Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Οι στόχοι της ΜΙΤ στην Κύπρο


Τα σενάρια είναι πολλά, ένα δε από αυτά αφορά και πιθανές πολιτικές παραμέτρους του όλου εγχειρήματος.

Πίσω από την κλοπή πρέπει να βρίσκονται οι μυστικές υπηρεσίες του βαθέος κράτους της Τουρκίας, με στόχο την αποσταθεροποίηση της ε/κ κοινότητας. "Ο μεγαλύτερος φόβος των Τούρκων", σύμφωνα με πηγή της ΚΥΠ, "είναι ένα σενάριο λύσης που στα δημοψηφίσματα αυτήν τη φορά οι Ε/Κ θα πουν 'ναι' και οι Τ/Κ θα πουν 'όχι'", οδηγώντας τα σχέδια της Τουρκίας σε αποτελμάτωση.

Κάποια στελέχη της ΚΥΠ παραπέμπουν σε γνωστές προβοκάτσιες της ΜΙΤ
από το 1963 εναντίον όσων ήθελαν επανασυγκόλληση των σχέσεων Ελληνοκυπρίων - Τουρκοκυπρίων, πρόσφατα στην επιχείρηση Γκιουζελγιουρντού στην Κόσιη, ενώ δεν αποκλείουν ότι και τα συνθήματα
στους τοίχους της Λευκωσίας όπως το "Η Κύπρος είναι Τουρκική" μπορεί να αποτελούν προανάκρουσμα μιας επιχείρησης αποσταθεροποίησης του εσωτερικού μετώπου των Ε/Κ.

Το δεύτερο σενάριο

Κάποιοι βέβαια δεν αποκλείουν η κλοπή της σορού να αποτελεί μια απλή εγκληματική ενέργεια με στόχο την εξασφάλιση λύτρων. Η πρόσφατη περίπτωση του Γερμανού εκατομμυριούχου Friedrich Karl Flick, η σορός του οποίου κλάπηκε από το μαυσωλείο όπου είχε τοποθετηθεί στο Worthersee της Αυστρίας, είναι ενδεικτική. Η αυστριακή Αστυνομία μερικές βδομάδες αργότερα συνέλαβε ως ύποπτους άτομα ρουμανικής καταγωγής, που πιστεύεται ότι ανήκουν στη ρουμανική μαφία, η οποία πραγματοποιεί τέτοιες ενέργειες ζητώντας στη συνέχεια οικονομικά ανταλλάγματα. Μέχρι στιγμής πάντως η οικογένεια Τάσσου Παπαδόπουλου δεν έγινε αποδέκτης κανενός αιτήματος για λύτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: