Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ:5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ στην ΟΜΟΝΟΙΑ και ώρα 11 : 00 ΠΟΡΕΙΑ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ

Παρότι υπήρξε η πρόσφατη δέσμευση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχ. Χρυσοχοiδη, μέχρι τώρα δεν κατέστη εφικτό να πραγματοποιηθεί η συνάντηση των νομικών μεταξύ ΠΟΣΠΥΔ – ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α. – ΠΡΟ.ΠΟ. Δεν έγινε επίσης εφικτό να πραγματοποιηθεί ούτε συνάντηση με τον Υφυπουργό ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α. κ. Ντόλιο στην Αλεξανδρούπολη στις 17/07/2010. Ήδη εδώ και μερικές ημέρες έχει κλείσει και το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Θα είναι ανοιχτά τα παρακάτω τμήματα:

Α Θερινό Τμήμα 20/07 έως 30/07
Β Θερινό Τμήμα 24/08 έως 09/09
Γ Θερινό Τμήμα 14/09 έως 01/10

Ο κ. Βούγιας μας είπε ότι θα καταβληθούν προσπάθειες να περαστεί το νομικό πλαίσιο στο Β Θερινό Τμήμα της Βουλής.
Παράλληλα έχουν αποσταλεί αιτήματα για συνάντηση στον Υπουργό και Υφυπουργό ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α. για τη νομική διαδικασία της εργασιακής αποκατάστασης, στον Υπουργό και Υφυπουργό Οικονομικών για τα οικονομικά θέματα (πόσες θέσεις συμβασιούχων πυροσβεστών) καθώς και στον Υπουργό και Υφυπουργό Εργασίας για το συνταξιοδοτικό. Επειδή υπάρχει στασιμότητα στα εργασιακά θέματά μας, η ΠΟΣΠΥΔ θα προχωρήσει στις παρακάτω κινητοποιήσεις:

1ο : Παράσταση διαμαρτυρίας με συμμετοχή των συναδέλφων από την Πελοπόννησο, Αττική και Στερεά Ελλάδα καθώς και τα Δ.Σ. των υπόλοιπων Σωματείων από την υπόλοιπή Ελλάδα καθώς και οποιονδήποτε συμβασιούχο πυροσβέστη επιθυμεί να συμμετέχει στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα λάβει χώρα στην Ομόνοια την Πέμπτη 05/08/2010, ώρα 11:00 το πρωί, με κατεύθυνση προς το Υπουργείο Εργασίας, Οικονομικών, ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α.

2ο : Θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00 το πρωί στον Λευκό Πύργο με κατάληξη της πορείας στο Βελλίδειο όπου θα μιλήσει ο Πρωθυπουργός.

3ο : Τέλος θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στις 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 09:00 το πρωί στον Άρειο Πάγο με κατεύθυνση, αναλόγως τις εξελίξεις, το Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. είτε το Ελληνικό Κοινοβούλιο.
..
Επίσης ας φροντίσουν τα Σωματεία να ενημερώσουν και τους Βουλευτές της περιφέρειάς τους. Ας φροντίσουν τα Σωματεία για την πλήρη ενημέρωση όλων των μελών μας. Ο καθένας μας ας αναλάβει τις ευθύνες τους.
Είχαμε όλοι μείωση 6 € στους μισθούς μας καθώς είναι η μείωση των επιδομάτων 8% από 01/06/2010 λόγω απόφασης της Κυβέρνησης.

Ευχαριστούμε τους συναδέλφους μας για την 3ήμερη φιλοξενία που παρείχαν στον Πρόεδρο της ΠΟΣΠΥΔ κ. Κων/νο Παπαντώνη για ενημερώσεις που έγιναν στις περιοχές Ορεστιάδος, Δικαίων, Σουφλίου, Διδυμοτείχου, Αλεξανδρούπολης, Θάσου, Καβάλας, Χαλκιδικής, Σταυρού & Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Με τιμή
.για το Διοικητικό Συμβούλιο
.της Ομοσπονδίας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ....................... Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ..ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΑΡΑΝΤΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: