Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Κινητοποιήσεις για τον Α. Γρηγορόπουλο

grigoropoulosΔιπλή κινητοποίηση με συλλαλητήριο την Κυριακή στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών στη 1μμ και πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο τη Δευτέρα, η εκπαιδευτική κοινότητα κινητοποιείται με αφορμή τον ένα χρόνο από το θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Στην κινητοποίηση της Κυριακής έχουν δηλώσει συμμετοχή πολλές κινήσεις μαθητών, αλλά και πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις. Τη Δευτέρα η ΟΛΜΕ έχει προκηρύξει διευκολυντική 3ωρη στάση εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες της πρωινής βάρδιας και τις τρεις πρώτες της απογευματινής.

Υπό κατάληψη βρίσκονται εννέα σχολές της Αθήνας, πέντε της Θεσσαλονίκης και πέντε του πανεπιστημίου της Πάτρας, ενώ υπό κατάληψη τελεί και το Πολυτεχνείο της Κρήτης.

Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν περίπου στις 12.30 το μεσημέρι στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, όταν οι πρυτανικές αρχές αποφάσισαν να κλείσουν επ' αόριστον τη Σχολή εξαιτίας των πολλαπλών κρουσμάτων γρίπης που παρουσιάστηκαν. Φοιτητές που ήθελαν να μπουν μέσα λόγω των εκδηλώσεων που αναμένονται για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, συνεπλάκησαν με δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ σημειώθηκε πετροπόλεμος και περιορισμένη χρήση χημικών στην οδό Πατησίων, η οποία έκλεισε στο ύψος από την Αλεξάνδρας μέχρι την οδό Κοδριγκτώνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: