Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Περίπτερα ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ άρχισαν να πουλάνε χύμα τσιγάρα.ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ.


Περίπτερα άρχισαν να πουλάνε χύμα τσιγάρα

Στα περίπτερα της Μεσσηνίας και του Ηρακλείου μπορεί πλέον να αγοράσει κάποιος χύμα τσιγάρα, προς είκοσι λεπτά του ευρώ το καθένα. Σε αυτήν την κίνηση προέβησαν οι περιπτεριούχοι των συγκεκριμένων δύο νομών, καθώς η οικονομική κρίση δεν επιτρέπει σε πολλούς από τους καπνιστές πελάτες τους να αγοράσουν ολόκληρα πακέτα.

«Στην Καλαμάτα, όπου η ανεργία κάνει θραύση, προτού προχωρήσουμε στην χύμα πώληση έρχονταν πέντε άτομα μαζί να αγοράσουν ένα πακέτο» δηλώνει στο «Βήμα» η πρόεδρος των Περιπτεριούχων Μεσσηνίας Ειρήνη Γρηγοροπούλου ενώ ο (εικονιζόμενος) Χρήστος Καράγιωργας, ιδιοκτήτης περιπτέρου στην πόλη και από τους πρώτους που εφάρμοσαν την ιδέα, επισημαίνει ότι η πρωτοβουλία αυτή του θυμίζει «παλιές εποχές, όταν ο παππούς μου με έστελνε να του αγοράσω δύο τσιγάρα από το καπνοπωλείο».

Αφετηρία για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία στάθηκαν για τους περιπτεριούχους της Μεσσηνίας τα προβλήματα που εμφανίζονταν στις σχέσεις τους με τις αντιπροσωπείες των καπνοβιομηχανιών. Ήρθε όμως και η κρίση για να δέσει το γλυκό και να φέρει μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό, που προτιμά πλέον να αγοράζει χύμα τσιγάρα παρά ολόκληρα πακέτα. «Για μας η χύμα πώληση είναι πλέον μέσο επιβίωσης» λέει ο κ. Καράγεωργας, επισημαίνοντας ότι το τσιγάρο αποτελεί το 60% του τζίρου στα περίπτερα.


Μέχρι στιγμής οι περιπτεριούχοι δεν έχουν δεχτεί καμία αντίδραση, ούτε από τις ελεγκτικές αρχές ούτε από τις καπνοβιομηχανίες. Έτσι, το παράδειγμα της Μεσσηνίας δεν άργησε να βρει μιμητές, αυτή τη φορά στο Ηράκλειο της Κρήτης. «Πουλάμε χύμα ελληνικά τσιγάρα προς 20 λεπτά το ένα. Έτσι εξυπηρετούμε και τον καταναλωτή ο οποίος θέλει να μειώσει το κάπνισμα για οικονομικούς λόγους, αλλά διαθέτουμε και τσιγάρα που δεν θα είχαν υψηλό περιθώρειο κέρδους», λέει η πρόεδρος των Περιπτεριούχων και Καπνοπωλών Ηρακλείου Ειρήνη Χαιρέτη.


Τόσο στη Μεσσηνία όσο και στο Ηράκλειο πάντως, ακόμα και ένα μόνο τσιγάρο να πάει για να αγοράσει κανείς από το περίπτερο πληρώνοντας το αντίτιμο των 0,20 ευρώ , θα λάβει την απόδειξή του. «Αυτό εννοείται», λένε οι περιπτεριούχοι.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: