Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

ΝΕΚΡΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ AH-64DHA Apache ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΧΗ ΜΕΓΑΡΩΝ

Τραγικό και συνάμα περίεργο, θανατηφόρο ατύχημα ελικοπτέρου ΑΗ-64DHA Apache της Αεροπορίας Στρατού του 2ου Τάγματος Επιθετικών Ελικοπτέρων είχαμε στις 11.49 σήμερα το πρωί στην περιοχή της Πάχης Μεγάρων. Έγκυρες πηγές του ΓΕΣ αναφέρουν ότι το ελικόπτερο, τύπου AH-64DHA, συνετρίβη στη διάρκεια αιώρησης κατά την εκτέλεση ελέγχων. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ελικόπτερο εκτέλεσε αναγκαστική προσγείωση μετά τον εντοπισμό προβλήματος κατά την διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης μετά από τεχνικό έλεγχο στον οποίο είχε υποβληθεί. 

Όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές, το ελικόπτερο είχε τεχνικό πρόβλημα στο κύριο στροφείο. Κάποιες άλλες πηγές αναφέρουν ότι το ελικόπτερο έπεσε κάθετα "σαν μολύβι", κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να είχαμε black-out, αφού τα συστήματα του ελικοπτέρου επιτρέπουν αιώρηση ανάγκης και αναγκαστική προσγείωση, ακόμα και αν κτυπηθούν από πυρά τα πτερύγια του. Άλλη πηγή από το 2ο ΤΕΑΣ, αναφέρει ότι το ελικόπτερο έπεσε "με το ρύγχος".

Αν και το ύψος φέρεται να ήταν μικρό στο ελικόπτερο ξέσπασε πυρκαγιά. Δυστυχώς δεν υπάρχουν επιζώντες από το διμελές πλήρωμά του. 

Το ατύχημα είναι εξαιρετικά σπάνιο και δεν έχει καμία σχέση με το ατύχημα που είχε ελικόπτερο του ίδιου τύπου (έκδοσης "Α+") το Νοέμβριο του 2008, το οποίο πραγματοποιούσε επικίνδυνη άσκηση μέσα σε στενή χαράδρα. Επίσης είναι περίεργο πως ξέσπασε φωτιά και απανθράκωσε το πλήρωμα δεδομένου ότι στα Apache, υπάρχουν ειδικά συστήματα απορρόφηση κραδασμών από την πτώση, αλλά και αποφυγής εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Τα ελικόπτερα της έκδοσης DHA (12 μονάδες) παραλήφθηκαν μετά από τρία χρόνια καθυστέρηση τον περασμένο Απρίλιο λόγω προβλημάτων στη αρχική σύμβαση και θεωρούνται τα πλέον προηγμένα επιθετικά ελικόπτερα της Ευρώπης.

Τραγική ειρωνεία: Ο ένας από τους δύο νεκρούς πιλότους ήταν κουμπάρος, ενός εκ των δύο πιλότων που σκοτώθηκαν στο ατύχημα του Νοεμβρίου του 2008 στην Εύβοια...
Το περιστατικό συνέβη στις 11:49 σήμερα το πρωί.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: