Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ.ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΜΟ.



- Η φωτιά καίει από τις 12 πευκοδάσος - Αγωνία για τους κατοίκους και τα παιδιά - Πολύ σοβαρό περιστατικό σύμφωνα με την Πυροσβεστική - στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι - Για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς προειδοποιεί η ΓΓΠΠ για σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Στιγμές τρόμου ζουν κάτοικοι στο Λαύριο καθώς από τις 12 περίπου το μεσημέρι μεγάλη φωτιά έχει ξεσπασει στην περιοχή Πουντα Zέζα. Η πυρκαγιά μαίνεται κοντά σε σπίτια ενώ σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και παδική κατασκήνωση.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει 15 οχήματα με 45 πυροσβέστες ενώ ρίψεις νερού κάνουν 4 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Η πυροσβεστική εκτιμά ότι είναι πολύ σοβαρή φωτιά ενώ η μάχη με τις φλόγες γίνεται ακόμη δυσκολότερη καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.


ΝΕWSIT ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ενημέρωση13.05.

Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται και παιδικές κατασκηνώσεις, οι οποίες δόθηκε εντολή να εκκενωθούν προληπτικά. Πέντε λεωφορεία στέλνει η νομαρχία ανατολικής Αττικής για να παραλάβει τα παιδιά. Κοντά βρίσκεται και κάμπινγκ το οποίο επίσης εκκενώνεται.

Οι φλόγες έχουν ήδη μπει στον οικισμό Πασσά ενώ οι κάτοικοι με τα χέρια τους προσπάθησαν να υπερασπίσουν την περιουσία τους.

ενημέρωση

Φωτιά και στον Κάλαμο

Φωτιά ξέσπασε και στον Κάλαμο Αττικής στη θέση Μικροχώρι και σύμφωνα με πληροφορίες κατευθύνται προς το Βαρνάβα. Η φωτιά ξέσπασε ταυτόχρονα σχεδόν με αυτή του Λαυρίου, ενώ στην περιοχή πνέουν επίσης ισχυροί άνεμοι.
Στην περιοχή έχουν σπεύσει 30 πυροσβέστες, 10 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων, οκτώ αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

ενημέρωση

Ο νομάρχης ανατολικής Αττικής Λεωνίδας Κουρής δήλωσε ότι η φωτιά στον Κάλαμο είναι πολύ μεγάλη και ότι ήδη έχουν σπεύσει και υδροφόρες της νομαρχίας. Και σε αυτή την περιοχή υπάρχουν κατασκηνώσεις, σύμφωνα με πληροφορίες.

ενημέρωση

“Το κυριότερο είναι να μην περάσει η φωτιά από το δρόμο που πάει για το Σούνιο” δήλωσε ο δήμαρχος Λαυρίου Δημήτρης Λουκάς, ο οποίος απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους να μην πηγαίνουν στην περιοχή χωρίς λόγο γιατί κλείνουν το δρόμο και εμποδίζουν το έργο της πυροσβεστικής.

ενημέρωση


Στην περιοχή του Λαυρίου έχουν σπεύσει 15 οχήματα με 45 πυροσβέστες ενώ ρίψεις νερού κάνουν 4 αεροσκάφη καναντέρ και δύο ελικόπτερα. Η πυροσβεστική εκτιμά ότι είναι πολύ σοβαρή φωτιά ενώ η μάχη με τις φλόγες γίνεται ακόμη δυσκολότερη καθώς στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι. Κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες επιχειρούν τα αεροπλάνα λογω της θαλασσοταραχής που καθιστά επικίνδυνη τη συλλογή νερού.

ενημερωση
Η κυκλοφορία στη λεωφόρο Αθηνών - Λαυρίου έχει διακοπεί από το 54ο έως το 59ο χιλιόμετρο και διεξάγεται μέσα από παρακαμπτηρίους.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Ο δήμαρχος Λαυρίου Δημήτρης Λουκάς έκανε έκκληση να σταλούν επιπλέον εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες η φωτιά ξεκίνησε κοντά στις εγκαταστάσεις της Ολίμπικ Μαρίν στο 77ο χιλιόμετρο της Αθηνών – Σουνίου



ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στη μία - μισή ώρα μετά τη μεγάλη φωτιά του Λαυρίου - στην περιοχή του Βαρνάβα ανατολικής Αττικής. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από μία χαράδρα και γρήγορα πήρε διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων. Γύρω στις 2 το μεσημέρι κατευθυνόταν προς το στρατόπεδο του Βαρνάβα και προς το Καπανδρίτι.

Οι πυροσβέστες καταβάλλουν προσπάθεια για να μην επεκταθεί η πυρκαγιά στο δάσος του Βαρνάβα. Στην περιοχή έχουν σπεύσει 70 πυροσβέστες, 27 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων, δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Και σε αυτή την περιοχή υπάρχουν κατασκηνώσεις, σύμφωνα με πληροφορίες ενώ μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύουν σπίτια.

Ο δήμαρχος Καλάμου Παναγιώτης Λίτσας δήλωσε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από μία χαράδρα ωστόσο τους ξέφυγε λόγω του δυνατού ανέμου. "Είναι πολύ επικίνδυνη" πρόσθεσε. Σημειώνεται ότι κοντά στη φωτιά βρίσκεται το στρατόπεδο Βαρνάβα.Ο νομάρχης ανατολικής Αττικής Λεωνίδας Κουρής δήλωσε ότι η φωτιά στον Κάλαμο είναι πολύ μεγάλη και ότι ήδη έχουν σπεύσει και υδροφόρες της νομαρχίας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ένα σπίτι το οποίο δεν ήταν κατοικημένο κάηκε στο λαυριο.
Γύρω στις 2 η φωτιά φαίνεται να πηγαίνει καλύτερα.

To  σπίτι που τυλίχθηκε στις φλόγες ΦΩΤΟ NEWSIT


ενημερωση

Γύρω στις 2 το μεσημέρι το μεγάλο μέτωπο κατευθυνόταν προς το στρατόπεδο του Βαρνάβα και προς το Καπανδρίτι.

Δραματική έκκληση για εναέρια μέσα έκανε μέσω τηλεόρασης ο κοινοτάρχης του Βαρνάβα Νίκος Βούλγαρης. Δήλωσε ότι κινδυνεύουν σπίτια και άνθρωποι στον οικισμό Ρουμελιώτικα δυτικά του Βαρνάβα. Κίνδυνος για τη ζωή 10-12 γυναικών μοναχών στο μοναστήρι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα στον οικισμό, οι οποίες αρνούνται να εγκαταλείψουν το μοναστήρι.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsit λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι βρίσκεται σε εξέλιξη καταδίωξη δύο υπόπτων με μηχανή στο Καπανδρίτι. Οι ύποπτοι φορούν μαύρα κράνη και κρατούν μαύρες τσάντες.

ενημέρωση

Πάνω από 10 μέτωπα σε Βαρνάβα - Καπανδρίτι και Κάλαμο.καλύτερα στο λαύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: