Τρίτη 4 Μαΐου 2010

1ΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ: ΠΑΟ – ΟΣΦΠ 3-2 ΣΕΤ

Image
Δεν είχαν καθαρό μυαλό στο ται μπρέικ οι παίκτες του Ολυμπιακού

Ηρωική ανατροπή, αλλά «χαρακίρι» στο τάι μπρέικ

«Αυτοκτόνησε» ο Ολυμπιακός στην Γλυφάδα στον πρώτο τελικό με τον… πελάτη, αφού αρχικά γύρισε το ματς από 2-0 σετ σε 2-2 και βρέθηκε να προηγείται στο τάι μπρέικ με 2-6, έκανε τραγικά λάθη και έδωσε τη δυνατότητα στους «πράσινους» να πάρουν το πέμπτο σετ με 15-12.

Η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός άργησε να μπει στο παιχνίδι αφού άρχισε να ανεβάζει την απόδοση από το τρίτο σετ και μετά, ενώ χαρακτηριστικό του παιχνιδιού του, ήταν τα πολλά και αβίαστα λάθη στην υποδοχή. Έτσι τώρα οι «ερυθρόλευκοι» θα προσπαθήσουν να φέρουν τη σειρά στα ίσα στο δεύτερο ματς που θα γίνει στο Ρέντη την Πέμπτη. Στο πρώτο σετ πάντως, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αλλού για αλλού, αφού ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε από το ξεκίνημα και πήρε σημαντική διαφορά χάρις στα σερβίς του Αγκάμεζ, ενώ από πλευράς Ολυμπιακού, πέρα από την κακή υποδοχή, δεν υπήρχαν και λύσεις στην επίθεση πέραν του Ιβάν.

Τα… δώρα από πλευράς Ολυμπιακού πάντως, συνεχίστηκαν και στο δεύτερο σετ και πιο συγκεκριμένα από το 18-21 και μετά, όταν οι «ερυθρόλευκοι» αντί να καθαρίσουν το σετ, έδωσε με λάθη τους συνεχόμενους πόντους στον Παναθηναϊκό και όχι μόνο έχασαν το προβάδισμα, αλλά και το σετ με 25-22. Οι παίκτες του Καλμαζίδη αφυπνίστηκαν στο τρίτο σετ, βελτίωσαν αισθητά την υποδοχή τους και το μπλόκ, αλλά και πάλι δεν κατάφεραν να πάρουν μια διαφορά ασφαλείας. Αντίθετα το σετ άρχισε να ξεκαθαρίζει από το 21-23 και μετά, για να τελειώσει τελικά 22-25 υπέρ του Ολυμπιακού.

Η αντεπίθεση του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και στο τέταρτο σετ, όπου η επικράτηση του ήταν ολοκληρωτική και σε όλους τους τομείς, κάτι που υποδηλώνεται πανηγυρικά από το 16-25. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε φουριόζος και το ται μπρέικ και κατάφερε να προηγηθεί με 2-6, αλλά από εκείνο το σημείο και μετά έπεσε το… ρεύμα και το μπλάκ αούτ στο στρατόπεδο των «ερυθρόλευκων» οδήγησε σε πλήρη ανατροπή του σκηνικού τον Παναθηναϊκό, να ισοφαρίζει σε 6-6 και τελικά να παίρνει το πέμπτο σετ.

Τα σετ: 25-19, 25-22, 22-25, 16-25, 15-12.

Δεν υπάρχουν σχόλια: