Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

«Και βέβαια μπορούμε...»


Την πεποίθηση ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να φτάσει στη νίκη-πρόκριση απέναντι στην Αρσεναλ στο φινάλε των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, εξέφρασε ο Ζίκο. Ο Βραζιλιάνος τεχνικός του Θρύλου, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA, αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στον προπονητή των κανονιέρηδων Αρσέν Βενγκέρ.

«Η ικανότητα του Αρσέν είναι να βρίσκει ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν πιο χαρούμενο το ποδόσφαιρο. Αυτός είναι και το τύπος των παικτών που αρέσει και σε μένα να βλέπω. Παρακολουθώ την εξέλιξη του από τότε που ήμασταν μαζί στην Ιαπωνία. Πάντα ήταν υπέρμαχος του να υπάρχει τέχνη στο ποδόσφαιρο», ανέφερε αρχικά ο Βραζιλιάνος.

Και συνέχισε: «Στην Αρσεναλ έχει κάνει καταπληκτικό έργο. Έχει φέρει πολύ καλούς παίκτες και οι επιλογές του τον έχουν βοηθήσει να φτιάξει μια πολύ καλή ομάδα, όχι όμως και ασταμάτητη. Μπορεί να ηττηθεί αλλά είναι πολύ δύσκολο για να το καταφέρει κανείς».

Ο Ζίκο στη συνέχεια αναφέρθηκε στον τρόπο δουλειάς του: «Προσπαθώ να πάρω το μάξιμουμ της απόδοσης των παικτών μου και να τους βελτιώσω σε ατομικό επίπεδο. Πολλές φορές ένας παίκτης έχει ταλέντο ή ποιότητα και για κάποιο λόγο μένει στάσιμος. Εγώ προσπαθώ μέσα από τη δουλειά να τον κάνω να μεγαλώσει.

Ένας παίκτης που βελτιώνεται ατομικά βοηθά περισσότερο την ομάδα. Κάθε παίκτης έχει μια ειδική ικανότητα. Εγώ προσπαθώ να τον κάνω να την αναπτύξει και την ξεδιπλώσει στον αγωνιστικό χώρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: