Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2009

Ιός καταλήψεων σε 400 σχολεία και ΑΕΙ

Από τις περσινές πορείες που ακολούθησαν την δολοφονία του Αλέξη.

Κλείνουν εκατοντάδες σχολεία και δεκάδες σχολές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ μέχρι τη Δευτέρα...
Καταλήψεις μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου αποφάσισαν 400 περίπου σχολεία και δεκάδες πανεπιστημιακές σχολές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και άλλες μεγάλες πόλεις.
Οι μαθητές αποφάσισαν να προχωρήσουν σε καταλήψεις με αφορμή τον έναν χρόνο από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου. Τα στοιχεία πάντως αμφισβητούνται από το υπουργείο Παιδείας καθώς πολλά σχολεία κλείνουν λόγω...γρίπης. Στα ΑΕΙ δεκάδες σχολές αποφάσισαν καταλήψεις μέχρι τη Δευτέρα για να πάρουν μέρος στα προγραμματισμένα συλλαλητήρια που θα γίνουν σε όλες τις πόλεις. Στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας κλειστές είναι: Ιατρική, Παιδαγωγικό, Μαθηματικό Φυσικό και στο τμήμα Πληροφορικής. Κλειστά όλα τα Πολυτεχνεία, το Αριστοτέλειο και στα Πανεπιστήμια Κρήτης, Θεσσαλίας και Πάτρας.
Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, την ημέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από την δολοφονία του 15χρονου μαθητή, έχουν προγραμματιστεί συλλαλητήρια από τον αναρχικό χώρο, διάφορους φοιτητικούς συλλόγους, μαθητές και εργαζομένους.
Οι πορείες θα ξεκινήσουν από τα Προπύλαια, με κατάληξη τη Βουλή. Νωρίτερα το πρωί, στο νεκροταφείο Παλαιού Φαλήρου θα γίνει και το μνημόσυνο της οικογένειας, των φίλων και των συμμαθητών του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, έχει προγραμματιστεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Με απόφασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ έχει προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας, προκειμένου και οι καθηγητές της Μέσης Εκπαίδευσης να συμμετάσχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.
Έκκληση να τιμήσουν τη μνήμη Γρηγορόπουλου χωρίς επεισόδια έκανε χθες ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: