Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2010

Κύπρος: Συνελήφθησαν στελέχη της Εθνικής Φρουράς για την κλοπή των εκρηκτικών!

Η Κυπριακή Αστυνομία συνέλαβε δύο στελέχη της Εθνικής Φρουράς για διευκόλυνση των ανακρίσεων σε σχέση με την υπόθεση διάρρηξης και κλοπής μεγάλης ποσότητας εκρηκτικής ύλης από το στρατόπεδο.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, πρόκειται για 36χρονο από την Πάφο και 35χρονο από τη Λεμεσό, οι οποίοι είναι στελέχη της Εθνικής Φρουράς και υπηρετούν στο στρατόπεδο που έγινε η κλοπή.

Ο κ. Κατουνωτός διευκρίνισε ότι η σύλληψη των δύο στελεχών της Εθνικής Φρουράς σχετίζεται με τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα και τις παραλείψεις στην εκτέλεσή τους. Ειδικά ο ένας, είπε, φαίνεται να επέδειξε εγκληματική αμέλεια στην εκτέλεση των καθηκόντων του. Οι δύο συλληφθέντες θα προσαχθούν αργότερα σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για έκδοση διατάγματος κράτησης.

Στο μεταξύ, σε εξαντλητικές ανακρίσεις υποβάλλονται όσοι υπηρετούν στο στρατόπεδο. Ανακρίθηκαν επίσης πολίτες που έχουν σχέση με το στρατόπεδο.

Ο υπουργός Άμυνας, Κώστας Παπακώστας, παραδέχθηκε ότι η αλυσίδα ασφαλείας, εδώ και χρόνια, έχει σπάσει. Είπε ότι κατά την επίσκεψή του στη συγκεκριμένη αποθήκη διαπίστωσε ότι έπρεπε να είχαν ληφθεί και άλλα μέτρα, όπως να τοποθετηθούν κάμερες. Είναι η τρίτη μεγάλη κλοπή από στρατιωτικές εγκαταστάσεις τα τελευταία 15 χρόνια.

Το 1996 κλάπηκαν 70 χειροβομβίδες από στρατόπεδο , ενώ το 2002 τρία άτομα εισέβαλαν στο φυλάκιο Πέτρα στην περιοχή Λινού, και αφού ακινητοποίησαν τους φρουρούς, έκλεψαν τον οπλισμό του φυλακίου. Οι δύο υποθέσεις εξιχνιάστηκαν.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: