Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Οι σκέψεις του Λίνεν για το φιλικό

Οι σκέψεις του Λίνεν για το φιλικό
Με τον Ολυμπιακό στο Μόναχο: Βασίλης Μπακόπουλος

Η τελευταία προπόνηση του Ολυμπιακού, λίγο πριν από τον αγώνα με τη Δυναμό Ζάγκρεμπ, περιελάμβανε δίτερμα με έμφαση στην τακτική και στις στημένες φάσεις.

Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας θα αναχωρήσουν για το Kempten στις 16:30 (ώρα Ελλάδας), όπου στις 19:00 θα αντιμετωπίσουν τους Κροάτες της Δυναμό. Ντουντού, Μαρέσκα, Λεντέσμα, Βάντερσον και Ντάρμπισιρ, δε θα πάρουν χρόνο συμμετοχής, όπως ξεκαθάρισε ο Έβαλντ Λίνεν στην απογευματινή προπόνηση της Τετάρτης. Και οι 5 ποδοσφαιριστές, θα ακολουθήσουν ατομικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο.

Με 2 επιθετικούς

Ο αγώνας κόντρα στους Κροάτες, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, αφού είναι το πρώτο από τα 3 δυνατά φιλικά τα οποία θα δώσουν οι ερυθρόλευκοι στη Γερμανία. Ο Λίνεν αναμένεται να χρησιμοποιήσει ένα σύστημα 4-4-2, με τους Μιραλάς, Ντιόγκο και Μήτρογλου να παίρνουν τον ίδιο χρόνο συμμετοχής.

Όπως φάνηκε και από τις προπονήσεις, οι 3 ποδοσφαιριστές θα κληθούν να παίξουν άλλοτε το ρόλο του φορ περιοχής και άλλοτε αυτόν του περιφερειακού επιθετικού. Στο τελευταίο οικογενειακό δίτερμα, ο Μιραλάς ήταν αυτός που έπαιζε μπροστά από το Ντιόγκο, ο οποίος είχε πιο ελεύθερο ρόλο.

Στα άκρα ο Μπάμποβιτς

Δοκιμών συνέχεια και όσον αφορά τον Στεφάν Μπάμποβιτς. Ο Σέρβος μέσος, αναμένεται να ξεκινήσει και πάλι στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής, θέση στην οποία δείχνει να τον προτιμά ο Λίνεν. Θέση στην απέναντι πλευρά, θα πάρει ο Ζαϊρί.

Όπως είναι κατανοητό, οι 2 μέσοι θα αγωνιστούν στην αντίθετη πλευρά από αυτή που -βάσει ποδιού- θεωρείται η καλή τους. Ο αριστεροπόδαρος Μπάμποβιτς θα αγωνιστεί στο δεξί άκρο, ενώ ο δεξιοπόδαρος Ζαϊρί στο αριστερό, προκειμένου να συγκλίνουν και να απειλούν με σουτ.

Ο 23χονος Σέρβος, αναμένεται να δοκιμαστεί και στον άξονα, ως δημιουργικός μέσος, θέση η οποία θεωρείται η φυσική του. Εκεί άλλωστε υπάρχουν και αρκετά προβλήματα λόγω της απουσίας των Ντουντού, Μαρέσκα και Λεντέσμα. Σοϊλέδης, Φετφατζίδης και Νικλητσιώτης θα πάρουν και αυτοί χρόνο συμμετοχής.

Έρχεται και ο Μέλμπεργκ

Αμυντικά, δεν υπάρχουν ακόμα αρκετές επιλογές. Εκτός από τους πιτσιρικάδες Ρουγκάλα και Ποτουρίδη, ο Λίνεν χρησιμοποιεί ως στόπερ τους Γκαλίτσιο και Ραούλ Μπράβο. Άλλωστε, οι βασικοί κεντρικοί αμυντικοί Παπαδόπουλος και Μέλμπεργκ λείπουν, οπότε θα δοκιμαστούν λύσεις ανάγκης.

Ο Όλοφ Μέλμπεργκ φτάνει σήμερα το απόγευμα στη Γερμανία και δεν είναι απίθανο να βρεθεί στο Kempten, για να παρακολουθήσει το φιλικό αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: