Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2010

ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΔΕΞΑΜΕΝΟΠΛΟΙΟ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ.Golfo, esplosione su petroliera giapponese Un ferito, forse è stato attacco esterno


  Ένα τεράστιο πετρελαιοφόρο, που ανήκει στην Mitsui OS Ιαπωνίας K Lines Ltd, έχει καταστραφεί από έκρηξη στα Στενά του Ορμούζ, μεταξύ Ιράν και Ομάν.. Ένα  άνδρας τραυματίστηκε και το πλοίο έχει εν μέρει καταστραφεί, αλλά  κατάφερε να συνεχίσει το ταξίδι του..  Σύμφωνα με την εταιρεία, το δεξαμενόπλοιο ενδέχεται να έχει δεχθεί  εξωτερική επίθεση.

. Μέλη  του πληρώματος είδαν μια λάμψη  στον ορίζοντα να κατευθύνεται προς το πλοίο λίγο πριν από την έκρηξη. Η εταιρεία υποψιάζεται ότι η επίθεση είναι ένα πιθανό ενδεχόμενο", δήλωσε το ιαπωνικό υπουργείο Μεταφορών. . 
Το πλοίο μετέφερε 270 χιλιάδες τόνους αργού πετρελαίου, αλλά δεν αναφέρθηκαν απώλειες από το δεξαμενόπλοιο. Το πλοίο είχε κατεύθυνση προς τα  λιμάνι του Chiba στην Ιαπωνία. . Τα στενά του Ορμούζ συνδέουντον Περσικό Κόλπο με τα λιμάνια των χωρών όπως το Κουβέιτ, το Μπαχρέιν και το Κατάρ και τον Ινδικό Ωκεανό και είναι ένας ιδιαίτερα στρατηγικός δίαυλος παγκόσμιου ενεργειακού εφοδιασμού.

repubblica

Δεν υπάρχουν σχόλια: