Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Επεισόδια στην πορεία


Πέτρες, δακρυγόνα, οδοφράγματα και τραυματισμοί. Κατάληψη της Πρυτανείας. 73 προσαγωγές. ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τραυματίστηκαν απο πέτρες δύο διαδηλωτές και μία αστυνομικός.

ΩΡΑ 15.32 ΣΥΝΤΑΓΜΑ




ΩΡΑ 15.30 ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ







Νεαροί έκαψαν αυτοκίνητο της Αστυνομίας στην Ομόνοια. 'Εσπασαν βιτρίνες καταστημάτων.



Αστυνομικοί "έσπασαν" την πορεία με τις μηχανές τους.

ΩΡΑ 15.05




ΩΡΑ 14.56 ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ



ΩΡΑ 14.50 ΑΙΟΛΟΥ

ΩΡΑ 14.44


Συμπλοκές μεταξύ ΜΑΤ και νεαρών με πέτρες, καμμένους κάδους και δακρυγόνα. Οι νεαροί έσπασαν την είσοδο της Πρυτανείας, κατέβασαν την ελληνική σημαία και ανέβασαν τη σημαία της αναρχίας. Με ισχαιμικό επεισόδιο μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο ο Πρύτανης Χρήστος Κίττας ένω το πόδι του έσπασε ο γραμματέας της Πρυτανείας.


Επεισόδια και στην Καμάρα της Θεσσαλονίκης με πέτρες, μολότοφ και δακρυγόνα.





ΩΡΑ 14.40


ΩΡΑ 14.30




Την ίδια ώρα πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στα Προπύλαια και ξεκίνησε πορεία προς το Σύνταγμα.

ΩΡΑ 14.16


ΩΡΑ 14.05



ΩΡΑ 14.00



ΩΡΑ 13.05 ΣΥΝΤΑΓΜΑ




ΩΡΑ 13.04 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ



Λόγω των παραπάνω συγκεντρώσεων, από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας (απαγόρευση στάσης και στάθμευσης, διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας) στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου που περικλείεται από τις οδούς Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών. Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Χιλιάδες αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί από χτες στο κέντρο της Αθήνας, σε μια προσπάθεια να μην επαναληφθούν τα θλιβερά περυσινά επεισόδια με τους εμπρησμούς, τους βανδαλισμούς και τις λεηλασίες.

Το πρωί στο νεκροταφείο του Παλαιού Φαλήρου τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο του 15χρονου Αλέξη.

Τη Δευτέρα θα γίνει το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, με την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ να έχουν κηρύξει στάσεις εργασίας. Ανάλογες συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί στη Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Επεισόδια σημειώθηκαν γύρω στις 7.30 το βράδυ του Σαββάτου στην Οδό Μεταξά στα Εξάρχεια. Ομάδα νεαρών επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν εκεί και αμέσως μετά ακολούθησε πολύωρη αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία προσήχθησαν 101 άτομα. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ NEWSIT.GR

Από τους προσαχθέντες 12 κρατούνται και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Πρόκειται για 5 Ιταλούς, 4 Έλληνες και 3 Αλβανούς.


ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΡΟΗ NEWSIT.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: