεί κανένας στον Ολυμπιακό και το πρωτάθλημα θα καταλήξει στον Πειραιά.