Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Ο "ΘΡΥΛΟΣ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ



Μετρ της ασίστ ο Παπαλουκάς!
Επιστροφή στην βάση του για τον Ολυμπιακό που μετά τη δύσκολη εκτός έδρας νίκη επί της Ορλεάνης για την Ευρωλίγκα έχει μπροστά του το ματς κόντρα στον Ηλυσιακό για την Α1.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης έδωσε ρεπό στους παίκτες του προκειμένου να ξεκουραστούν μετά από το βαρύ πρόγραμμα της περασμένης εβδομάδας, ενώ υπάρχει μεν ικανοποίηση από τη νίκη, αλλά και προβληματισμός για την κακή εμφάνιση της ομάδας στα τριάντα πρώτα λεπτά. Ωστόσο, σίγουρα ξεχώρισαν δυο πράγματα από την αναμέτρηση της περασμένης Πέμπτης. Το ρπώτο είναι οι 19 πόντοι σε έξι λεπτά που σημείωσε ο Λίνας Κλέιζα στην τελευταία περίοδο και το δεύτερο οι 14 ασίστ που μοίρασε ο Θοδωρής Παπαλουκάς επίδοση που αποτελεί προσωπικό ρεκόρ αλλά και ισοφάριση του ρεκόρ του Τάιους Έντνι που κρατούσε μάλιστα από αγώνα κατά του Ολυμπιακού (2004). Ο αρχηγός του Ολυμπιακού τόνισε σχετικά: «Προσπαθώ να κάνω αυτό που ξέρω. Δε γνωρίζω πόσες ασίστ έχω κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και δεν το ήξερα μέχρι τώρα που μου το είπατε. Πάντως αν είναι να κάνω λιγότερες και να κερδίζουμε πιο εύκολα δεν έχω κανένα πρόβλημα».
Αυτός είναι ο ατομικός παράγοντας της υπόθεσης, όσο κι αν επηρεάζει θετικά όλη την ομάδα, αλλά το θέμα για τον Παπαλουκά είναι τι γίνεται με το σύνολο. Γιατί μπαίνει τόσο νωθρά στο παρκέ, ειδικά μακριά από το ΣΕΦ; «Πρέπει να εμφανιζόμαστε πιο νωρίς στο γήπεδο, δεν πρέπει να μπαίνουμε χαλαροί στο παρκέ. Δεν αρκεί μια μεγάλη νίκη όπως αυτή της Κυριακής κατά του Παναθηναϊκού, για να πούμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Η διάρκεια θα μας κάνει ομάδα τίτλων! Ευτυχώς αποφασίσαμε να παίξουμε όλοι μαζί άμυνα και επίθεση όπως έπρεπε στο τελευταίο δεκάλεπτο και φτάσαμε στη νίκη. Συγχαρητήρια στην ομάδα για την εμφάνισή της στο τελευταίο δεκάλεπτο», τόνισε ο αρχηγός του Ολυμπιακού μετά τον αγώνα και συνέχισε: «Πρέπει να προβληματιστούμε, κυρίως οι παίκτες, διότι ότι κτίζουμε είναι εύκολο να το γκρεμίσουμε. Είναι αμαρτία, ενώ κάνουμε τόση προσπάθεια, να μην πετυχαίνουμε το στόχο μας. Έχουμε πολύ καλές σχέσεις μεταξύ μας κι αυτό πρέπει να το βγάλουμε και στο παρκέ. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά».

www.championsday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: