Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Ψάχνουν πάταγο με «10άρι»


Το μεγάλο «μπαμ» στη θέση του κεντρικού δημιουργικού μέσου προσπαθεί να κάνει ο Ολυμπιακός. Τις τελευταίες ώρες υπάρχει ενταντικοποίηση των κινήσεων προς αυτή την κατεύθυνση και μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα γνωρίζουν στην ομάδα, αν θα μπορέσουν να ντύσουν στα Ερυθρόλευκα τον ποδοσφαιριστή που επιθυμούν. Η υπόθεση χρειάζεται λεπτούς χειρισμούς, καθώς δεν είναι εύκολη και στη διοίκηση προσπαθούν να κρατήσουν κρυφό το όνομά του παίκτη, ώστε να μπορούν να κάνουν ήρεμοι τη δουλειά τους.

Κάποιοι στον Ολυμπιακό μιλούν ήδη για ποδοσφαιριστή «καλύτερο του Μπελούτσι», ο οποίος συνεχίζει την καριέρα του στην Πόρτο. Εκείνος, όμως, που μπορεί να κρίνει καλύτερα από κάθε άλλο ποιό «δεκάρι» ταιριάζει γάντι στην ομάδα είναι ο Ζίκο, ένα από τα μεγαλύτερα «δεκάρια» στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Τόσο ο βραζιλιάνος τεχνικός όσο και στη διοίκηση έχουν καταλήξει στο ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται απαραίτητα «δεκάρι», διότι μόνο έτσι θα μπορέσει να αλλάξει το παιχνίδι της ομάδας και να δημιουργηθούν ευκαιρίες και προϋποθέσεις στους επιθετικούς να σκοράρουν. Ένα σύγχρονο «δεκάρι», όμως, το οποίο δεν θα πασάρει μόνο, αλλά θα πατάει στην αντίπαλη περιοχή και θα σκοράρει και, παράλληλα, θα βοηθάει ανασταλτικά, όταν δέχεται πίεση η ομάδα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στον Ολυμπιακό πέρα από την περίπτωση του Ντιέγκο Σόουζα της Παλμέιρας, η οποία συγκεντρώνει αρκετές δυσκολίες στην παρούσα φάση λόγω του οικονομικού, ασχολούνται –πάντα σε συνεννόηση με τον Ζίκο- με την υπόθεση «λάτιν» ποδοσφαιριστή, ο οποίος αγωνίζεται στην Ευρώπη. Και αυτόν προσπαθούν να πείσουν, ώστε να κάνουν το μεγάλο «μπαμ».

Υ.Γ.: Ο Σωκράτης Κόκκαλης πρόπερσι, όταν ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ προχώρησε στην απόκτηση τριών ποδοσφαιριστών τον Γενάρη. Των Μπελούτσι, Λεονάρντο και Σίσιτς. Ορισμένοι στην ΠΑΕ δεν αποκλείουν να ισχύσει και φέτος αυτός ο αριθμός, καθώς ο πρόεδρος είναι σε καλή διάθεση. Ενδεχομένως, ο ένας να αποκτηθεί ως δανεικός, με οψιόν αγοράς το καλοκαίρι.

www.gavros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: