Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Ιταλός επιχειρηματίας πουλάει κούκλες βουντού του Μπερλουσκόνι





Ένας Ιταλός επιχειρηματίας ανακοίνωσε ότι όποιος επιθυμεί μπορεί να αγοράσει από σήμερα τις κούκλες με τη μορφή του Μπερλουσκόνι. «Τις θεωρώ κάτι σαν φυλαχτό», είπε ο Μάρκο Νταρίγκο, ο επιχειρηματίας που είχε την ιδέα να πουλήσει μια γαλάζια, φουσκωτή κούκλα μαζί με το «Βουντού για τον πρόεδρο», ένα σατιρικό βιβλίο για τη μελλοντική πτώση του πρωθυπουργού.

«Η δουλειά μας παρέπαιε και η τράπεζες δεν μας έδιναν δάνειο, έτσι σκεφτήκαμε να προωθήσουμε κάτι διαφορετικό, σαν αστείο», πρόσθεσε.

Ο Νταρίγκο έχει στείλει και μια κούκλα βουντού --μαζί με τις ανάλογες καρφίτσες-- στο πρωθυπουργικό γραφείο, σαν δώρο για τον Μπερλουσκόνι. Ελπίζει μάλιστα ότι σύντομα όλοι οι Ιταλοί πολιτικοί θα αποκτήσουν το δικό τους κουκλάκι.

Η κούκλα, οι καρφίτσες και το βιβλίο πωλούνται μέσω του διαδικτύου. Στην ιστοσελίδα υπάρχει και μια «αποποίηση ευθυνών» με την οποία ο επιχειρηματίας διαβεβαιώνει τους δικηγόρους του Μπερλουσκόνι ότι η κούκλα έχει σατιρικό σκοπό.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα κατηγορήσει τα αντιπολιτευόμενα κόμματα και τους δικαστές ότι στοχεύουν στην εξόντωσή του. Η Libero, μια εφημερίδα που τον στηρίζει, είχε σήμερα στην πρώτη σελίδα της τη φωτογραφία μιας κούκλας βουντού και διαβεβαίωνε τους αναγνώστες της ότι η απόπειρα αυτή, όπως και οι άλλες επιθέσεις εναντίον του Μπερλουσκόνι, θα γυρίσουν μπούμερανγκ στους αντιπάλους του. «Όλα αυτά είναι χτυπήματα κάτω από τη ζώνη και θα καταλήξουν στην ενίσχυση του πρωθυπουργού», σημείωνε η εφημερίδα.

Πέρσι ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, προσέφυγε στη δικαιοσύνη για να απαγορευτεί η πώληση μιας κούκλας βουντού που του έμοιαζε αλλά το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα κάνοντας λόγο για «δικαίωμα στο χιούμορ». Αργότερα, το εφετείο έκρινε ότι η κούκλα και το εγχειρίδιο που τη συνόδευε προσέβαλαν την αξιοπρέπεια του Σαρκοζί, ωστόσο επέτρεψε να συνεχιστεί η πώλησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: