Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

ΑΝΑΒΙΩΝΕΙ Ο ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ «Προσβλητικές» ...κατηγορίες ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΥΣ

του Δημήτρη Λιάτσου

Παίζανε οι μικρότεροι «κλέφτες κι αστυνόμους» κι ήταν αρχηγός το FBI.
Η αναθέρμανση των ρωσοαμερικανικών σχέσεων, η «επαναφόρτισή τους»,  όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά πριν από 1.5 χρόνο, βρίσκει αντίθετους  πολλούς πολιτικούς κύκλους με επιρροή στα ανώτερα όργανα και κυρίως στις  μυστικές υπηρεσίες
Η αναθέρμανση των ρωσοαμερικανικών σχέσεων, η «επαναφόρτισή τους», όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά πριν από 1.5 χρόνο, βρίσκει αντίθετους πολλούς πολιτικούς κύκλους με επιρροή στα ανώτερα όργανα και κυρίως στις μυστικές υπηρεσίες

Επί 10ετία παρακολουθούσαν 10 κατασκόπους χρόνος υπεραρκετός για συλλογή αδιάσειστων στοιχείων εναντίον τους… Και όμως οι κατηγορίες που τους απηύθυναν είναι… προσβλητικές για «σοβαρούς» κατασκόπους! Στυλό με… αόρατο μελάνι, σήματα Μορς, ξέπλυμα χρήματος κ.α.

Και σε όλα αυτά, το πιο σημαντικό είναι ο χρόνος που επέλεξαν «με πολλή μαεστρία» όπως λέει ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, για να ανακοινώσουν οι περισπούδαστοι πράκτορες του FBI τη σύλληψη των 10 Ρώσων «κατασκόπων».


Μπορείτε να φανταστείτε ομάδα 10-11 πρακτόρων να εργάζονται από κοινού; Αυτό προκαλεί το γέλιο της αρκούδας εκτιμά ο πρώην διευθυντής της ρωσικής FSB, Νικολάι Κοβαλίοφ.
Το σύνολο του ρωσικού τύπου έχει αναλυτικά ρεπορτάζ, κυρίως γιατί δόθηκε τόση δημοσιότητα σε ένα κατασκοπευτικό σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

«Κατασκοπεία χωρίς μυστικά», γράφει η ηλεκτρονική έκδοση «Βζγκλιάντ».


«Κατασκοποκοροϊδία», έχει μονολεκτικό τίτλο η «Κόμμερσαντ», ενώ η έγκριτη «Ιζβέστια» τιτλοφορεί την εκτίμηση ότι «Συλλαμβάνουν κατασκόπους, κυνηγώντας τον… Ομπάμα

Η αναθέρμανση των ρωσοαμερικανικών σχέσεων, η «επαναφόρτισή τους», όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά πριν από 1.5 χρόνο, βρίσκει αντίθετους πολλούς πολιτικούς κύκλους με επιρροή στα ανώτερα όργανα και κυρίως στις μυστικές υπηρεσίες.


Στην ανακοίνωσή του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών γίνεται λόγος για προσπάθεια αναβίωσης του κλίματος του Ψυχρού Πολέμου. Πηγή του ίδιου Υπουργείου τόνιζε πως πριν την ανακοίνωση σύλληψης των 10 στις ΗΠΑ, ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Τόμας Ντε Μέζιερ, ανέφερε σε γραπτή εισήγησή του πως «βασική απειλή για την εθνική ασφάλεια της χώρας του είναι οι «βιομηχανικοί κατάσκοποι» από τη Ρωσία». Ανάλογες ειδήσεις βγήκαν και από την Τσεχία.


Όλα αυτά, λένε στο ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, οδηγούν στη σκέψη πως «δεν μπορεί να είναι τυχαίο όταν ξεσπά πυρκαγιά ταυτόχρονα σε πολλά μέρη και οι πυροδότες δεν μπορεί παρά να είναι συντονισμένοι…»
Με άλλα λόγια, από την κρίση που σας βάλαμε δεν μπορούμε να σας βγάλουμε, αλλά το σοβαρότερο σήμερα είναι οι… Ρώσοι κατάσκοποι!

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: