Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Πορεία μοτοσικλετιστών στις 8 Αυγούστου στη μνήμη Ισαάκ και Σολωμού


Για την αγέννητη τον Αύγουστο του 1996 Αναστασία Ισαάκ, σήμερα, 14 χρόνια μετά που οι γκρίζοι λύκοι ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον πατέρα της Τάσο Ισαάκ, για τον Σπύρο Σολωμού, που είδε τον γιο του να πέφτει νεκρός από βόλια του Τούρκου εισβολέα και κατακτητή όταν με παρρησία και θάρρος ανέβηκε στο ιστό να κατεβάσει τη «σημαία» της ντροπής, οι μοτοσικλετιστές συγκεντρώνονται και πορεύονται προς την Πλατεία Παραλιμνίου την Κυριακή 8 Αυγούστου 2010. Θα προηγηθεί τρισάγιο στον τάφο των δυο ηρώων.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη [30/07/2010], εκ μέρους της «Πρωτοβουλίας Μνήμης: Σολωμού – Ισαάκ», ο κ. Ξένιος Κασινίδης είπε ότι η εκδήλωση «έχει ως βασικό στόχο τη διατήρηση της μνήμης της θυσίας των Ισαάκ – Σολωμού και την ανάδειξη στην κοινωνία μας των μηνυμάτων που πηγάζουν μέσα από τη θυσία τους».

Πρόσθεσε ότι «στοχεύει, επίσης, στη συνέχιση του θεσμού της πορείας των μοτοσικλετιστών ως συμβολικού μέσου διεκδίκησης του δικαιώματός μας στη ζωή και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών μας, τα οποία η τουρκική εισβολή και κατοχή μας στερεί εδώ και 36 χρόνια».

Πρόσθεσε ότι «τώρα νιώθοντας έντονα ότι η νεολαία και η κοινωνία μας γενικότερα έχει ανάγκη από υγιή πρότυπα, πιστεύουμε ότι αποτελεί καθήκον όλων όπως η μνήμη των ηρώων μας και τα μηνύματα του αλτρουισμού, του ηρωισμού και της αυτοθυσίας τους, πρέπει να τιμώνται με σοβαρότητα, σεβασμό και υπευθυνότητα, μακριά από οποιεσδήποτε εθνικιστικές εξάρσεις και σκοπιμότητες».

Ο Σάββας Γεωργιάδης, μέλος της «Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού», εξηγώντας τα όσα θα λάβουν χώρα την 8η Αυγούστου είπε ότι «το πρώτο μέρος αφορά στην πορεία των μοτοσικλετιστών από τη Λευκωσία, τη Λεμεσό, τη Λάρνακα και την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου προς το κοιμητήριο Παραλιμνίου, όπου θα γίνει στην παρουσία και των μοτοσικλετιστών τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στους τάφους των Ισαάκ και Σολωμού.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης αφορά τη συγκέντρωση των μοτοσικλετιστών, στην Πλατεία Παραλιμνίου, όπου θα εκφωνήσει ομιλία ο Δρ Διεθνών Σχέσεων Γιάννος Χαραλαμπίδης, ενώ θα δοθούν τιμητικές πλακέτες στους γονείς των ηρώων. Θα ακολουθήσει συναυλία.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι όλοι όσοι θα συμμετέχουν στην πορεία θα πρέπει υποχρεωτικά να φορούν προστατευτικό κράνος και τη φανέλα που θα διανέμεται στους χώρους συγκεντρώσεως. Απαγορεύονται αυστηρώς φανέλες οργανώσεων, ποδοσφαιρικών ομάδων, στρατιωτικών σωμάτων, κ.λπ, ενώ όλοι θα πρέπει να ακολουθούν τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: