Σάββατο, 17 Ιουλίου 2010

ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ.ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΜΟ.


- Η φωτιά καίει από τις 12 πευκοδάσος - Αγωνία για τους κατοίκους και τα παιδιά - Πολύ σοβαρό περιστατικό σύμφωνα με την Πυροσβεστική - στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι - Για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς προειδοποιεί η ΓΓΠΠ για σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Στιγμές τρόμου ζουν κάτοικοι στο Λαύριο καθώς από τις 12 περίπου το μεσημέρι μεγάλη φωτιά έχει ξεσπασει στην περιοχή Πουντα Zέζα. Η πυρκαγιά μαίνεται κοντά σε σπίτια ενώ σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και παδική κατασκήνωση.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει 15 οχήματα με 45 πυροσβέστες ενώ ρίψεις νερού κάνουν 4 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Η πυροσβεστική εκτιμά ότι είναι πολύ σοβαρή φωτιά ενώ η μάχη με τις φλόγες γίνεται ακόμη δυσκολότερη καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε προειδοποιήσει για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς για σήμερα Σάββατο για Αθήνα, ανατολική Αττική, δυτική Αττική, Πειραιά, Βοιωτία, Εύβοια, Αργολίδα, Κορινθία, Κυκλάδες, Ηράκλειο, Λασίθι, Ρέθυμνο και Χανιά, Λέσβο, Σάμο και Χίο.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους Οργανισμούς Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.

ΝΕWSIT ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ενημέρωση13.05.

Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται και παιδικές κατασκηνώσεις, οι οποίες δόθηκε εντολή να εκκενωθούν προληπτικά. Πέντε λεωφορεία στέλνει η νομαρχία ανατολικής Αττικής για να παραλάβει τα παιδιά. Κοντά βρίσκεται και κάμπινγκ το οποίο επίσης εκκενώνεται.

Οι φλόγες έχουν ήδη μπει στον οικισμό Πασσά ενώ οι κάτοικοι με τα χέρια τους προσπάθησαν να υπερασπίσουν την περιουσία τους.

ενημέρωση

Φωτιά και στον Κάλαμο

Φωτιά ξέσπασε και στον Κάλαμο Αττικής στη θέση Μικροχώρι και σύμφωνα με πληροφορίες κατευθύνται προς το Βαρνάβα. Η φωτιά ξέσπασε ταυτόχρονα σχεδόν με αυτή του Λαυρίου, ενώ στην περιοχή πνέουν επίσης ισχυροί άνεμοι.
Στην περιοχή έχουν σπεύσει 30 πυροσβέστες, 10 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων, οκτώ αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

ενημέρωση

Ο νομάρχης ανατολικής Αττικής Λεωνίδας Κουρής δήλωσε ότι η φωτιά στον Κάλαμο είναι πολύ μεγάλη και ότι ήδη έχουν σπεύσει και υδροφόρες της νομαρχίας. Και σε αυτή την περιοχή υπάρχουν κατασκηνώσεις, σύμφωνα με πληροφορίες.

ενημέρωση

“Το κυριότερο είναι να μην περάσει η φωτιά από το δρόμο που πάει για το Σούνιο” δήλωσε ο δήμαρχος Λαυρίου Δημήτρης Λουκάς, ο οποίος απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους να μην πηγαίνουν στην περιοχή χωρίς λόγο γιατί κλείνουν το δρόμο και εμποδίζουν το έργο της πυροσβεστικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: