Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

ΕΚΚΙΝΗΣΗ 47ου Ράλλυ Αιγαίου. ΟΤΙ ΠΙΟ ΔΡΟΣΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΕΡΑ.ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ.















φώτο υψηλής ανάλυσης(καντε κλικ επάνω στις φωτό)

όλες οι φωτογραφίες ειναι προσφορά
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ


Tο Διεθνές Ιστιοπλοϊκό Ράλλυ Αιγαίου είναι ένας ιστιοπλοϊκός αγώνας με μακρά ιστορία που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον ΠΟΙΑΘ (Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης). Είναι το παλαιότερο και λαμπρότερο ιστιοπλοϊκό γεγονός στον Ελληνικό θαλάσσιο χώρο. Από το 1964 συγκεντρώνει διαγωνιζόμενους από όλο τον κόσμο αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα.

Από την Παρασκευή, 16 Ιουλίου και για δέκα ημέρες, η ιστιοπλοΐα θα ζει στους ρυθμούς του 47ου Ράλι Αιγαίου, που θα διεξαχθεί στην θάλασσα του αρχιπελάγους ακολουθώντας τη διαδρομή Φάληρο-Πάρος-Νίσυρος-Κουφονήσι-Σούνιο, συνολικής αποστάσεως 400 ναυτικών μιλίων.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ


Με μικρή (30λεπτη) καθυστέρηση λόγω λάθους στην τοποθέτηση των διαγωνιζομένων σκαφών στη γραμμή εκκίνησης ξεκίνησε το φετινό ράλι Αιγαίου. Μετά από πέντε περίπου ώρες από την εκκίνηση του 47ου διεθνούς ιστιοπλοϊκού ράλι, δεν έχει φτάσει κανένα σκάφος ακόμα στον πρώτο σταθμό που είναι το λιμάνι της Παροικιάς στην Πάρο. Αυτό που φαίνεται να προπορεύεται μέχρι στιγμής είναι το σκάφος Modus Vivendi του ιστιοπλοϊκού ομίλου Πειραιά (ΙΟΠ) και ...

Λίγα λόγια για το Ράλλυ Αιγαίου

Ο Πανελλήνιος Ομιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης διοργανώνει κάθε χρόνο τους αγώνες του Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Ράλλυ Αιγαίου. Ο αγώνας του Ράλλυ Αιγαίου είναι μία σειρά τριών ή τεσσάρων ιστιοδρομιών ανοικτής θαλάσσης, με αφετηρία ή και κατάληξη τον Φαληρικό Όρμο κατά κανόνα και ενδιάμεσους σταθμούς νησιά του Αιγαίου. Από τον καιρό που το ιστορικό Θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ μεθορμίσθη ως ναυτικό μουσείο στο Παλαιό Φάληρο, η εκκίνηση του αγώνα δίδεται συμβολικά πλέον από τον προ του Θωρηκτού θαλάσσιο χώρο.


Το συνολικό μήκος των διαδρομών κάθε Ράλλυ Αιγαίου ποικίλει αναλόγως της θέσεως των νησιών που έχουν επιλεγεί κάθε χρόνο ως ενδιάμεσοι σταθμοί και κυμαίνεται μεταξύ 250 και 400 ναυτικών μιλίων περίπου. Στους αγώνες του Ράλλυ Αιγαίου παίρνουν μέρος ιστιοφόρα σκάφη, με μεγάλη ποικιλία μήκους και ιστιοφορίας, τα οποία κατατάσσονται σε σκάφη που σχεδιάστηκαν κυρίως για αγώνες και σκάφη θαλασσοπορίας. Επειδή όμως τα σκάφη είναι ανόμοια, ο μεταξύ τους συναγωνισμός γίνεται δυνατός με τη βοήθεια συστήματος ισοζυγισμού, το οποίο είναι συνάρτηση του βαθμού ικανότητος του κάθε σκάφους.


Στην αρχική της μορφή η διοργάνωση ήταν ένα αυστηρά αγωνιστικό γεγονός. Με την πάροδο των ετών και λόγω της άρτιας οργάνωσης και της μεγάλης συμμετοχής Ελληνικών και ξένων σκαφών, μετεξελίχθη σε μία γενικότερης σημασίας ναυτική εκδήλωση άμεσα συνδεδεμένη με τα νησιά του Αιγαίου και την ναυτική μας παράδοση. Προς την κατεύθυνση αυτή αποφασιστικής σημασίας ήταν η συμβολή του Πολεμικού Ναυτικού.


Η διάθεση του ιστορικού Θωρηκτού ΑΒΕΡΩΦ για την συγκέντρωση των Κυβερνητών (Skipper' s Meeting) και η εκδήλωση υποδοχής Ελληνικών και ξένων πληρωμάτων, η συνοδεία Πολεμικού πλοίου κατά την διάρκεια των αγώνων, ο συντονισμός και η διάθεση τοπικών μέσων για την υποδοχή των σκαφών στα νησιά του Αιγαίου, η διοργάνωση τοπικών ναυτικών εορτών με την συμμετοχή του νησιώτικου πληθυσμού και η σύνδεση με την Ελληνική ναυτική παράδοση καθώς και η τελετή απονομής των επάθλων και η δεξίωση στην Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου, με την παρουσία πέραν των πολιτικών αρχών και όλης της ηγεσίας του Πολεμικού Ναυτικού κατά τις εκδηλώσεις αυτές, βοήθησε αποφασιστικά να αποκτήσει η διοργάνωση μεγάλο κύρος και δημοσιότητα.

Το πρόγραμμα του
47ου Ράλλυ Αιγαίου:



Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010
1η Ιστιοδρομία: Φάληρο – Πάρος (Παροικιά)
Εκκίνηση Από τον όρμο Φαλήρου, ώρα 16:00.
Διαδρομή Φάληρο – Παροικιά Πάρου
Απόσταση 88,5 ναυτικά μίλια

Σάββατο 17 Ιουλίου 2010
Ώρα 13:00: Beach Party στο Ναυτικό Όμιλο Πάρου.

Κυριακή 18 Ιουλίου 2010
Ώρα 20:30: Τοπική γιορτή και απονομή επάθλων 1ης ιστιοδρομίας.

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010
2η Ιστιοδρομία: Πάρος - Νίσυρος
Εκκίνηση Από τη Πάρο, ώρα 10:00.
Διαδρομή Πάρος – Νίσυρος
Απόσταση 107 ναυτικά μίλια

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010
Ώρα 13:00: Beach Party
Ώρα 21:00: Τοπικές Εκδηλώσεις

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010
3η Ιστιοδρομία: Inshore ιστιοδρομία
Εκκίνηση Από τη Νίσυρο, ώρα 12:00.
Ώρα 20:30: Τοπική γιορτή και απονομή επάθλων 2ης & 3ης ιστιοδρομίας.

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010
4η Ιστιοδρομία: Νίσυρος - Κουφονήσι
Εκκίνηση Από τη Νίσυρο, ώρα 10:00.
Διαδρομή Νίσυρος - Κουφονήσι
Απόσταση 79,5 ναυτικά μίλια
Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010
Ώρα 20: 30: Τοπική γιορτή και απονομή επάθλων 4ης ιστιοδρομίας.

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010
5η Ιστιοδρομία: Κουφονήσι - Σούνιο
Εκκίνηση Από το Κουφονήσι, ώρα 14:00
Διαδρομή Κουφονήσι – Άκρα Σουνίου
Απόσταση 94 ναυτικά μίλια

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010
Ώρα 20:30: Απονομή Επάθλων - Δεξίωση στην Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: