Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΠΑΙΔΙΑ


Η Αθήνα βάζει τα γιορτινά στολίδια της

Εορταστικές εκδηλώσεις που υπόσχονται στους κατοίκους της πρωτεύουσας τη μαγεία της χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας

Εχουμε μπει πλέον στην τελευταία ευθεία για τις εορτές των Χριστουγέννων και η πόλη είναι έτοιμη να τις υποδεχτεί. Εορταστικές εκδηλώσεις, εντυπωσιακά στολίδια και χριστουγεννιάτικα μπαζάρ συνθέτουν μια γιορτινή ατμόσφαιρα και υπόσχονται να μεταδώσουν στους κατοίκους της πρωτεύουσας λίγη από τη μαγεία αυτών των ημερών. Μια μαγεία που τόσο πολύ έχει λείψει από την πόλη αυτή.

Το τρένο των ευχών
Ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει ως και τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Αττικό Μετρό στο Σύνταγμα. Το παζάρι θα είναι ανοιχτό από τις 09.00 ως τις 21.00.

Ενα τριήμερο χαράς και αισιοδοξίας, με εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, που θα τιμήσουν με την παρουσία τους καλλιτέχνες, πολιτικοί και αθλητές.

Το Χατζηκυριάκειο Ιδρυμα Παιδικής Προστασίας για περισσότερο από 100 χρόνια περιθάλπει κορίτσια και προσφέρει απλόχερα φροντίδα και αγάπη. Υποστηρίζεται κυρίως από δωρεές και από τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται με τη βοήθεια χορηγών και εθελοντών.

Στο παζάρι θα έχετε την ευκαιρία να προμηθευτείτε τα γιορτινά σας δώρα: χριστουγεννιάτικα στολίδια, κάρτες, καλλυντικά, φυσικά προϊόντα, βιβλία, χειροποίητα είδη φτιαγμένα από τα παιδιά του Ιδρύματος και πολλά άλλα. Τα μικρά παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος ή να παρακολουθήσουν καλλιτεχνικά δρώμενα, όπως δημιουργικά παιχνίδια, παραστάσεις με μαριονέτες και θεατρικές παραστάσεις, καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Επίτιμος προσκεκλημένος θα είναι εφέτος ο ηθοποιός κ. Λάκης Λαζόπουλος.

Η μαρίνα των θαυμάτων

03 Ψηφιακή αναπαράσταση του χριστουγεννιάτικου Ζαππείου, σύμφωνα με τα σχέδια του Δήμου Αθηναίων 04 Στη θεατρική σκηνή στον Εθνικό Κήπο τα παιδιά θα διασκεδάζουν με παραστάσεις παραμυθιών
Γίνεται αύριο η τελετή έναρξης των εορταστικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται στη μαρίνα του Φλοίσβου, στο Τροκαντερό του Παλαιού Φαλήρου, με τον γενικό τίτλο «Η μαρίνα των θαυμάτων». Για τρίτη συνεχή χρονιά χιλιάδες Αθηναίοι καλούνται να ζήσουν μαγευτικά Χριστούγεννα στη μαρίνα, απολαμβάνοντας το πανύψηλο χριστουγεννιάτικο δένδρο δίπλα στη μοναδική παγωμένη λίμνη, πάντα με τη συντροφιά του θαλασσινού Αϊ-Βασίλη. Τα μονοπάτια στις προβλήτες έχουν φορέσει τα χριστουγεννιάτικα στολίδια τους και περιμένουν τους επισκέπτες της μαρίνας που έχουν διάθεση για καφέ, ψώνια ή ακόμα και... πατινάζ, στην οικολογική παγοπίστα... δίπλα στη θάλασσα.
Οι μικροί φίλοι μπορούν να ζήσουν ξέφρενες στιγμές στον παιδότοπο Volta Fun Ρark.
Οι διοργανωτές υπόσχονται ότι η αυριανή τελετή έναρξης θα είναι μια εντυπωσιακή γιορτή ήχου και φωτός.
Συνεχίζοντας την περυσινή παράδοση, τις εκδηλώσεις θα εγκαινιάσει ο «ιστιοπλόος» ΑϊΒασίλης, ο οποίος ξεκίνησε το μακρινό ταξίδι του από τον Βόρειο Πόλο με το δωδεκάμετρο στολισμένο ιστιοπλοϊκό του σκάφος (Πανελλήνιος Ομιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης).
Οι βοηθοί του, τάρανδοι, καλικάντζαροι, ζογκλέρ, ξωτικά και χριστουγεννιάτικες μασκότ, θα βρίσκονται στη μαρίνα από νωρίς για να προετοιμάσουν τους επισκέπτες για τη φαντασμαγορική του άφιξη. Και επειδή Χριστούγεννα χωρίς μουσική δεν γίνονται, οι γλυκές φωνές της τριακονταμελούς παιδικής χορωδίας «Σπύρου Λάμπρου» θα «ντύσουν» μουσικά τη βραδιά.
Οι παιδικές δραστηριότητες ξεκινούν το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009και θα διαρκέσουν ως την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010. Την ιστορία του παραδοσιακού ελληνικού χριστουγεννιάτικου καραβιού θα μαθαίνει στους μικρούς μας φίλους το «Θέατρο και Εργαστήρι Μαζί», ενώ η Αγιοβασιλίτσα στο Σπίτι του Αγιου Βασίλη, δίπλα στο τζάκι, θα αφηγείται «Παραμυθάκια από τον Βόρειο Πόλο».
Και επειδή τα Χριστούγεννα τα παραμύθια γίνονται πραγματικότητα, οι μαριονέτες ζωντανεύουν και εξιστορούν τις ιστορίες του «Πινόκιο» και του «Αλαντίν»· ο διαχρονικός, κλασικός και δημοφιλής Καραγκιόζης γίνεται πλοίαρχος και ο μάγος CΗRΙStmas the Μagician ξεσηκώνει με τα πρωτότυπα κόλπα του.
Στον Δήμο Αθηναίων
Η πιο αγαπημένη γιορτή μικρών και μεγάλων, τα Χριστούγεννα, έρχονται και πάλι και ο Δήμος της Αθήνας υπόσχεται να γεμίσει την πόλη με παιχνίδια, φως και μουσική. Εντυπωσιακά στολίδια, ένα μοναδικό, διαφορετικό χριστουγεννιάτικο δένδρο, παιχνίδια και εκδηλώσεις για όλα τα παιδιά, carousel, digital μουσικές και παιχνίδια για νέους, κεράσματα και μπάντες στους δρόμους και εκατοντάδες πυροτεχνήματα, συνθέτουν το εφετινό γιορτινό πανηγύρι του δήμου.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν χθες με την πανηγυρική φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δένδρου, το οποίο εφέτος είναι οικολογικό και αποτελείται από 250 φυσικά έλατα, τα οποία μετά το τέλος των εορτών θα μεταφερθούν και θα φυτευτούν σε μια από τις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής.
Το σύνθημα του δήμου για την πλατεία Συντάγματος είναι «Φως και χρώμα»: εντυπωσιακά γιορτινά φωτιστικά χαιρετίζουν τους περαστικούς, ενώ προβολές πάνω στα κτίρια της πλατείας σκορπίζουν λάμψη, αλλά και το χριστουγεννιάτικο πνεύμα ολόγυρα στο κέντρο της πόλης. Το Ζάππειο μεταμορφώνεται, κατακλύζεται από digital μουσικές, θέατρο και carousel, και μεταφέρει στους Αθηναίους το χριστουγεννιάτικο μήνυμα με παραστάσεις και συγχορδίες.
Μια σκηνή μουσικής «ανακάλυψης», μια σκηνή μουσικών και θεατρικών παραμυθιών και το αγαπημένο καρουσέλ γνέφουν πίσω από την ολόφωτη αλέα, προσκαλώντας τους νέους σε έναν μαγικό κόσμο με σοβαρά έγχορδα, παιχνιδιάρικα πνευστά και φασαριόζικα κρουστά, υπέροχους ρόλους και πρωταγωνιστές, δημιουργώντας αντιστίξεις, πολυφωνίες και χριστουγεννιάτικες αρμονίες και σκηνικά.
Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν από τις 18 Δεκεμβρίου ως τις 6 Ιανουαρίου 2010, καθημερινά από τις 10.00- 21.00.
Ο Εθνικός Κήπος ανοίγει για άλλη μία φορά την αγκαλιά του για να υποδεχτεί τους μικρούς πολίτες της Αθήνας και να τους οδηγήσει σε ένα χριστουγεννιάτικο ταξίδι ανακάλυψης. Σκανδαλιάρικα ξωτικά οδηγούν τα παιδιά στα σπιτάκια του «Χριστουγεννιάτικου Δάσους της Γης» για να τους δείξουν τις γιορτές σε ολόκληρο τον κόσμο. Καθημερινά, από τις 18 Δεκεμβρίου ως τις 6 Ιανουαρίου 2010, από τις 10.00 ως τις 17.00. Στην πλατεία Κοτζιά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στις 23.00 διοργανώνεται ένα φαντασμαγορικό πάρτι με λαμπερά πυροτεχνήματα, ψηφιακές προβολές πάνω στο Δημαρχιακό Μέγαρο και τραγούδια από κεφάτα συγκροτήματα, που υποδέχονται τη νέα χρονιά χαιρετίζοντας την προσμονή και σκορπώντας κέφι ως το πρωί!

Δεν υπάρχουν σχόλια: