Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Κανέναν καλό ιατροδικαστή θα βρείτε;


PDF Print E-mail



Πολύς λόγος έγινε και πολλά γράφτηκαν και αναλύθηκαν για το θέμα των... πυροβολισμών στον Τζόρβα. Ο ατρόμητος Τζόρβας, ως νέος Willem Dafoe στο Platoon, με τα χέρια ψηλά και κοιτάζοντας τον ουρανό, υπέκυψε στις εκατοντάδες σφαίρες που τρυπούσαν το κορμί του. Ο "σημαδεμένος" όπως αποκάλεσε τον εαυτό του (λόγω του tattoo που έχει με την αλογοτροφή στο χέρι) Αλέξης Τζόρβας βρήκε μια πρώτης τάξεως δικαιολογία για να μπαλώσει την τρύπα που του άνοιξε (... στα δίχτυα...) ο αιμοσταγής κάγκουρας με τα πιστόλια : "Δεχόμουν πυρά" είπε και δικαιολογήθηκε έτσι άλλη μια ήττα του πρέσβη της φάπας από τον αιώνιο επιβήτορα του.

Για το θέμα του "τραυματισμού" του Τζόρβα, το άρθρο του Don (που μπορείτε να βρείτε εδώ) ήταν εξόχως διαφωτιστικό και το δανείστηκε... όλος ο κόσμος (εύγε Donάκο) προκειμένου να αντικρουστεί η πράσινη προπαγάνδα. Μιας και το θέμα με το... τραυματισμένο από σφαίρα χέρι του Τζόρβα "στράβωσε", ακολούθησε μια φωτογραφία του Τζόρβα με δυό... καβλόσπυρα, τα οποία είπε πως ήταν "πυρά από αεροβόλο". Ακολούθησε το πρωτοσέλιδο της "Πράσινης" εχθές με την αποστομωτική γνωμάτευση του τραγουδιστή - συγνώμη, ιατροδικαστή - Ορφέα Περίδη, που είπε για εγκληματικές ενέργειες, αεροβόλα όπλα κλπ κλπ. Ιδού το πρωτοσέλιδο :

Το γλέντι συνεχίστηκε στην εκδίκαση της υπόθεσης, όπου αρχικά ο εκπρόσωπος του βάζελου είπε τη Θεϊκή ατάκα : "Γνωρίζουμε ότι υπάρχει δωμάτιο όπου φυλάσσονται λάβαρα και πως μπαίνουν όπλα και πυρομαχικά. Έχουμε από πλευράς μας έννομο συμφέρον προστασίας της σωματικής ακεραιότητας των ποδοσφαιριστών μας. Επίσης δεν θέλουμε σε καμμία περίπτωση τα αεροβόλα να γίνουν πυροβόλα στο μέλλον. Έχουμε στείλει έγγραφο στη Supeleague και εξηγούμε τι συνέβη ακριβώς με το αεροβόλο και τον σουγιά αλλά το αγνοήσατε και δεν το λάβατε υπόψη σας", Ξέχασες να αναφέρεις και την αίθουσα που κρεμάμε τα αυτιά και τα κεφάλια των αιχμαλώτων ρε τσακάλι...


Ζητήθηκε από την Εισαγγελία Πειραιά η γνωμάτευση της ιατροδικαστού Δήμητρας Τσακρή για τα "τραύματα" του Τζόρβα. Η ιατροδικαστής είχε εξετάσει τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού και η έκθεση της ανέφερε πως τα σημάδια έχουν προκληθεί από αεροβόλο και είναι πρόσφατα. Το ωραίο της υπόθεσης; Η έκθεση της απεστάλλη στην Εισαγγελία... υπηρεσιακώς, αφού η ίδια δεν μπόρεσε να παρεβρεθεί (λόγω ίωσης)... Λόγω της απουσίας της ιατροδικαστού, ο Εισαγγελέας Πειραιά κάλεσε άλλον ιατροδικαστή στην θέση της, ο οποίος συμφώνησε με όσα αναφέρονταν στην έκθεση, όμως δεν μπόρεσε να απαντήσει κι αυτός στο ερώτημα "πόσο πρόσφατα είναι τα σημάδια".

Κάπου εδώ ας δούμε λίγο και τις πληροφορίες που έχουν βγεί στο φως για το ποιόν των ιατροδικαστών :

Ορφέας Περίδης : Ο εν λόγω ιατροδικαστής, παραπέμφθηκε σε δίκη με την κατηγορία της εκβίασης ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όταν υπηρετούσε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας ζητούσε εκβιαστικά χρήματα από ιδιοκτήτες γραφείων τελετών, προκειμένου να διενεργεί νεκροτομές σε πτώματα και να εκδίδει πιστοποιητικά θανάτου, απαραίτητα για την άδεια ταφής. Επίσης, όταν ο Ο. Περίδης υπηρετούσε ως ειδικός ιατροδικαστής στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, είχε συλληφθεί επ' αυτοφώρω από τον εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη και τον διοικητή της Ασφάλειας Χαλκίδας, να παίρνει δέκα προσημειωμένα δεκαχίλιαρα από ιδιοκτήτη γραφείου τελετών για να διενεργήσει νεκροψία σε πτώμα θανόντα από την Ερέτρια. Τότε, του είχε ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκε στον ανακριτή, που όμως μετά την απολογία του δεν προφυλακίστηκε, αλλά αφέθηκε ελεύθερος καταβάλλοντας εγγύηση 4 εκατομμυρίων δραχμών και περιοριστικούς όρους, συνεχίζοντας την καριέρα του στην Τρίπολη. Ο ιατροδικαστής Ο. Περίδης επέμενε στην αθωότητά του και γι' αυτό είχε ζητήσει, με αίτησή του, να εμφανιστεί στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών να καταθέσει, αίτηση που όμως απορρίφθηκε.

Δήμητρα Τσακρή :
Η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθήνας άσκησε ποινική δίωξη εναντίον της αλλά και του προϊσταμένου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθήνας Φίλιππου Κουτσαύτη, με αφορμή την τοποθέτηση της Δήμητρας Τσακρή στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πειραιά, η οποία, σύμφωνα με μήνυση που κατέθεσε ένας εκ των υποψηφίων που κατετάγη πέμπτος, ήταν παράνομη. Οι ιατροδικαστές Φ. Κουτσαύτης, Ηλίας Μπογιόκας και Σουλτάνα Μαριανού, καθώς και η διευθύντρια του υπουργείου Δικαιοσύνης Μαρία Καπατσώρη διώκονται για παράβαση καθήκοντος, ενώ για ηθική αυτουργία στο παραπάνω αδίκημα διώκεται η Δ. Τσακρή. Μετά την μήνυση που κατέθεσε ο συνυποψήφιος της Δ. Τσακρή διενεργήθηκε έρευνα από την οποία προέκυψε ότι η ιατροδικαστής είχε προσληφθεί παρανόμως ως επίκουρος γιατρός με ειδικότητα Ιατροδικαστικής στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, ενώ στη συνέχεια για το ίδιο θέμα της ασκήθηκε δίωξη για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και ψευδή αναφορά προς την αρχή και παραπέμφθηκε σε δίκη. Στην συνέχεια ωστόσο και παρά το γεγονός ότι είχε απομακρυνθεί από την υπηρεσία, τοποθετήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά με απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Κρίσεως Ιατροδικαστών, στην οποία πρόεδρος ήταν η Μ. Καπατσώρη και μέλη οι τρεις ιατροδικαστές.

Όπως βλέπετε, 2 στα 2 τα βαζελάκια : Τίποτα δεν αφήνουν στην τύχη φέτος... Δυστυχώς όμως, οι προσπάθειες του Παναθηναϊκού για τιμωρία της έδρας του Ολυμπιακού έπεσαν στο κενό καθώς ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με πρόστιμο 53.000 ευρώ. Αναλυτικά η απόφαση : "Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της : Απορρίπτει την παρέμβαση της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ελλείψει αμέσου έννομου συμφέροντος (άρθρο 68 Κ. Πολ. Δ.) σε συνδυασμό με άρθρο 46 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών, καθορίζει συνολική πειθαρχική χρηματική ποινή πενήντα τριών χιλιάδων (53.000,00) ευρώ".

Υ.Γ. : Βγήκε ο Πατέρας πρόεδρος στη Super League. Ρε βαζελάκια, δικό σας αρχιδιαιτητή, δικό σας πρόεδρο στην ΕΠΟ, δικό σας πρόεδρο στη Super League, τι άλλο χρειάζεστε για να χτυπήσετε επιτέλους πρωτάθλημα; Να σας δώσουμε μήπως δανεικό το Μήτρογλου;

http://www.pesetero.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: