Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε αεροδρόμια της Ευρώπης και της Αμερικής




Αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε αεροδρόμια της  Ευρώπης και της Αμερικής

Αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας σε πολλά αεροδρόμια της Ευρώπης και της βόρειας Αμερικής για τις πτήσεις προς τις ΗΠΑ, μετά την αποτυχημένη απόπειρα του 23χρονου Νιγηριανού να ανατινάξει αεροπλάνο της Δέλτα με προορισμό το Ντιτρόιτ, ανήμερα των Χριστουγέννων.

Η ενίσχυση των μέτρων ζητήθηκε από τις ΗΠΑ και αρκετές αεροπορικές εταιρείες άρχισαν να ενημερώνουν τους επιβάτες για πιθανές καθυστερήσεις λόγω των ελέγχων.

Σωματικούς ελέγχους και έρευνα χειραποσκευών, περιλαμβάνουν τα μέτρα που εφαρμόζονται στην Ολλανδία.

Στο αεροδρόμιο του Παρισιού, Ρουασί-Σαρλ-ντε-Γκολ, οι επιβάτες υποχρεώθηκαν να καταγράψουν όλες τις χειραποσκευές στο χώρο αποσκευών του αεροσκάφους --με εξαίρεση τις τσάντες χειρός των γυναικών-- και να τοποθετήσουν σε διαφανή σακούλα κάθε αντικείμενο που μεταφέρουν στο αεροσκάφος.

Στο Λονδίνο, η βρετανική εταιρία διαχείρισης αεροδρομίων (BAA) ζήτησε από τους επιβάτες να εμφανίζονται πριν από την προκαθορισμένη ώρα για τις διαδικασίες καταγραφής και να «περιορίσουν» τον αριθμό των χειραποσκευών.

Επίσης, όλα τα ιταλικά αεροδρόμια ενίσχυσαν την ασφάλειά τους για τις πτήσεις με προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες και οι έλεγχοι διπλασιάστηκαν στις Βρυξέλλες «τουλάχιστον έως τις 30 Δεκεμβρίου», με σωματικούς ελέγχους και ελέγχους αποσκευών.

Στο αεροδρόμιο Αρλάντα της Στοκχόλμης, τέθηκε σε λειτουργία ένας συμπληρωματικός έλεγχος πριν από την επιβίβαση.

Ο Ισπανός υπουργός Μεταφορών Χοσέ Μπλάνκο ανακοίνωσε ότι τέθηκαν σε εφαρμογή «έκτακτα μέτρα ασφαλείας».

Στη Βιένη, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι οι επιβάτες και οι αποσκευές θα «ελέγχονται 100%».

Στον Καναδά, ο υπουργός Μεταφορών Τζον Μπάιρντ δήλωσε πως εργάζεται με τους «Αμερικανικανούς ομολόγους μου προκειμένου να τεθούν σε εφαρμογή όλα τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας». Οι εταιρίες ενημέρωσαν τους πελάτες τους για πιθανές καθυστερήσεις.

Στο μεταξύ, αεροσκάφος της Lufthansa που εκτελούσε πτήση από τη Φρανκφούρτη στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ, προσγειώθηκε εκτάκτως στην Ισλανδία το Σάββατο, όταν διαπιστώθηκε ότι μετέφερε αποσκευές ενός επιβάτη, ο οποίος δεν είχε μπει στην πτήση.

Ομάδα πυροτεχνουργών έκανε έρευνα στο Airbus, με τους επιβάτες να παραμένουν στις θέσεις τους. Οταν ολοκληρώθηκε, ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου Κέφλαβικ δήλωσε ότι δεν βρέθηκε τίποτε στις αποσκευές και πως ο επιβάτης πιθανόν να έχασε την πτήση.

Το αεροσκάφος συνέχισε την πτήση για το Ντιτρόιτ, μετά τη δίωρη στάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: