Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Απορία: στ' αλήθεια υπάρχει Θεός και για την Ελλάδα; Αν υπάρχει πού είναι;

Τί να πρωτογράψεις, τί να πρωτοκλάψεις; 

Την άμοιρη Πατρίδα που την νέμονται αδιάντροπα οι πολιτικοί της! 

Αυτήν που την σέρνουν "ζήτουλα" στις χρηματικές πόρτες τής υφηλίου;

Αυτήν που την κλέβουν και την καταχρώνται ασύστολα; 

Τον λαό της, που τουλάχιστον ένα μέρος του αδίκως πάσχει πληρώνοντας αλλότριες αμαρτίες; 

Την κόκκινη γραμμή στην οποία φτάσαμε, δίκαιοι και άδικοι, ένεκα πολλών αμαρτιών; 

Όχι η Ελλάδα, μα οι πολιτικοί μαζί με τούς άρπαγες αλλά και δολοφόνους δούλους είν' αυτοί που μάς πληγώνουν όπου Γης κι αν βρισκόμαστε... (μην ξεχνάμε και τούς αθώους νεκρούς τής 5ης Μαΐου 2010).

Η τέως Κυβέρνηση ―εκείνη τής Νέας Δημοκρατίας― δείλιασε και, ως σύγχρονος ρίψασπις, παρέδωσε δικούς και άλλους κομματικούς στην Εξουσία τού ΠΑΣΟΚ. Μ' επικεφαλής τον νεότερο τής κάστας τών Πράσινων.

Αυτόν που ως ξενόφερτος, ξενόθρεφτος και ξενόγλωσσος έχει μειωμένη Εθνική Συνείδηση.

Γι' αυτό δηλώνει αδιάντροπα πως "για να κοιμάται ήσυχος είναι διατεθειμένος να παραδώσει, στούς φανερούς ή κρυφούς εχθρούς τού Ελληνισμού, Εθνική Γη και Θάλασσα, καθώς και Εθνικό Αέρα". Παράδοση, σχεδόν άνευ όρων, στούς Νεοθωμανούς τού Ρ.Τ. Ερντογάν, που μάς επισκέφτηκε με υπουργική κουστωδία ζητώντας:
• Παροπλισμό τού Αιγαίου!
• Δύο ανεξάρτητα κράτη στην Κύπρο, με έτερη πιθανή λύση ένα ενιαίο τουρκικό προτεκτοράτο.
• Την αμοιβαία (ελληνοτουρκική) απαγκίστρωση από τη μεγάλη "σπατάλη" τών εκατέρωθεν εξοπλισμών. Τώρα, που ο εξοπλιστικός κορεσμός τής Άγκυρας κυμαίνεται στο τριπλάσιο τής Αθήνας!

Κι εμείς, δηλ. οι "δικοί μας" πολιτικοί, μ' επικεφαλής τον ΓΑΠ (όπως χτες με τον Καραμανλή) αναμασούμε το ρεφρέν τής επαναλειτουργίας τής Θεολογικής Σχολής Χάλκης, ωσάν αυτό να είναι το ύψιστο εθνικό θέμα τού σύμπαντος Ελληνισμού!

Ενώ στην πράξη είναι θέμα εσωτερικό, μεν, τής Τουρκίας, το οποίον όμως αντανακλά τη δική της σοβινιστική συμπεριφορά σε διεθνώς ζωτικά θέματα όπως τις δημοκρατικές ελευθερίες, τον πολιτισμό, την ανεξιθρησκία, τη μόρφωση και άλλα τέτοια που ο Ερντογάν και η Κυβέρνησή του ματαίως παριστάνουν ότι τα σέβονται πλήρως!

Η Ελλάδα θεωρεί, βέβαια, σημαντική την ελεύθερη επαναλειτουργία τής Θεολογικής Σχολής Χάλκης, αλλά κατ' ουδένα τρόπο δεν είναι διατεθειμένη να την "επιδοτήσει με οποιοδήποτε εθνικής υφής αντίκρυσμα".

Στο κάτω-κατω η Άγκυρα κάποια μέρα θ' αναγκαστεί, εκ τών πραγμάτων, να λύσει το θεολογικό πρόβλημα τής νησιώτικης Σχολής, τής οποίας το "άνοιγμα" αποτελεί "κεφάλαιο" ευρωπαϊκό, άμεσα σχετιζόμενο με τις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες τής γειτονικής χώρας.

Αναμασούμε, λοιπόν (εμείς οι ενταύθα) το ρεφρέν τής επαναλειτουργίας τής Θεολογικής Σχολής, ωσάν το Νότιο Αιγαίο, η Θράκη (με τα όσα τεκταίνονται εκεί) και τα τόσα άλλα εθνικού βάρους χρήζοντα εξηγήσεων και λύσεων θέματα να έπονται ισότιμα και ισάξια!

Δε βλέπουμε ότι η Αλβανία "συμμαχεί" και, ακόμα, πως η Ρωσία συνοδοιπορεί με την Άγκυρα υπογράφοντας συμφωνίες στο ενεργειακό; Εμείς τί κάνουμε, πέραν τού ότι μετατρέψαμε τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη σε σαιξπηρικό "όνειρο θερινής νύκτας";

Και σαν επιπλέον κυβερνητική ντροπή, συζητούμε και διαπραγματευόμαστε με τούς Τούρκους, έχοντας επικρεμάμενο πάνω από το κεφάλι μας το νεοθωμανικό casus belli. Αυτό που σε τελευταία ανάλυση αποτελεί φτύσιμο, όχι για την Ελλάδα, μονάχα, αλλά και τον ΟΗΕ και τ' άλλα διεθνή πολιτικά-δημοκρατικά παραρτήματά της, που αποφασίζουν μεν, αλλά επιτρέπουν τις όποιες αποφάσεις τους να τις περιφρονούν οι νεότεροι Αττίλες! Ουαί, υποκριτές τού παγκόσμιου εύρους: σάς εξευτελίζουν οι εκ Κεντρασίας βάρβαροι!

Τον Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου να προσφέρει σχεδόν τα πάντα στον Ρ.Τ. Ερντογάν στην προ μηνός και κάτι επισκεψή του.  
Τ ον Αντιπρόεδρο τής Κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο (γνωστότατο κι από άλλες ρητορικές μειοδοσίες) να γλύφει τούς Ερντογάν και Σία, δηλώνοντας ότι "νιώθει εθνική ντροπή κάθε φορά που η Ελλάδα αγοράζει όπλα για ν' αντικρούσει ένα φανταστικό εχθρό"!

Σημειώνω: ο άνθρωπος αυτός έφτασε στο αξίωμα τού Αντιπροέδρου τής Κυβέρνησης, αφού πέρασε από μια σειρά υψηλών πόστων, μεταξύ τών οποίων και τού Υπουργού Εξωτερικών! Και τώρα, ξεπερνώντας τον εξωφρενικό εαυτό του απαιτεί "όχι άλλους εξοπλισμούς για δήθεν φανταστικούς εξωτερικούς κινδύνους"!

Γνωστό το ελληνικό αλλά και διεθνές γνωμικό ότι "αν θέλεις ειρήνη ετοιμάσου για πόλεμο"!... Αυτό που όλοι το παραδέχονται, το εφαρμόζουν και μάς το διδάσκουν. Όλοι αυτοί, λοιπόν, στερούνται γνώσης και εμπειρίας και μοναδικός γνώστης είναι και παραμένει ο μειοδότης Θ. Πάγκαλος! Αυτός που κάποτε δέχτηκε την υποστολή τής ελληνικής Σημαίας από τα Ίμια λέγοντας: «Ας πούμε πως την Σημαία την πήρε ο αέρας!»

Θά 'θελα να ρωτήσω τον καθ' ημάς εξοχώτατο αντιπρόεδρό (!) με τί μέτρα και σταθμά αξιολογεί την ανθρώπινη ζωή; Και ιδιαίτερα τα ελληνόπουλα, αυτά τούτα τα ελληνικά νειάτα, που κάποτε η Πολιτεία ενδέχεται να τα στείλει σε πεδία μάχης για να υπερασπίσουν όσια και ιερά τής Πατρίδας; Με τί όπλα θα πολεμήσουν έναν εχθρό που φανερά δεν αποδέχεται την εθνική επικράτειά μας, την εθνική ακεραιότητά μας, εκβιάζοντάς μας με το απειλητικό ―αλλά ταπεινωτικό― casus belli! Και μάλιστα, πώς θα πολεμήσουν (τα παιδιά μας) ένα γείτονα εχθρό με επταπλάσιο πληθυσμό και τριπλάσιο εξοπλισμό

Κανείς, μα κανείς δεν πληροφόρησε τον παντογνώστη αντιπρόεδρο πως "όταν μια χώρα υστερεί σε οπλισμό, η αναλογία τών παιδιών που πέφτουν νεκρά στα πεδία τών μαχών είναι τετραπλάσια"; Και ότι "ο Τούρκος" είναι και παραμένει ιστορικά αμετακίνητος εχθρός τής Ελλάδας; Και ότι ήδη το casus belli αποτελεί κατά 50% κήρυξη ενός πολέμου χειρότερου, ίσως, από εκείνον τού 1940; Καθ' ότι τότε είχαμε Συμμάχους, ενώ τώρα...

Και κάτι ακόμα: ο Ελληνισμός, εκεί στην Κύπρο, ήδη βρίσκεται σε ένα είδος πολεμικής αναμέτρησης (έστω άσφαιρη προς το παρόν) με τούς Τούρκους! Και, τέλος, τα ελληνικά και τουρκικά μαχητικά αεροπλάνα αντιμετωπίζονται εχθρικά στον ελληνικό Ουρανό. Όλα αυτά, και άλλα πολλά, αποτελούν για την τωρινή Κυβέρνηση φανταστικό εχθρό!
.................................................
Απορία: στ' αλήθεια υπάρχει Θεός και για την Ελλάδα; Αν υπάρχει πού είναι;
Ανδρέας Γ. Λαμπίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: