Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Δυσχέρειες προκαλούν οι καιρικές συνθήκες σε όλη την Ελλάδα Κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη χώρα


Κύμα κακοκαιρίας πλήττει από την Πέμπτη το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Στη Μαγνησία, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν παρασύρθηκαν από χείμαρρο λόγω δυνατής νεροποντής.

Στη Χαλκιδική, κατολισθήσεις σημειώθηκαν στo Πόρτο Κουφό Σιθωνίας, ενώ, στη χερσόνησο της Κασσάνδρας υπερχείλισαν τα ρέματα Φούρκας, Σίβηρης, Νέας Σκιώνης και Καλλιθέας.

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, στα δρομολόγια του ΟΣΕ και στο οδικό δίκτυο κυρίως της βορείου Ελλάδος.

Ο καιρός από την ΕΜΥ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές αναμένονται στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 8 βαθμούς.

Βροχές και καταιγίδες στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 10 βαθμούς, στα ηπειρωτικά τους 15, και στα νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική στέρεα, την Εύβοια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Άνεμοι ανατολικοί έως 7 μποφόρ. Στα ίδια επίπεδα η θερμοκρασία.

Νεφώσεις με χιονόνερο η χιόνι την Κυριακή, στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα σποραδικές βροχές και τοπικές χιονοπτώσεις. Σε χαμηλά επίπεδα η θερμοκρασία.

Τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές τη Δευτέρα. Αργά το βράδυ τα φαινόμενα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα ενταθούν και στο Ιόνιο θα σημειωθούν καταιγίδες. Άνοδος της θερμοκρασίας.

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες την Τρίτη κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Χιόνια στα ορεινά. Μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: