Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Η δημοκρατία στο γύψο... Ο Σταλινισμός αναβιώνει στην Κύπρο!

Η πνευματική τρομοκρατία σε όλο της το μεγαλείο! Η Αστυνομία, πραγματοποίησε επιδρομή στο σπίτι του δικηγόρου Ξενή Ξενοφώντος και κατέσχεσε τους ηλεκτρονικούς του υπολογιστές, κατηγορώντας τον για συμμετοχή στην ιστοσελίδα για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Κύπρο christofias-watch.blogspot.com (ωσάν και τέτοιο ενδεχόμενο να είναι αδίκημα)!

Η ιστορία έχει ως εξής:

Στα σχόλια της ιστοσελίδας, κάποιος εκ των πολλών σχολιογράφων ανάρτησε ένα σχόλιο, το οποίο αναφερόταν στον Μακάριο Δρουσιώτη.

Ο Δρουσιώτης θεώρησε ότι από το σχόλιο (!) προκύπτει απειλή κατά του ιδίου και προχώρησε σε καταγγελία στην Αστυνομία.

Η Αστυνομία, χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικές δυνατότητες, οι οποίες είναι το πιθανότερο να ήταν παράνομες, καθώς δεν είχε εκδοθεί διάταγμα δικαστηρίου, που να τις επιτρέπει (εντοπισμός ταυτότητας του υπολογιστή κτλ) μετέβη στο σπίτι του Ξενοφώντος και κατέσχεσε τους ηλεκτρονικούς του υπολογιστές, κατηγορώντας τον ότι συμμετέχει στο christofias-watch.blogspot.com!
(Σημ.: Ακόμα και αν συμμετείχε, δεν καταλάβαμε γιατί αυτό πρέπει να είναι κολάσιμο; Μήπως επειδή το blog αντιπολιτεύεται την πολιτική Χριστόφια;)

Ο Ξενής Ξενοφώντος κατηγορείται (αν είναι ποτέ δυνατόν) για συνενοχή σε διάπραξη κακουργήματος!

Πρόκειται για την πιο τρανταχτή περίπτωση πνευματικής τρομοκρατίας, από τότε που ανάλαβε αυτή η δικυβέρνηση!

Ο στόχος είναι πολλαπλός:

• Να αποκαλυφθούν οι διαχειριστές του christofias-watch.blogspot.com.
• Να σιγήσει η φωνή του christofias-watch.blogspot.com και μαζί να σιγήσουν όλες οι φωνές που συμμετέχουν στο blog ως αρθρογράφοι ή ως απλοί σχολιαστές.
• Να σιγήσουν φωνές όπως του Ξενή Ξενοφώντος και άλλων επώνυμων αρθρογράφων που αποκαλύπτουν τη σαθρή και υποχωρητική πολιτική του Χριστόφια και ξυπνούν το λαό.
• Να τρομοκρατηθούν όλοι, εφημερίδες, δημοσιογράφοι, οργανώσεις, ακόμα και πολιτικοί που αντιτίθενται στην πολιτική Χριστόφια.
• Να σιγήσει ο γνωστός και μεγάλος δάσκαλος, ο αρθρογράφος Γιώργος Σέρτης, ο οποίος έχει μόνιμη στήλη στην εφημερίδα με την μεγαλύτερη κυκλοφορία στην Κύπρο, τον Φιλελεύθερο. Ο Σέρτης είναι ο πατέρας του Ξενή Ξενοφώντος.

Η δικαιολογία της Αστυνομίας, για να μπουκάρει στο σπίτι του Ξενή Ξενοφώντος, δηλαδή η καταγγελία του Μακάριου Δρουσιώτη, είναι το λιγότερο γελοία και προφανώς η πρόφαση για πετύχουν όλα τα πιο πάνω.

Μπορεί να έχουμε πολλά κακά στην Κύπρο, αλλά οι εποχές των προπηλακισμών και της βίας έχουν περάσει ανεπιστρεπτί! Όλοι σεβόμαστε τις απόψεις των άλλων, όσο και αν διαφωνούμε με αυτές και σε καμία περίπτωση δεν θα υπάρξει επεισόδιο βίας, λόγω διαφωνίας! Απ’ ότι φαίνεται, ο μόνος στην Κύπρο που δεν δέχεται την άλλη άποψη είναι η κυβέρνηση, το ΑΚΕΛ και οι πέριξ της εξουσίας!

Η πνευματική τρομοκρατία αυτή της διακυβέρνησης εκφράζεται με πολλούς τρόπους, είτε με συλλήψεις για διανομή φυλλαδίων, είτε με απειλές κατά της επαγγελματικής ζωής κάποιων, είτε με διακοπές διαφημιστικών συνεργασιών (βλέπε Ποντίκι – CYTA).
Αυτό που έγινε με τον δικηγόρο Ξενή Ξενοφώντος πάει πολύ!

Να δούμε ποιοι λεγόμενοι υπέρμαχοι της ελευθερίας έκφρασης θα ευαισθητοποιηθούν!

Ο δικηγόρος του κ. Ξενοφώντος, Χρίστος Κληρίδης, δήλωσε ότι ο πελάτης του αντιμετωπίζει πολιτική δίωξη με πολιτικά κίνητρα.

Πηγή: www.pontiki.com.cy

Στο συγκεκριμένο blog ήδη αναρτήθηκε σχετική ανακοίνωση η οποία πολιτικοποιεί το ζήτημα αναφέροντας τα ακόλουθα:

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πέμπτη, 06 Μαΐου 2010

Το γεγονός ότι όσα γράφονται σε αυτό το ιστολόγιο δεν τους βρίσκουν όλους σύμφωνους, αλλά μια μεγάλη μερίδα του κυπριακού λαού, το γνωρίζουμε. Με έκπληξη ενημερωθήκαμε σήμερα από διάφορα ΜΜΕ, ότι κατηγορείται συγκεκριμένο άτομο για τη διαχείριση αυτού του χώρου. Ξεκίνησε πόλεμος κατά του ιστολογίου. Αυτός ο πόλεμος όμως γίνεται εναντίον όλων των ελεύθερων πολίτων. Είτε συμφωνεί κανείς είτε όχι με τα γραφόμενα, είμαστε βέβαιοι ότι δεν επικροτεί την τακτική περιορισμού της ελεύθερης έκφρασης. Η πνευματική τρομοκρατία δε φοβίζει κανένα, παρά μόνο προσβάλλει αυτούς που την επιβάλλουν. Δε διστάζουμε να χειροκροτούμε τις σωστές κατά την άποψη μας κινήσεις, από όποιο χώρο κι αν προέρχονται. Θεωρούμε καθήκον μας όμως να καυτηριάζουμε τα κακώς έχοντα και να ασκούμε κριτική σε όσους προσβάλλουν την αντικατοχική μας ιδεολογία. Εκφράζουμε την αμέριστη μας συμπαράσταση στον αδίκως θεωρούμενο ως «ύποπτο». Καλούμε όλους τους πολίτες να καταδικάσουν με κάθε δημοκρατικό τρόπο την πνευματική τρομοκρατία. Σήμερα μπορεί το christofias-watch να θεωρείται το μαύρο πρόβατο επειδή εκφράζεται ελεύθερα, αύριο όμως μπορεί να θεωρείσαι εσύ.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια: