Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Φραγμό στη χρήση της σχολής από εξωπανεπιστημιακούς επιχειρεί η Νομική Αθηνών


Την απομάκρυνση του ραδιοφωνικού σταθμού και την απόδοση του κτιρίου ελεύθερου από την παρεμβολή κάθε εξωπανεπιστημιακού στοιχείου ζητά το Διοικητικό Συμβούλιο της Νομικής Σχολής Αθηνών. Ζητά επίσης να μην γίνονται εκδηλώσεις χωρίς άδεια, ενώ αποφασίστηκε η επαναλειτουργία της Σχολής.

Τα ανωτέρω αποφασίστηκαν ομόφωνα κατά τη συνεδρίαση που είχε την Τρίτη το Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολής.

Στη σχετική ανακοίνωση το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τη δολοφονική απόπειρα κατά της ζωής του πρύτανη Χρ.Κίττα, στον οποίο και συμπαρίσταται πλήρως.

Δηλώνει ότι είναι αλληλέγγυο με όλες τις μέχρι σήμερα αποφάσεις του. Η απόπειρα αυτή προσβάλλει βάναυσα το θεσμό του Πανεπιστημίου και όλους τους φορείς της πανεπιστημιακής κοινότητας. Τέτοια απροκάλυπτη βία στρεφόμενη κατά μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας δεν έχει εκδηλωθεί από την αποφράδα νύχτα της 16 προς τη 17η Νοεμβρίου 1973, επισημαίνεται.

Το ΔΣ διαπιστώνει ότι η απόπειρα αυτή εγγράφεται σε ένα κύκλο βίαιων περιστατικών που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες στη Νομική Σχολή, αλλά και ευρύτερα στο Πανεπιστήμιο, τα οποία έχουν πλέον αποκτήσει μια πυκνότητα, συχνότητα και περιοδικότητα που οδηγεί στη διαμόρφωση συνθηκών προβληματικών για τη λειτουργία της Σχολής.

Κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων ζητεί από το Πρυτανικό Συμβούλιο να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων και την ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων. Ειδικότερα ζητεί:

- Να απομακρυνθούν αμέσως από το κτήριο της Νομικής Σχολής ο ραδιοφωνικός σταθμός καθώς και όλες οι άλλες αυθαίρετες εγκαταστάσεις και να αποδοθεί το κτήριο ελεύθερο από την παρεμβολή κάθε εξωπανεπιστημιακού στοιχείου

- Να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα ώστε να αποτρέπεται η αυθαίρετη είσοδος στο κτήριο εξωπανεπιστημιακών στοιχείων

- Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε στους χώρους της Σχολής να μην λαμβάνουν χώρα εκδηλώσεις για τις οποίες δεν έχει χορηγηθεί άδεια από την Πρυτανεία ή την Κοσμητεία

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο θεωρεί ότι υπό τις παρούσες συνθήκες η διεξαγωγή της διδασκαλίας δεν μπορεί να λάβει χώρα ομαλά. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τον κίνδυνο της απώλειας του εξαμήνου, αποφασίζει την επαναλειτουργία της Σχολής από την Τετάρτη προσωρινά. Θα εκτιμήσει όμως εκ νέου την κατάσταση μέσα σε εύλογη χρονική προθεσμία, οπότε και θα λάβει τα επιβαλλόμενα αναγκαία μέτρα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: