Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ –ΤΡΕΝΤΙΝΟ 2-3 ΣΕΤ Έφτασε στην πηγή… αλλά ......

Image
Ο Μίλκοβιτς καρφώνει στο μπλόκ των Ιταλών


Ο Ολυμπιακός έφτασε στην πηγή, αλλά δεν κατάφερε να δροσιστεί με την πρώτη του νίκη στο Τσάμπιονς Λίγκ, κόντρα στην καλύτερη ομάδα του κόσμου Τρεβίζο. Οι «ερυθρόλευκοι» παρά το ότι προηγήθηκαν με 2-0 σετ στην πρεμιέρα, τελικά γνώρισαν την ήττα με 2-3, αφού από το 2-0 και μετά οι Ιταλοί έπιασαν τρελό ρυθμό και δεν άφησαν πολλά περιθώρια στους νταμπλούχους Ελλάδος.

Παρόλα αυτά οι παίκτες του Κρίστιανσον και μόνο ότι έπαιξαν στα ίσα τους κατόχους του θεσμού και τους αιφνιδίασαν με το αρχικό 2-0, σημαίνει ότι έχουν λαμπρό μέλλον στη διοργάνωση, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ακόμα δεν έχει ενσωματωθεί στην ομάδα και ο βραζιλιάνος παικταράς ο Φοντέλες, που αναμένεται να δυναμώσει ακόμα περισσότερο τους «ερυθρόλευκους». Στις λεπτομέρειες του παιχνιδιού τώρα, το πρώτο σετ είχε δραματική εξέλιξη καθώς ο Ολυμπιακός μπήκε μουδιασμένα και οι Ιταλοί βρίσκονταν μπροστά στο σκορ μέχρι το φινάλε, αλλά χωρίς να μπορούν να ξεφύγουν πάνω από τρείς πόντους. Έτσι από το 21-24 και μετά οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν την αντεπίθεση τους και έφεραν το σετ στο 24-24 , για να το κερδίσουν τελικά με 28-26. Τα οφέλη από το συγκεκριμένο σετ εκτός όλων των άλλων ήταν και ψυχολογικά και στο δεύτερο με μπροστάρη τον Μίλκοβιτς ο Ολυμπιακός παρέδωσε μαθήματα βόλεϊ και μετά από ακόμα ένα μικρό άσχημο ξεκίνημα, κατάφερε να πάρει κεφάλι από το 15-14 και μετά και με τον Σέρβο διαγώνιο σε μεγάλα κέφια να κάνει εύκολα το 2-0 με 25-19. Στο τρίτο σετ οι Ιταλοί βελτίωσαν αισθητά την απόδοση τους στην επίθεση και κατάφεραν να πάρουν σημαντική διαφορά την οποία και διατήρησαν ως το φινάλε, οπότε και διαμορφώθηκε το 18-25 και κατ’ επέκταση το 2-1. Παρόμοιο σκηνικό επικράτησε και στο τέταρτο σετ, με τους Ιταλούς να διατηρούν και πάλι το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του και τον Ολυμπιακό απλά να τους απειλεί στο 22-23, αλλά τελικά να μην καταφέρνει να επιστρέψει στο ματς και μοιραία να γίνεται το 2-2 με σκορ σετ 22-25. Ο ρυθμός του αγώνα πάντως, δεν άλλαξε ούτε στο ται μπρέικ, καθώς οι Ιταλοί είχαν ζεστάνει για τα καλά τις μηχανές και με το καλημέρα πήραν διαφορά έξι πόντων, την οποία και διατήρησαν ως το φινάλε, οπότε και διαμορφώθηκε το 2-3 με το τελευταίο σετ να κλείνει στο 9-15.

Tα σετ: 28-26, 25-19, 18-25, 22-25, 9-15

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κρίστιανσον): Μίλκοβιτς 17,Τζούριτς 16, Ανδρεάδης 13,Καλντέιρα 12,Κούναρι 10, Τίσερ 7,Σουλτανόπουλος, Στεφάνου (λ-82%), Κουζούνης, Κυριαζής

www.championsday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: