Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Η Τουρκία τη σκαπούλαρε για άλλη μια φορά χάρις στη φιλότουρκη Σουηδική προεδρία της Ε.Ε.


Μια τρύπα στο νερό!

Την ικανοποίησή τους για τα αποτελέσματα της διήμερης συζήτησης στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ σχετικά με την Τουρκία, εξέφρασαν την Τρίτη σε δηλώσεις που έκαναν από κοινού, ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Μάρκος Κυπριανού και ο Αναπληρωτής Υπουργός της Ελλάδας, Δημήτρης Δρούτσας.

Ο κ. Κυπριανού αφού ευχαρίστησε τον κ. Δρούτσα και την ελληνική κυβέρνηση για τη συμπαράσταση και το συντονισμό που είχαν (Ελλάδα και Κύπρος) όλο αυτό το διάστημα, επισήμανε ότι «είχαμε αρκετές δυσκολίες αλλά μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα».

«Στόχος της Κύπρου ήταν να ενισχυθεί η γλώσσα των συμπερασμάτων και δεύτερο να μην περιέχουν κάτι που θα μπορούσε να εμποδίσει την Κύπρο σε οποιεσδήποτε μελλοντικές ενέργειες», και αυτό το επιτύχαμε», ανέφερε. Ο στόχος που είχε τεθεί ήταν να μην περάσει αλώβητη η Τουρκία από το Συμβούλιο Υπουργών και αν δεν είναι εφικτή η ομοφωνία σε επίπεδο «27» σε συγκεκριμένα μέτρα να μην υπάρχει αδυναμία ή δυσκολία για την Κύπρο να πάρει τις δικές της αποφάσεις μαζί με άλλους εταίρους και υποστηρικτές και αυτό το επιτύχαμε», είπε. «Υπό τις περιστάσεις αυτές είμαστε ικανοποιημένοι και ταυτόχρονα για εμάς ήταν πολύ σημαντικό το ότι είχαμε την υποστήριξη της Ελλάδας σε αυτή τη διαδικασία», κατέληξε ο Υπουργός Εξωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: