Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Στην Αθήνα ο ισχυρός άνδρας των ρωσικών εξοπλισμών







ImageΟ ισχυρός άνδρας των ρωσικών εξοπλιστικών προγραμμάτων, ο υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για τους εξοπλισμούς και τις πωλήσεις ρωσικών συστημάτων στο εξωτερικό, Μιχαήλ Δημήτριεφ, έρχεται στην Ελλάδα και σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, πρόκειται την Παρασκευή να έχει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Η επίσκεψη Δημήτριεφ θαν προετοιμάσει την ατζέντα των συνομιλιών του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου και του Ρώσου υπουργού Ανατόλι Σερντιουκόφ, κατά την επίσκεψη του πρώτου στην Μόσχα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Ο Έλληνας υπουργός έχει ήδη αποδεχθεί την πρόσκληση και η επίσκεψή του πιθανότατα θα προηγηθεί εκείνης του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Ο Μιχαήλ Δημήτριεφ ανήκει στον εσωτερικό «κλειστό κύκλο» του Κρεμλίνου που αποφασίζει για τις πωλήσεις ρωσικής προηγμένης αμυντικής τεχνολογίας στο εξωτερικό, με τα άλλα μέλη του κύκλου αυτού να είναι ο ίδιος ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν, ο αντιπρόεδρος και πρώην υπουργός Άμυνας, Σεργκέϊ Ιβανόφ και ο Σεργκέϊ Τσέμεζοφ πρόεδρος της κοινοπραξίας όλων των στρατηγικών βιομηχανιών (οπλικά συστήματα μεταλλουργίες κλπ) της Ρωσίας.

Στα αντικείμενα της επίσκεψης είναι τα εκκρεμή θέματα (BMP ολοκλήρωση κύριας σύμβασης-3HEL, οι συμφωνίες τεχνικής υποστήριξης των ZUBR, το έργο για την επιχειρησιακή ένταξη των S-300PMU1 κλπ).

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: