Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Εμαθε και …δίδαξε !


Φαίνεται πως το πάθημα με τον Ηρακλή έγινε μάθημα στον Ζίκο και τους ποδοσφαιριστές και φρόντισαν να μην χρειαστεί να το …ξαναδιδαχθούν.

Αυτό τουλάχιστον έγινε φανερό σήμερα από την ενέργεια του Ζίκο να κατεβάσει την ομάδα που νίκησε την Αρσεναλ, παρότι μπορούσε να κάνει κάποιες αλλαγές και να «φρεσκάρει» την 11άδα.
Αντ’ αυτού, προτίμησε το όσο πιο δυνατόν «δεμένο» σύνολο που θα κέρδιζε το ματς…
Μπορεί βέβαια η εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου να μην «έβγαλε και μάτια» αλλά ήταν φανερό ότι ο Ολυμπιακός θα έπαιρνε σύντομα κεφάλι στο σκορ, πριν λήξει το ημίχρονο, με την απόδοση να ανεβαίνει προοδευτικά.
Τα δύο γκολ από τον «Λούτσι» και τον Ντουντού, όχι μόνο κέρδισαν το παιχνίδι από το πρώτο 45λεπτο λοιπόν αλλά έδωσαν όλη την απαιτούμενη «άνεση» στην ομάδα να παίξει και για χατήρι του διψασμένου κόσμου…
Ετσι, η επανάληψη ήταν αυτό ακριβώς που περίμενε ο απαιτητικός οπαδός του Ολυμπιακού. Ανοικτό ποδόσφαιρο, ευκαιρίες, φαντασία στην ανάπτυξη και κάποιες φάσεις βγαλμένες από playstation…. Έτσι για να μαθαίνουν και οι άμπαλοι της Superleague. Και δεν εννοούμε τον Πανθρακικό!
Όλα αυτά όμως, όταν το άγχος είχε ουσιαστικά φύγει και – δυστυχώς – αυτό είναι ένας «νόμος» που πρέπει να ακολουθεί κάθε ομάδα. Να εξασφαλίζει πρώτα τη νίκη και μετά να παίζει αυτό που μπορεί. Δυστυχώς.
Πάντως, η εμφάνιση του Ολυμπιακού στο β’ ημίχρονο κατέδειξε και το πώς μπορεί αυτή η ομάδα να δημιουργήσει ωραίο ποδόσφαιρο όταν υπάρχουν λύσεις στον πάγκο.Διότι, άλλο είναι να μπορεί να μπει σαν αλλαγή ο Τοροσίδης και ο Ζαϊρί και άλλο να μην έχεις κάποιον να παίξει στα άκρα.
Η ουσία λοιπόν κερδήθηκε, οι «πράσινοι» παρά τα αδικαιολόγητα πανηγύρια τους για το τυχερό διπλό στη Θεσσαλονίκη, μένουν να παρακολουθούν την πλάτη μας και το μόνο που απομένει για να έχουμε ωραίες γιορτές είναι το διπλό στο «Κλ.Βικελίδης» ώστε να κλείσει ένας εκπληκτικός πρώτος γύρος.
Το ότι η ομάδα έπαιξε και όμορφο ποδόσφαιρο σήμερα είναι ελπιδοφόρο αλλά – για να μην ξεχνιόμαστε – υπάρχουν τρομερά περιθώρια βελτίωσης που θα τα φτάσουμε με τις επιστροφές των τραυματιών και - ΚΥΡΙΩΣ – τις μεταγραφές.
Ο κόσμος του Ολυμπιακού ζήτησε «διπλό στο Χαριλάου» και μεις επαυξάνουμε: «Διπλό στο Χαριλάου και ΔΥΝΑΤΕΣ μεταγραφές».
Και όλα θα πάνε ρολόι…
www.bam.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: