Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΣΤΟ Χ.Α,ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΟΧΗ Alapis



(Χιλιάδες άνθρωποι χάνουν τα λεφτά τους και δεν προστατεύονται)

Σίγουρα,οι πιο πολλοί πέσατε μέσα. Η χαριστική διάταξη τροποποίηση έγινε από το χρηματιστήριο Αθηνών για να μην βρεθεί σε επιτήρηση η μετοχή της Alapis που από 0,44 έχει φτάσει να διαπραγματεύεται στο 0,25. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή για να καταλάβετε το σκάνδαλο. Η μετοχή της Alapis είναι η ναυαρχίδα του κυρίου Λαυρεντιάδη και διαπραγματεύεται στον μεγάλο δείκτη του χρηματιστηρίου, όπου είναι οι τράπεζες και το φιλέτο των επιχειρήσεων της Ελλάδας. Η συγκεκριμένη μετοχή έχει διαπραγματευτεί σε τιμές 0.60, 0.70, 0.40 και λοιπά. Αυτό άλλωστε συμβαίνει με όλες τις τιμές του χρηματιστηρίου και έτσι πρέπει να γίνεται.
Όμως, σύμφωνα με τον κανονισμό του χρηματιστηρίου Αθηνών, όταν μια μετοχή για τρεις συνεχόμενες ημέρες διαπραγματεύεται κάτω από 0.30 λεπτά, αυτομάτως...

...φεύγει από τον κλάδο που διαπραγματεύεται (η Alapis είναι στο ΦΤ20) και τίθεται σε επιτήρηση από το χρηματιστήριο και θεωρείται πλέον μετοχή με ειδικά χαρακτηριστικά. Αυτός ο κανονισμός πάρθηκε από τη διοίκηση του χρηματιστηρίου με τη σύμφωνη γνώμη του κράτους, για να προστατευτούν οι επενδυτές από τα παιχνίδια των επιχειρηματιών. Και πάνω απ'όλα για να μπορέσει να ελέγξει το ίδιο το χρηματιστήριο το παιχνίδι που ενδεχομένως να παίζεται σε μία μετοχή. Η μετοχή, λοιπόν, του κυρίου Λαυρεντιάδη σήμερα θα διαπραγματευόταν για τρίτη συνεχόμενη μέρα κάτω από τα 0.30 λεπτά. Η Alapis στο τέλος της σημερινής συνεδρίασης θα έπρεπε να πάει σε επιτήρηση.

Θα διαπραγματευόταν δηλαδή μία ώρα την ημέρα στο χρηματιστήριο και κάτω σπό το άγρυπνο βλέμμα της ελεγκτικής επιτροπής. Έλα όμως που εχθές το απόγευμα πάνω στην αναμπουμπούλα των επεισοδίων, εντελώς ξαφνικά, ο πρόεδρος του χρηματιστηρίου φρόντισε να τροποποιήσει τον κανονισμό!


Τί λέει λοιπόν, η τροποποίηση του κανονισμού; "Οι μετοχές που για ένα συνεχόμενο τριήμερο διαπραγματεύονται κάτω από 0.30€ δεν θα μεταφέρονται στην κατηγορία ειδικών χαρακτηριστικών εφόσον έχουν προβεί σε δημοσίευση για πρόσκληση γενικής συνέλευσης στην οποία θα περιλαμβάνεται ως θέμα η μεταβολή της ονομαστικής αξίας των μετοχών με συνένωση (reverse split). Εντελώς συμπτωματικά, μόλις προχθές ο κύριος Λαυρεντιάδης ανακοίνωσε γενική συνέλευση για την Alapis με θέμα τη μεταβολή της ονομαστικής αξίας των μετοχών.

Συμπέρασμα: το χρηματιστήριο Αθηνών προχώρησε σε φωτογραφική τροποποίηση του κανονισμού υπέρ ενός επιχειρηματία. Πρόκειται σαφώς για σκάνδαλο και μάλιστα ολκής. Γιατί; Γιατί απ'όλη αυτή τη διαδικασία οι χιλιάδες μικροεπενδυτές της Alapis μένουν απροστάτευτοι στα οποιαδήποτε παιχνίδια του κυρίου Λαυρεντιάδη ή άλλων. Η Alapis είναι μία εταιρεία η οποία όχι μόνο δεν δικαιολογεί αυτήν την καθίζηση, αλλά για φέτος παρουσιάζει 100% αύξηση των κερδών κι έχει τιμή στόχο από μεγάλες τράπεζες ο,60-0,70. Άρα κύριοι, εδώ παίζεται ένα παιχνίδι.

Να απαντήσει τώρα ο πρόεδρος του χρηματιστηρίου γιατί προχώρησε στη συγκεκριμένη διάταξη. Να απαντήσει γιατί δεν έπραξαν το ίδιο και για άλλες επιχειρήσεις που διαπραγματεύονται λάτω από 0,30, να απαντήσει γιατί μυστικά και την ώρα που καιγόταν η Ελλάδα πέρασε τέτοιου είδους τροποποίηση. Να απαντήσει ποιές είναι οι σχέσεις του με τον όμιλο του κυρίου Λαυρεντιάδη και την Alapis. Τέλος, για το θέμα οπωσδήποτε πρέπει να πάρέμβει το υπουργείο Οικονομικών αν έχει στην ευθύνη του το Χρηματιστήριο Αθηνών.

σαρωτικο

Δεν υπάρχουν σχόλια: