Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Ενίσχυση όπου χρειάζεται

Δύο και βλέπουμε λέει τις τελευταίες ώρες το ρεπορτάζ, σε δύο θέσεις που ο Ολυμπιακός «πονάει». Τι να κάνουμε, όμως, που αυτές οι θέσεις είναι τρεις και ο Θρύλος καλό θα ήταν να ενισχυθεί σε όλες.
Αριστερό χαφ, κεντρικός μέσος ή επιθετικός είναι η θέση που θα μείνει δίχως βοήθεια σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο.

Για να μπορεί κανείς πρώτα απ’ όλα να γίνει συγκεκριμένος και να μην προχωράει απλά σε κρίσεις για το τι χρειάζεται ο Ολυμπιακός, θα πρέπει να ξέρει τι υπάρχει στην αγορά και τι έχει βολιδοσκοπήσει –αν έχει κάνει κάτι τέτοιο, η πλευρά των «ερυθρολεύκων».
Ο Ιανουάριος είναι δύσκολος μήνας για να ψάχνεις στα τυφλά και για μένα ο Ολυμπιακός, αν θέλει να κάνει έστω και τις δύο μεταγραφές, θα πρέπει να έχει ήδη βρει στο περίπου τι επιδιώκει να πάρει. Να ξέρει με ονόματα και διευθύνσεις ποιους θα κυνηγήσει σε αυτό το παζάρι.

Για μένα ο επιθετικός είναι υπέρ το δέον απαραίτητος, όπως και θα προτιμούσα να δω κάποιον παίκτη με αριστερό πόδι που να μπορεί να κάνει παιχνίδι.
Ομως δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς και το πόσο χρήσιμος θα ήταν ένας καθαρός κουμανταδόρος, χωρίς να έχει και ανασταλτικά καθήκοντα στο κέντρο.

Εξακολουθώ, όμως, να επιμένω πως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να γεμίσει τη φαρέτρα της επίθεσής του. Ο μόνος υγιής αυτή τη στιγμή είναι ο Μήτρογλου. Ο Ντιόγο και ο Νταρμπισάιρ μπορεί να είναι κοντά στην επιστροφή, όμως και για τους δύο ουδείς μπορεί να είναι βέβαιος ότι δεν θα έχουν και πάλι προβλήματα στη συνέχεια.

Η ουσία είναι να γίνουν, έστω, αυτές οι δύο μεταγραφές πάντως, διότι ανεξάρτητα με τα αποτελέσματα η ομάδα θέλει ενίσχυση.

Μπάμπης Χριστόγλου
http://www.bam.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: