Σάββατο, 8 Μαΐου 2010

ΕΙΔΑΤΕ το ΒΙΝΤΕΟ: Τα ΜΑΤ του Χρυσοχοϊδη ΔΙΑΛΥΟΥΝ με τη ΒΙΑ την ειρηνική διαμαρτυρία στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ. Ποδοπατούν, δέρνουν και σπρώχνουν αδιακρίτως!

Από εχθές στις 18.00 χιλιάδες Αθηναίοι άρχισαν να μαζεύονται στην Πλατεία Συντάγματος. Τα μόνα κομματικά γκρουπ ήταν από κάποιες Συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και η γνωστή παρέλαση του ΠΑΜΕ που έφθασε μια ώρα αργότερα, έκανε τη βόλτα της και αποχώρησε.

Στη συνέχεια αποχώρησαν και οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και στην πλατεία παρέμειναν πολλές χιλιάδες Αθηναίων, απλών πολιτών, δίχως κομματικές ταμπέλες. Η ώρα πέρναγε και οι συγκεντρωμένοι πολίτες δεν έφευγαν. Αντιθέτως κατέφθαναν συνεχώς και άλλοι, μόνοι τους ή παρέες. Δεν υπήρχαν επεισόδια, εκτός από κάποια συνθήματα και μερικά μπουκάλια νερό που έφευγαν προς τη μεριά των αστυνομικών. Ξαφνικά και δίχως η αστυνομία να προκληθεί από τους διαδηλωτές, άρχισαν διμοιρίες των ΜΑΤ να κινούνται για να διαλύσουν την ειρηνική συγκέντρωση, πράγμα πρωτόγνωρο.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι πολίτες (όλων των ηλικιών, ακόμα και συνταξιούχοι) άρχισαν τις αποδοκιμασίες και αρνούνταν να φύγουν. Τότε η αστυνομία άρχισε να ρίχνει χημικά, ενώ κάποιες διμοιρίες των ΜΑΤ κυνηγούσαν πολίτες και μέσα στο ΜΕΤΡΟ.
Όλα αυτά τα "ωραία" συνέβησαν στο Σύνταγμα, από μια κυβέρνηση που εκλέχθηκε με την υπόσχεση, ότι η νίκη της θα ήταν "νίκη της Αριστεράς".
Δεν υπάρχουν σχόλια: