Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Υπό κράτηση τα δύο στελέχη της Εθνικής Φρουράς

Διάταγμα οκταήμερης κράτησης εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον των δύο υπόπτων που συνελήφθησαν σε σχέση με την κλοπή μεγάλης ποσότητας εκρηκτικής ύλης από αποθήκη στρατοπέδου της Εθνικής Φρουράς στη επαρχία Λεμεσού.

Πρόκειται για 36χρόνο διαχειριστή, υπεύθυνο των αποθηκών του στρατοπέδου και 35χρονο πυροτεχνουργό οι οποίοι, όπως αναφέρθηκε από τον ανακριτή της υπόθεσης, θεωρούνται ύποπτοι για παραμέληση υπηρεσιακών καθηκόντων, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, διάρρηξη και κλοπή εκρηκτικών υλών και παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών.

Οι ύποπτοι συνελήφθησαν αργά το βράδυ της Πέμπτης από την Αστυνομία για διευκόλυνση των ανακρίσεων σε σχέση με την υπόθεση. Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομάις, Μιχάλης Κατουνωτός, διευκρίνισε ότι η σύλληψη των δύο στελεχών της Εθνικής Φρουράς σχετίζεται με τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα και τις παραλείψεις στην εκτέλεσή τους. Ειδικά ο ένας, είπε, φαίνεται να επέδειξε εγκληματική αμέλεια στην εκτέλεση των καθηκόντων του.

Ασφάλεια μηδέν
Εν τω μεταξύ, σε εξαντλητικές ανακρίσεις υποβάλλονται όσοι υπηρετούν στο στρατόπεδο. Ανακρίθηκαν επίσης πολίτες που έχουν σχέση με το στρατόπεδο.
Ο υπουργός Άμυνας, Κώστας Παπακώστας, παραδέχθηκε ότι η αλυσίδα ασφαλείας, εδώ και χρόνια, έχει σπάσει. Είπε ότι κατά την επίσκεψή του στη συγκεκριμένη αποθήκη διαπίστωσε ότι έπρεπε να είχαν ληφθεί και άλλα μέτρα, όπως να τοποθετηθούν κάμερες. Είναι η τρίτη μεγάλη κλοπή από στρατιωτικές εγκαταστάσεις τα τελευταία 15 χρόνια.

Το 1996 κλάπηκαν 70 χειροβομβίδες από στρατόπεδο στην Αραδίππου, ενώ το 2002 τρία άτομα εισέβαλαν στο φυλάκιο Πέτρα στην περιοχή Λινού, και αφού ακινητοποίησαν τους φρουρούς, έκλεψαν τον οπλισμό του φυλακίου. Οι δύο υποθέσεις εξιχνιάστηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: