Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Πραγματικός... Πιστο-Λίνας ο Κλέιζα! ΟΡΛΕΑΝΗ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 84-88 Δια χειρός Κλέιζα!

Image
Πραγματικός... Πιστο-Λίνας ο Κλέιζα!



Ο Ολυμπιακός γλίτωσε την ντροπιαστική ήττα στην Ορλεάνη, καθώς επικράτησε με 88-84 της τοπικής ομάδας. Απίστευτα πράγματα από τον Λίνας Κλέιζα που σε 6 λεπτά σημείωσε και τους 19 πόντους, ενώ ο Θοδωρής Παπαλουκάς έκανε νέο ρεκόρ στις ασίστ μοιράζοντας 14 τελικές πάσες.

Ο Ολυμπιακός στην Γαλλία ήταν για 32 λεπτά σκιά του καλού του εαυτού, όπως αυτός παρουσιάστηκε στο ματς με τον Παναθηναϊκό, ωστόσο στο τέλος κατάφερε να δείιξει χαρακτήρα και πέτυχε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στη φετινή Ευρωλίγκα. Ο Λίνας Κλέιζα που ήταν άποντος μέχρι το 31΄40΄΄,"ξύπνησε" την κατάλληλη στιγμή και πετυχαίνοντας όλους του πόντους, συνολο 19, μέχρι το 38΄ οδήγησε τον Ολυμπιακό στη μεγάλη ανατροπή μετατρέποντας το 70-58 σε 78-82, έχοντας σε αυτό το διάστημα 5/6 τρίποντα και 2/3 δίποντα! Ο Γιάννης Μπουρούσης τελείωσε την δουλειά με εντυπωσιακά καρφώματα και τάπες στην άμυνα και έτσι ο "Θρύλος" γλίτωσε το έμφραγμα και παρέμεινε ζωντανός στο κυνήγι της πρώτης θέσης του ομίλου, πολύ περισσότερο μετά την εντός έδρας ήττας της Μάλαγα από την Παρτίζαν με 72-64. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Γιόταμ Χαλπερίν που στην ουσία κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό στα δύσκολα όταν η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 16 πόντους (34-18) στα μέσα της δεύτερης περιόδου, αλλά και στους 14 (59-45) στια αρχές του τρίτου δεκαλέπτου. Τέλος, ομ Θοδωρής Παπαλουκάς πήρε άριστα στα οργανωτικά του καθήκοντα και απέδειξε ότι είναι ο κορυφαίος πλέι μέικερ στην Ευρώπη με όλη τη σημασία της λέξεως. Τεόντοσιτς και Μπουρούσης φώναξαν παρών όταν χριάστηκε, ενώ ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης ξεκίνησε καλά αλλά δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον φρενήρη ρυθμό που επέβαλαν οι Γάλλοι. Δεν αγωνίστηκε ούτε δευτερόλεπτο ο Βον Ουέιφερ, αφού ο Παναγιώτης Γιαννάκης χρησιμοποίησε για πολλή ώρα το σχήμα με τους τρεις πλέι μέικερ (Παπαλουκάς, Τεόντοσιτς, Μπέβερλι), ενώ ο Χαλπερίν πραγματοποίησε την καλύτερη του φετινή εμφάνιση.

Δεκάλεπτα: 27-18, 48-40, 66-58, 84-88.
Ορλεάνη (Ερβέ): Μπανκς 2, Κόβιλ 11, Ντόλμαν 17(2), Κουρτί 8(2), Βατί 6, Μόερμ;ν 10(2), Ντόμπινς 12(2), Ερβέ, Νίκολς 12, Σκιαρά 6.
Oλυμπιακός (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 7(1), Μπουρούσης 11, Κλέιζα 19(5), Βασιλόπουλος 2, Μπέβερλι 2 Τεόντοσιτς 11(3), Σχορτσιανίτης 9, Βούισιτς 5, Χαλπερίν 22(4), Παπανικολάου.

Η βαθμολογία του ομίλου: Μάλαγα 5-1, Ολυμπιακός 4-2, Λιέτουβος Ρίτας 3-2, Παρτίζαν 3-3, Εφές Πίλσεν 2-3, Ορλεάνη 0-6.

Ο Λίνας Κλέιζα ήταν ο παίκτης της τελευταίας περιόδου για τον Ολυμπιακό και αυτός που άλλαξε τις ισορροπίες κόντρα στην Ορλεάνη. Την Κυριακή σάρωσε τον Παναθηναϊκό με 11 πόντους σε επτά λεπτά, την Τετάρτη ξεπέρασε και τον εαυτό του, με 19 πόντους σε έξι λεπτά. Όλα τα επιτεύγματα εκεί που κρίνονται οι αγώνες. Πώς συμβαίνουν αυτά; «Ανεβαίνω στην τελευταία περίοδο. Χαίρομαι που παίζω καλά αλλά οφείλω να ξεκινάω καλύτερα. Έχασα κάποια καλά σουτ, δεν μου έδωσαν και μερικά φάουλ αλλά μου αρέσει η τελευταία περίοδος και θέλω να παίζω καλά. Και οι δύο πλευρές πρέπει να κάνουμε καλύτερη δουλειά. Εγώ να είμαι πιο ψύχραιμος όταν δεν παίρνω κάποια φάουλ και οι διαιτητές να βλέπουν τα φάουλ. Η μεγάλη διαφορά των αντιπάλων μας στο πρώτο ημίχρονο επηρέασε όλους. Το καλό είναι ότι βρήκα τον εαυτό μου στην τελευταία περίοδο. Πρέπει σαν ομάδα να δουλεύουμε καλά από την αρχή».

www.championsday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: