Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Εμπορικά καταστήματα: Αναταραχή για το ωράριο

emporikaΣε αναταραχή είναι πιθανό να βρεθεί ο χώρος του εμπορίου, καθώς το αίτημα των πολυκαταστημάτων για ανοιχτά δύο Κυριακές (13 και 20 Δεκέμβρη) κατά την εορταστική περίοδο, αντί για μία που προβλέπει ο νόμος, συναντά την κατηγορηματική αντίθεση των εμποροϋπαλλήλων, αλλά και των επαγγελματοβιοτεχνών. Οι τελευταίοι μάλιστα ζητούν να καταργηθεί και ο νόμος που επιτρέπει την διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των μεγάλων εμπορικών επιχειρήσεων έθεσαν το θέμα στην συνάντηση που είχαν την περασμένη εβδομάδα με την υπουργό Οικονομίας Λούκα Κατσέλη. Η κ. Κατσέλη δηλώνει ότι όποια κίνηση και αν γίνει για το ωράριο ή τις εκπτώσεις, θα γίνει μετά από διάλογο.

Την πρόταση για άνοιγμα ή μη των καταστημάτων τις Κυριακές να την παίρνουν οι κατά τόπους εμπορικοί σύλλογοι, διατύπωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος.

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας τονίζει ότι η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές "γίνεται ο νεκροθάφτης για τις χιλιάδες μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, που μη έχοντας τη δυνατότητα και την οικονομική επάρκεια να λειτουργούν τις Κυριακές, γίνονται βορά στα χέρια των λίγων πολυεθνικών".

Επίσης αναφερόμενη στο αίτημα για λειτουργεί και στις 13 Δεκέμβρη, σχολιάζει πως "επιχειρεί να οδηγήσει στη γενικευμένη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές και Αργίες, θα έχει ως αποτέλεσμα το μαζικό κλείσιμο των ΜΜΕ και την εκτίναξη της ανεργίας τόσο των αυτό-απασχολουμένων, όσο και των εργαζόμενων εμποροϋπαλλήλων".

Δεν υπάρχουν σχόλια: