Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Αποκλεισμένο ξανά το κέντρο

ΩΡΑ 09:30 Μπλοκαρισμένη η Συγγρού.

Καλό θα ήταν για σήμερα να αφήσετε τα αυτοκίνητα σας και να πάρετε ή τα πόδια ή τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς...
Χάος στους δρόμους της Αθήνας θα προκαλέσουν για άλλη μια φορά οι πορείες και οι συγκεντρώσεις ενώ αν όντως ρίξει και την βροχή που λένε οι μετεωρολόγοι τότε το σκηνικό θα γίνει εφιαλτικό.



ΩΡΑ 09:30 ΑΝΟΔΟΣ ΣΥΓΓΡΟΥ...Μπλοκαρισμένοι για αρκετά χιλιόμετρα η άνοδος της Συγγρού μέχρι τους Στύλους Ολυμπίο Διός... ΦΩΤΟ NEWSIT.GR
Στις 09:00 συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στη λεωφόρο Κατεχάκη, οι συμβασιούχοι δασοπυροσβέστες.

Οι περίπου 5.500 συμβασιούχοι δασοπυροσβέστες ζητούν την υλοποίηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης για την εργασιακή αποκατάστασή τους, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα συνεπάγεται και την εγγραφή τους στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ. Οι δασοπυροσβέστες ζητούν ακόμα την ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, την καταβολή έκτακτης οικονομικής βοήθειας 500 ευρώ σε 240 συναδέλφους τους και τέλος την χορήγηση δασικού επιδόματος.



ΩΡΑ 09:55 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
Στη συνέχεια θα κάνουν πορεία προς το υπουργείο Εθν. Άμυνας, μετά θα πάνε στο υπουργείο Υποδομών. Από εκεί θα συνεχίσουν την πορεία τους για το κέντρο της Αθήνας όπου θα πάνε στο προεδρικό Μέγαρο και θα καταλήξουν στο υπουργείο Εσωτερικών.
Στο υπουργείο Εσωτερικών όμως θα καταλήξουν και άλλες πορείες. Στις 09:30 συγκεντρώθηκαν στο αμαξοστάσιο του Δήμου Αθηναίων εργαζόμενοι στην καθαριότητα του δήμου και θα κάνουν πορεία στο υπ.Εσωτερικών. Εκεί θα κατάληξη γύρω στις 12:30 και η πορεία των εργαζομένων στους δήμους όλη της Αθήνας που θα συγκεντρωθούν στις 11:00 στην πλατεία Καραΐσκάκη στο Μεταξουργείο.
Εξαιτίας της απεργίας, πολλοί δήμοι κάνουν έκκληση στους δημότες να μην κατεβάζουν τα σκουπίδια τους .Σε απεργία διαρκείας βρίσκονται από σήμερα, Πέμπτη, οι εργαζόμενοι του Δήμου Αθηναίων.
“Στόχος” πορείας και το υπουργείο Πολιτισμού. Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποιούν στις 10 το πρωί οι έκτακτοι αρχαιολόγοι του υπουργείου Πολιτισμού. Συγκέντρωση έξω το Θέατρο Ολύμπια και πορεία προς το ΥΠΠΟ θα πραγματοποιήσουν την ίδια ώρα τα σωματεία των εργαζομένων στην Εθνική Λυρική Σκηνή.
Οι αρχαιολόγοι ζητούν την άμεση εξαίρεσή τους από τις περιοριστικές διατάξεις του Π.Δ. 164/2004 (24μηνο) καθώς, όπως υποστηρίζουν, αποτελεί ακύρωση επαγγελματικού δικαιώματος.
Επίσης, ζητούν την εφαρμογή της εργασιακής νομοθεσίας με μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και πληρωμή των μισθών όσων εργάζονται με δικαστικές αποφάσεις (ασφαλιστικά μέτρα), και την άμεση πλήρωση των οργανογραμμάτων των Υπηρεσιών και τη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων (επιστημονικό, τεχνικό, εργατοτεχνικό, φυλακτικό) «με διαφανείς διαδικασίες και αντικειμενικά κριτήρια».
Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι στην ΕΛΣ (χορωδοί, χορευτές, ηθοποιοί, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι) ζητούν να δοθεί λύση στο οικονομικό και διοικητικό αδιέξοδο της Λυρικής.

Τα οικονομικά και διοικητικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΕΛΣ είναι τεράστια. Τα χρέη της αγγίζουν τα 10 εκατ. ευρώ, ενώ άγνωστο παραμένει το μέλλον του προέδρου της, Οδυσσέα Κυριακόπουλου, ο οποίος είχε υποβάλλει την παραίτησή του στην προηγούμενη ηγεσία του ΥΠΠΟ.
Όμως οι πορείες και οι συγκεντρώσεις δεν τελειώνουν εδώ.
Στις 11:00 συγκέντρωση των εργαζομένων στην Ναυπηγοεπισκευαστική Περάματος στην πύλη του Λιμανιού. Θα γίνει μηχανοκίνητη πορεία προς τη Νομαρχία Πειραιά και στον ΟΛΠ
Στις 13:00 στις οδούς Κασομούλη και Ρουμπέση στο Νέο Κόσμο συγκέντρωση της Κίνησης Ενάντια στον Ρατσισμό και πορεία στο Αστυνομικό Τμήμα στη Λεωφ. Συγγρού.
Στις 18:00 στην Πλατεία Ομονοίας θα συγκεντρωθούν μέλη της Επιτροπής Αναπήρων και ο Σύλλογος Γονέών και Κηδεμόνων Ατόμων με Ειδικής Ανάγκες. Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.
Στις 18:00 Συγκέντρωση Αντιεξουσιαστών στην Πλατεία Βικτορίας. Θα αποφασίσουν εκείνη την ώρα αν θα γίνει πορεία στο κέντρο.

NEWSIT.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: