Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Είσαι στο μυαλό, είσαι και στους «16»

Είσαι στο μυαλό, είσαι και στους «16»

Το club των «16» καλωσόρισε τον Ολυμπιακό! Με γκολ του Λεονάρντο κέρδισε την Άρσεναλ με 1-0 και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Το gazzetta.gr ήταν στο Φάληρο.

Το πρόσφατο παρελθόν έχει διδάξει σε όλους πως ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη όταν θέλει να κερδίσει το κάνει όποιος και αν είναι ο αντίπαλος. Το έχει πολλές φορές, το έκανε ακόμα μία σήμερα απέναντι στην Άρσεναλ. Οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις (ειδικά στην επανάληψη) κατάφερε να επικρατήσει της Άρσεναλ με 1-0 και να πάρει μια παλικαρίσια πρόκριση για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Για να το πετύχει χρειάστηκε απέναντι στα πιτσιρίκια που ωστόσο ήξεραν πολλά καντάρια μπάλα, της αγγλικής ομάδας να κρατήσουν αρχικά το μηδέν. Από την στιγμή που το κατάφεραν, τους έφτανε το γκολ του Λεονάρντο για να κερδίσουν. Άλλωστε και να μην το έκαναν και πάλι θα προκρίνονταν, ωστόσο με νίκη η επιτυχία είναι ακόμα πιο γλυκιά...

Με 4-2-3-1 οι «ερυθρόλευκοι»

Ο Ζίκο στο σπουδαίο αυτό παιχνίδι παρέταξε την ομάδα του Ολυμπιακού με 4-2-3-1. Στην άμυνα κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Νικοπολίδης, έχοντας αριστερά τον Μπράβο, δεξιά τον Γκαλίτσιο και στο κέντρο τους Μέλμπεργκ και Αβραάμ Παπαδόπουλο. Αμυντικά χαφ ήταν οι Ντουντού και Μαρέσκα. Στην μεσαία γραμμή και πριν τον μοναδικό προωθημένο Μήτρογλου ξεκίνησαν οι Λεονάρντο, Όσκαρ και Γκαλέτι από αριστερά προς τα δεξιά.

4-3-3 οι Άγγλοι

Από την πλευρά του ο Αρσέν Βενγκέρ προτίμησε ένα σύστημα 4-3-3 και τους Φαμπιάνσκι κάτω από τα δοκάρια, Γκίλμπερτ και Κρουζ στα μπακ δεξιά και αριστερά αντίστοιχα και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Μπάρτλεϊ και Σιλβέστρ. Πριν από τους Ράμσεϊ και Γούλσαϊρ αγωνιζόταν ο Σονγκ, ενώ την επιθετική τριπλέτα αποτέλεσαν οι Γουόλκοτ, Βέλα και Μεριντά από δεξιά προς τα αριστερά.

Νευρικό ξεκίνημα

Μπορεί οι «ερυθρόλευκοι» να προκρίνονταν ακόμα και με ισοπαλία ή και με ήττα αν δεν κέρδιζε η Σταντάρ, ωστόσο παρά τον κόσμο που γέμισε και έκανε καμίνι το Καραϊσκάκη, δεν μπορούμε να πούμε ότι ξεκίνησε και πολύ καλά απέναντι στην Άρσεναλ, που από την πλευρά της είχε την υπεροχή, αλλά χωρίς να καταφέρνει να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Νικοπολίδη.

Πρέσινγκ παντού

Με τους νεαρούς Άγγλους να πιέζουν παντού τους αντιπάλους τους, το πρώτο ημίχρονο πέρασε ουσιαστικά χωρίς πολλές φάσεις. Από την μία όπως είπαμε οι φιλοξενούμενοι ναι μεν πίεζαν έφευγαν στην αντεπίθεση, αλλά δεν είχαν καλά τελειώματα και από την άλλη οι γηπεδούχοι χωρίς άγχος προσπαθούσαν να κρατήσουν το μηδέν και να φτάσουν όταν μπορούν κοντά στο γκολ.

Έξαλλοι πανηγυρισμοί

Το ημίχρονο μπορεί να ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα και να ήταν συνολικά κακό ποιοτικά παιχνίδι, ωστόσο οι έξαλλοι πανηγυρισμοί δε έλειψαν. Συγκεκριμένα λίγα λεπτά πριν την λήξη του ημιχρόνου το γήπεδο σηκώθηκε στον αέρα με τους φίλους του Ολυμπιακού να πανηγυρίζουν έξαλα το γκολ της Άλκμααρ επί της Σταντάρ Λιέγης.

Μαγική προσπάθεια 1-0 και το Καραϊσκάκη καίγεται

Με το πρώτο μέρος να έχει κυλήσει χωρίς φάσεις, στην επανάληψη ο αγώνας ξεκίνησε με τον πλέον ιδανικό τρόπο για τους παίκτες του Ζίκο. Συγκεκριμένα ο Λεονάρντο στο 47' με μία μαγική κούρσα έφτασε απέναντι στον Φαμπιάνσκι και με εξαιρετικό πλασέ έκανε το 1-0, βάζοντας φωτιά στο γήπεδο.

Μίλησε ο Νικοπολίδης

Με την ψυχολογία ανεβασμένη στα ύψη, αυτό που ήθελαν οι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν να κρατήσουν τη νίκη, ψάχνοντας ωστόσο και ένα δεύτερο γκολ. Για το πρώτο ο Νικοπολίδης έκανε ότι μπορούσε για να το πετύχει. Ο διεθνής τερματοφύλακας απέδειξε για ακόμα μία φορά την αξία του και ειδικά στο τετ α τετ με τον Βέλα στο 49' πήρε την ταυτότητα του Μεξικανού αντιπάλου του. Στην συνέχεια ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα τέρματα στις αντεπιθέσεις, όμως το τέλος τον βρήκε με το πολύτιμο 1-0 και την μεγάλη πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Man of the match: Έφυγε σαν σίφουνας από την αριστερή πλευρά και κάνοντας μια πολύ ωραία κούρσα πλάσαρε εξαιρετικά τον Φαμπιάνσκι ανοίγοντας το σκορ. Ο Λεονάρντο σίγουρα ήταν ο καλύτερος του αγώνα από την στιγμή που το γκολ του, έδωσε τη νίκη και την άνετη πρόκριση στην ομάδα του.

Αδύναμος κρίκος: Στον Ολυμπιακό αδύναμος κρίκος δεν υπήρξε. Όλοι έπαιξαν και τα έδωσαν όλα και τους αξίζουν πολλά μπράβο που τα κατάφεραν. Όσον αφορά την Άρσεναλ δεν μπορούμε να πούμε για αδύναμο κρίκο, μιλώντας για μικρά παιδιά που και αυτά προσπάθησαν όσο μπορούσαν για τη νίκη.

Στο ύψος του: Ο Αντώνης Νικοπολίδης για ακόμα μία φορά στάθηκε στο ύψος του και απέδειξε πως είναι με διαφορά ο καλύτερος τερματοφύλακας στην χώρα μας.

Η γκάφα: Αν μπορείς να το πεις γκάφα, είναι η αδράνεια των Άγγλων αμυντικών στην προσπάθεια του Λεονάρντο. Αν ήταν οι πιο μεγάλοι σε ηλικία, σίγουρα ο Βραζιλιάνος είτε θα είχε κοπεί, είτε θα βρισκόταν στο χορτάρι...

Το στραγάλι: Ο Πορτογάλος Μπαπτίστα δεν συνάντησε την παραμικρή δυσκολία, καθώς και το παιχνίδι τον βοήθησε για να τα καταφέρει.

Το ταμείο του Gazzetta: Ήθελε μόλις έναν βαθμό για να καταφέρει να προκριθεί στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Πριν τελειώσει το πρώτο μέρος έμαθε από την στιγμή που η Σταντάρ έχανε, πως θα μπορούσε να τα καταφέρει ακόμα και με ήττα. Ωστόσο στην επανάληψη του αγώνα ένας ψυχωμένος Ολυμπιακός πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις κατάφερε να επικρατήσει της Άρσεναλ με 1-0 και να πάρει πανηγυρικά την πρόκριση, γιατί έτσι του αρέσει...

Συνθέσεις ομάδων

Ολυμπιακός (Ζίκο): Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Μπράβο, Μέλμπεργκ, Αβρ. Παπαδόπουλος, Ντουντού (85’ Ντομί), Μαρέσκα, Γκαλέτι, Λεονάρντο, Όσκαρ (92’ Πάντος), Μήτρογλου.

Άρσεναλ (Βενγκέρ): Φαμπιάνσκι, Γκίλμπερτ, Μπάρτλεϊ, Σιλβέστρ, Κρουζ, Σονγκ, Ράμσεϊ, Γουόλκοτ, Μερίδα, Γουίλσιρ (77’ Σουνού), Βέλα.

www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: