Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

ΦΩΤΙΑ ΑΝΑΨΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΛΟΓΗΣ ΜΟΥΦΤΗΔΩΝ Έκοβε κι έραβε νομοσχέδια ο γραμματέας και ο βουλευτής …κοιμόταν !


Τον απέπεμψε και τον κατήγγειλε

Ο Μεχμέτ Μπεράτ γύρισε στο σπίτι του


Αποποιείται κάθε δική τουανάμειξη δική αλλά και του κόμματός του ΠΑΣΟΚ, στην πρόταση νομοσχεδίου για την εκλογή των Μουφτήδων και εμφανίζεται μάλιστα ως ανίδεος στη σύνταξη της πρότασης, που επιμελήθηκε ο γραμματέας του πολιτικού του γραφείου Μεχμέτ Μπεράτ.

Ο λόγος για τον βουλευτή Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο οποίος με την ανακοίνωσή του φανερώνει ή ότι δεν ξέρει τι γίνεται μέσα στο ίδιο του το γραφείο ή ότι τελικά αναγκάστηκε να ρίξει το βάρος της ευθύνης στον γραμματέα του γραφείου του, που επί χρόνια βρίσκεται δίπλα του, διαμηνύοντας ότι αυτός ήταν «ο συντάκτης του σχεδίου».

Το αποτέλεσμα ήταν να παραιτηθεί ο γραμματέας του βουλευτή και να επιστρέψει στα καθήκοντά του στην νομαρχιακή αυτοδιοίκηση. Ένα άδειασμα άνευ προηγουμένου…

Η αντιπαράθεση βέβαια για το θέμα δεν ξεκινάει με την παραίτηση του γραμματέα, αλλά ξεκινάει λίγες μέρες μετά την επίσκεψη στη χώρα μας του Τούρκου πρωθυπουργού και τη συνάντηση που είχαν μαζί του οι δύο μουσουλμάνοι βουλευτές.

Τότε ήταν που είδαν το φως της δημοσιότητας σε μειονοτικό περιοδικό δηλώσεις του ψευτομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, ο οποίος έβαλλε κατά των δύο βουλευτών, λέγοντας ότι δεν έχουν καμία αρμοδιότητα για θρησκευτικά θέματα. Ο λόγος ήταν προφανής αφού το σχέδιο απορρίπτει την απευθείας ανάδειξη των ψευτομουφτήδων στη θέση του θρησκευτικού ηγέτη, με εκλογική διαδικασία κάτι για το οποίο δίνει γη και ύδωρ.

Αμφιλεγόμενη απάντηση Αχμέτ Χατζηοσμάν σε δημοσίευμα του «Χ»

Δεν ήξερε τι ποιούσε ο γραμματέας του θεολόγου βουλευτή που νίπτει τα χείρας του για ότι συνέβη αφού με την λύση αυτή τα έχει καλά και με το κόμμα του και με τους ψευτομουφτήδες.

Η ανακοίνωση του Αχμέτ Χατζηοσμάν που στάλθηκε στον «Χρόνο» αναφέρει :

«Προσωπικά δεν έλαβα ποτέ την παραμικρή ενημέρωση και πληροφορία σχετικά με την προσωπική εργασία του πρώην γραμματέα μου κυρίου Μεχμέτ Μπεράτ, που αφορά στην πρόταση νομοσχεδίου για την εκλογή των Μουφτήδων και το οποίο συνέταξε ο ίδιος με προσωπική του πρωτοβουλία, όπως άλλωστε δηλώνει και σε σχετική ανακοίνωσή του.

Επομένως όπως είναι λογικό και αυτονόητο, δεν έχω μεταφέρει στο ελληνικό Κοινοβούλιο ή σε κάποιο υπουργείο ένα κείμενο για το οποίο δεν είχα ποτέ καμία ενημέρωση και πληροφορία, όπως ισχυρίζονται κάποιοι κύκλοι. Όταν ενημερώθηκα για το περιεχόμενο του κειμένου από τρίτα πρόσωπα, στους οποίους προηγουμένως είχε παραδώσει ο κύριος Μεχμέτ Μπεράτ το εν λόγω κείμενο, από την αναστάτωση που δημιουργήθηκε, ο γραμματέας μου, κύριος Μεχμέτ Μπεράτ υπέβαλλε την παραίτησή του.

Η παραίτησή του έγινε αμέσως δεκτή με αποτέλεσμα να μην διατηρεί πλέον καμία επαγγελματική σχέση με το πολιτικό μου γραφείο. Όπως είναι ολοφάνερο, η προσωπική ενέργεια του πρώην γραμματέα μου δεν μπορεί επίσης να αποδοθεί στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. από το οποίο δεν λάβαμε οποιοδήποτε προσχέδιο νόμου για την εκλογή Μουφτήδων, όπως λανθασμένα αναφέρθηκε σε σχετικό δημοσίευμα».

Πάντως μετά από όλα αυτά ερωτηματικό παραμένει αν τελικά είναι γνώστες του σχεδίου οι βουλευτές της μειονότητας και αν αυτό δόθηκε στους δύο βουλευτές ως πρόταση του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να το διορθώσουν και να το θέσουν για διαβούλευση στα στελέχη της μειονότητας.

Πάντως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η εκλογή των μουφτήδων ήταν ένα από τα θέματα της ατζέντας στην συνάντηση Παπανδρέου - Ερντογάν στη διάρκεια των συνομιλιών στην Αθήνα. Αυτό σημαίνει ότι σίγουρα η ιστορία θα έχει συνέχεια και δεν κλείνει με μια ενέργεια τρίπλα...

Δήμητρα Συμεωνίδου

ΧΡΟΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: