Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο-μολότοφ και δεκάδες προσαγωγές | Text 07.12.2009 | 13:58 Highlights * Ενταση στο ύψος της Εθνικής Βιβλιοθήκης *


Μαθητές συγκεντρωμένοι στον Πειραιά



Νέα ένταση αυτή την ώρα μπροστά στη Βιβλιοθήκη με τους κουκουλοφόρους να πετούν μολότοφ και τους αστυνομικούς να κάνουν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων .ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Κι άλλες προσαγωγές πριν από λίγο στην Ακαδημίας. Επίθεση και σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ.





Δύο μαθητές προσήγαγαν οι αστυνομικοί μετά από μικροεπεισόδια που προκλήθηκαν έξω από το Α.Τ. Πατησίων έναν 15χρονο Έλληνα και έναν 18χρονο Αλβανό για τα επεισόδια στην οδό Αγίας Λαύρας, ενώ άλλους τουλάχιστον εννέα νεαρούς προσήγαγαν μετά από επεισόδια στα Προπύλαια.

Κλειστοί οι δρόμοι στο κέντρο λόγω του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στα Προπύλαια.

ΩΡΑ 13.37 ΠΕΤΡΟΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΝΕΡΑΤΖΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ



Ένταση στα Προπύλαια με νεαρούς να πετούν πέτρες κατά αστυνομικών.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Ρήγα Φεραίου όταν ομάδα νεαρών πρώτα κινήθηκε κατά των αστυνομικών και ύστερα προσπάθησε να εισβάλει σε κατάστημα. Οι αστυνομικοί απάντησαν με περιορισμένη χρήση δακρυγόνων.

Τις τελευταίες 48 ώρες η αστυνομία έχει κάνει σε ολόκληρη τη χώρα 793 προσαγωγές και 138 συλλήψεις.
400 άτομα έχουν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια του Πειραιά όπου οδηγούνται στον ανακριτή οι συλληφθέντες στο στέκι του Κερατσινίου, ενώ 100 άτομα έχουν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων όπου οδηγούνται οι συλληφθέντες του Σαββάτου στον ανακριτή και οι χθεσινοί συλληφθέντες στον εισαγγελέα.

ΩΡΑ 12:40 οι μαθητές στα Προπύλαια




ΩΡΑ 13:00 η κεφαλή της πορείας στα Προπύλαια


Μαθητές πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στη Γ.Α.Δ.Α. ενώ κλειστή είναι αυτή την ώρα κάθοδος της λεωφόρου Κηφισίας στο ύψος του Φάρου Ψυχικού από περίπου 200 μαθητές, έκλεισε και το ρεύμα προς Αιγάλεω της Θηβών στο ύψος των ΤΕΙ από φοιτητές που νωρίτερα έβαλαν και φωτιά σε κάδους απορριμάτων.
Οι μαθητές έκλεισαν και τη λεωφόρο Βουλιαγμένης στο ύψος της Ηλιούπολης.
Κάδους τοποθέτησαν στο οδόστρωμα οι μαθητές και στην Βασιλίσσης Όλγας αποκλείοντας για αρκετή ώρα το ένα ρεύμα κυκλοφορίας.
150 μαθητές πραγματοποιούν συγκέντρωση στην Αγία Παρασκευή στην πλατεία Μελίνας Μερκούρη, ενώ πριν από λίγο έκλεισε και η λεωφόρος Μεσογείων.
Οι μαθητές των σχολείων της Καλλιθέας έκαναν πορεία στο Α.Τ. ενώ στις 11:00 κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με πέτρες και νεράτζια κατά αστυνομικών.
Οι μαθητές του Πειραιά πραγματοποιούν αυτή την ώρα συγκένρωση έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά.

Κλειστή η Ηρώων Πολυτεχνείου με νεαρούς να πετούν πέτρες και νεράτζια κατά των αστυνομικών .




ΩΡΑ 12:00 ΠΕΙΡΑΙΑΣ: πανό διαμαρτυρίας για τις συλλήψεις στο Κερατσίνι


ΩΡΑ 11.45 ΠΕΙΡΑΙΑΣ


Τώρα η συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. Επεισόδια και χρήση δακρυγόνων από τους αστυνομικούς (δείτε το βίντεο)


ΟΛΜΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως 15:00 για να διευκολυνθεί η συμμετοχή στα συλλαλητήρια.
Ήδη νέα κινητοποίηση προγραμματίζεται για την Πέμπτη.

Από το πρωί στο κτίριο της Πρυτανείας κυμάτιζε και πάλι η Ελληνική σημαία (χθες κουκουλοφόροι την υπέστειλαν την έκαψαν και στη θέση της ανάρτησαν σημαία της αναρχίας) ενώ υπάλληλοι του Δήμου και συνεργεία καθαρίζουν το χώρο στα προπύλαια από πέτρες καδρόνια και άλλα αντικείμενα.

ΝΕWSIT.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: