Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Οι Ελβετοί ψήφισαν υπέρ της απαγόρευσης των μιναρέδων


Στην Ελβετία απαγορεύεται από χθες η ανέγερση μιναρέδων στα μουσουλμανικά τζαμιά. Έτσι αποφάσισε το 57,5% των Ελβετών στο χθεσινό δημοψήφισμα.

Στην Ελβετία ζουν περίπου 400.000 μουσουλμάνοι, υπάρχουν γύρω στα 150 πολιτιστικά κέντρα, εκ των οποίων τα 12 είναι τζαμιά και από αυτά μόνον 4 έχουν μιναρέδες. Παρ’ όλα αυτά, η ετυμηγορία των Ελβετών στο χθεσινό δημοψήφισμα είναι σαφής: όχι στο χτίσιμο μιναρέδων.

Το δημοψήφισμα διοργανώθηκε από κύκλους προσκείμενους στο δεξιό, λαϊκιστικό Ελβετικό Λαϊκό Κόμμα, του οποίου οι εκπρόσωποι εμφανίστηκαν σήμερα ιδιαίτερα ικανοποιημένοι. Ο Βάλτερ Βόμπαν, από το Ελβετικό Λαϊκό Κόμμα, δήλωσε ότι η πολιτική ελίτ της Ελβετίας δεν έχει πιάσει τον παλμό του λαού: «Εμείς θέλουμε απλώς να εμποδίσουμε μια εξέλιξη που θα μετατρέψει το πολιτικό Ισλάμ σε παράγοντα στην Ελβετία, όπως έχει συμβεί εν μέρει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Τώρα είμαστε στην αρχή της εξέλιξης αυτής και μπορούμε να την ανατρέψουμε. Το να λέμε επομένως τώρα ‘όχι στους μιναρέδες’ είναι ένα ηχηρό μήνυμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: