Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

16 τουρκικά μαχητικά πάλι σε δεσμευμένη περιοχή - Τουρκία: "Σαμοθράκη και Ψαρά εκτός ασκήσεων"







ImageΜαταιώθηκε η κοινή άσκηση «Τρίαινα» της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στην περιοχή της Λήμνου, με την επίσημη αιτιολογία των «κακών καιρικών συνθηκών». Όμως οι καιρικές συνθήκες δεν εμπόδισαν την τουρκική Αεροπορία να στείλει δύο οκτάδες μαχητικών F-16 και F-4 Terminator 2020 στην περιοχή που είχε δεσμεύσει η Π.Α..

Τα τουρκικά μαχητικά προχώρησαν σε 7 παραβιάσεις του Ε.Ε.Χ (3 η πρώτη οκτάδα και 4 η δεύτερη) και σε αριθμό παραβάσεων του FIR. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι για άλλη μία φορά περιφρόνησαν τις ελληνικές ΝΟΤΑΜ και μπήκαν σε δεσμευμένη περιοχή. Οι δύο οκτάδες μπήκαν μεταξύ Λήμνου και Λέσβου και εξήλθαν νότια της Χίου.

Ακόμα σημαντικότερη όμως είναι η ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε πριν μερικές ώρες η Τουρκία και με την οποία επικαλείται τις συνθήκες του 1914 και του 1923 περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Α.Αιγαίου και δεν αναγνωρίζει στην ελληνική πλευρά το δικαίωμα να συμπεριλάβει την Σαμοθράκη και τα Ψαρά στην μεγάλη σειρά αεροναυτικών που έχουν προγραμματίστει μεταξύ 04/01-26/02/2010 στην περιοχή του Βόρειου Αιγαίου

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: